تنخواه ۲۰هزارمیلیارد تومانی بودجه برای مقابله با خسارت سیل/استفاده از منابع صندوق توسعه اولویت اول نیست

تنخواه 20 هزار میلیاردی تومانی بودجه برای مقابله با خسارت سیل/استفاده از منابع صندوق توسعه اولویت اول نیست

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط فعلی استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اولویت نخست نیست، گفت: برای جبران خسارت ناشی از سیل تنخواهی به‌اندازه ۵درصد منابع بودجه عمومی دولت لحاظ شده است.

علی‌اکبر کریمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه روز گذشته بیانیه‌ای از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اعلام آمادگی در تأمین منبع جبران خسارت ناشی از سیل صادر شد، گفت: در این بیانیه به آمادگی برای تخصیص 30هزار میلیارد تومانی از منابع صندوق توسعه ملی جهت جبران خسارتها، پرداخته شده اما باید توجه داشت که استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اولین راه‌حل نیست.

وی گفت: برای جبران هزینه‌های فوری و ضروری ناشی از سیل و حوادث طبیعی راهکارهای مختلفی از جمله استفاده از ظرفیت قانون مدیریت بحران لحاظ شده است، بر این اساس دولت می‌تواند به‌میزان 5 درصد از منابع بودجه عمومی را برای جبران خسارتهای ناشی از سیل استفاده کند.

به‌گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، استفاده از این اعتبار به‌صورت تنخواه بوده و دولت می‌تواند به‌صورت مستقیم و حتی قبل از تأمین و وصول درآمد اعتبار مذکور را از خزانه برداشت کند.

وی با بیان اینکه این راهکار برای جبران خسارتهای ناشی از سیل و هزینه‌های فوری و ضروری مرتبط با آن می‌باشد، تأکید کرد، مطمئناً برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده از سیل باید راهکارهای بلندمدت‌تر مبتنی بر برنامه‌ریزی را در دستور کار قرار داد.

کریمی ادامه داد، مشخصاً استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اولین راهکار نیست و استفاده از کمکهای بلاعوض دولتی، تسهیلات بانکی و ارائه وام به آسیب‌دیدگان و همچنین کمکهای مردمی راهکارهای موازی هستند که باید به آنها نیز توجه داشت.

وی با ابراز اینکه اعتبارات لحاظ‌شده در قانون مدیریت بحران کشور به سازمان مدیریت بحران و هلال احمر کمک قابل‌توجهی می‌کند، گفت: این مجوز و حکم قانونی برای شرایط بحرانی لحاظ شده است و به‌نظر می‌رسد سقف برداشت مشخص‌شده از خزانه با خسارتهای ناشی از سیل اخیر برابری کند.

به گزارش تسنیم، بودجه عمومی دولت در سال 98 حدود 450هزار میلیارد تومان است که 5 درصد آن نزدیک به 20هزار میلیارد تومان است. برآوردهای اولیه حکایت از خسارت 6هزار میلیارد تومانی در حوزه کشاورزی دارد و سایر خسارتهای واردشده به مناطق مسکونی نیز اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon