تخریب ۱۴ هزار کیلومتر از جاده‌ها؛ کیفیت ساخت وسازها افزایش یابد


تخریب 14 هزار کیلومتر از جاده‌ها؛ کیفیت ساخت وسازها افزایش یابد

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: وزیر راه‌وشهرسازی اعلام کرد ۱۴ هزار کیلومتر از جاده‌ها خراب‌شده و پل‌ها آسیب‌پذیر شده‌ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، محمدرضا رضایی کوچی ظهر امروز در جلسه مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد اظهار داشت: هرچه همدلی در بین دستگاه‌های اجرایی، نیروهای نظامی، ارتش، سپاه، بسیج، دولت و مردم بیشتر شود در این روزهای سخت بیشتر می‌توان به مردم خدمت کرد.

وی افزود: سیلاب خسارت‌هایی را به کشور تحمیل کرده و تجربه تلخی است که باید درس عبرتی برای آینده باشد و خسارات آن مستندسازی شود تا در سال‌های آینده همه دستگاه‌ها بتوانند از این تجربه استفاده کنند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: در کمیسیون عمران و وقتی که شرایط باثبات شد برای هر استان جلسه‌ای تخصصی خواهیم گذاشت و در هر استانی باید آسیب‌شناسی کرد که چه عواملی سبب شده مشکلات سیلاب پیش بیاید؟

وی بیان کرد: ما باید همه تلاش کنیم تا کمک‌هایی که مردم نیاز دارند را به آنان برسانیم، این اولویت‌های اساسی بوده که باید به آن توجه شود در کنار این موضوع باید ارزیابی دقیقی از خسارت‌ها داشته باشیم؛ بنیاد مسکن از ابتدای کار به‌جد پای کار بوده، امیدواریم که شاهد بازسازی خانه‌های مردم باشیم.

رضایی کوچی گفت: بنیاد مسکن رانش‌های زمین و جانمایی‌هایی که قبلاً در بستر رودخانه و پرخطر بوده را مدنظر قرار دهد، روز گذشته دیداری با وزیر نیرو داشتیم، شاید بیشترین مسئله‌ای که مورد توجه بوده و بیشترین آسیبی که به کشور وارد شده از عدم توجه به بستر رودخانه‌هاست، سدهایی که قبلاً در برخی از استان‌ها طراحی شده‌بود و باید احداث می‌شده احداث نشده، وزارت نیرو به موضوع آزادسازی بستر و حرائم رودخانه‌ها که طبق قانون به‌عهده این وزارت‌خانه است در سال‌های گذشته غفلت کرده و کمتر توجه کردیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: شاید اگر حریم رودخانه‌ها باز و تصرف نشده‌بود بسیاری از آسیب‌هایی که به شهرها وارد شده کمتر بود، انتظار داریم که وزارت نیرو با توجه به قانون هرجایی که به بستر رودخانه‌ها تجاوز شده با قاطعیت برخورد کند و این مسیرها را آزاد کند.

رضایی کوچی اظهار داشت: ما جاده‌ها و پل‌هایی را در پی وقوع سیلاب از دست داده‌ایم، وزیر راه‌وشهرسازی اعلام می‌کند که 14هزار کیلومتر از جاده‌های ما خراب‌شده و پل‌ها آسیب‌پذیر شدند و ما به‌موقع نتوانستیم به شهرها و روستاها خدمت‌رسانی کنیم.

وی افزود: باید کیفیت ساخت‌وسازها در کشور عوض شود و هم در مجلس باید قوانین سختگیرانه‌تر و نظارت‌های بیشتری را داشته باشیم و هم جامعه پیمانکاری، مهندسان ناظر، مشاوران و دستگاه‌های اجرایی خودشان را با شرایط جدید تطبیق بدهند، امروز لازم است که کیفیت ساخت وسازها افزایش پیدا کند و نظارت‌ها نیز دقیق‌تر باشد‌.

رئیس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: اعضای ستاد بحران باید خودشان را با شرایط جدیدی تطبیق بدهند و آمادگی و هماهنگی لازم را برای بحران داشته باشند، ما باید برای بحران تعریف مشخص داشته باشیم عمده تصمیم‌گیری‌هایی که به‌طور مشخص انجام‌شده به‌صورت مقطعی، در صحنه و بعضاً با دستپاچگی بود، همه حوادثی که در دنیا وجود دارد را ما در کشور تجربه می‌کنیم و طبیعی است که مدیریت بحران ما متناسب با شرایط کشور و علم روز باشد.

وی بیان کرد: قبلاً به مدیریت بحران کشور پیشنهاد داده‌ایم که در چهار منطقه از کشور کانکس‌هایی پیش‌بینی شود و خدماتی را در این مکان‌ها مستقر کنیم، وقتی حادثه‌ای‌ پیش آمد هلال‌احمر در صحنه با توزیع چادر حضور پیدا می‌کند، چادرها گاهی به‌دست برخی از افراد نمی‌رسد طبیعی‌ است که در شرایط سخت مشکلاتی وجود داشته باشد و شاید از توان هلال‌احمر خارج باشد، اگر از قبل برنامه‌ریزی درست کنیم بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد و هلال‌احمر نیز در این شرایط دچار بحران و دستپاچگی نخواهد شد.

رضایی کوچی گفت: استانداران که رئیس مدیریت بحران استاها هستند باید امکانات و تجهیزات لازم را نیز در اختیار داشته باشند، براساس ماده 10 و 12 اعتباراتی را برای مدیریت بحران در نظر گرفته‌ایم که دارای یک پروسه سخت و یپیچیده‌ای بوده و طبیعی‌ است که در شرایط بحران این وقت‌کشی‌ها باعث خسارات بیشتری به مردم می‌شود‌.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: هرچند هواشناسی از قبل بارش‌های اخیر را پیش‌بینی و اطلاعات را به دستگاه‌ها داده‌بود اما قبول داریم که بارندگی در شرایط سختی بود؛ از صداوسیما که در جریان سیل و حوادث اطلاع‌رسانی خوب و دقیقی داشتند تشکر می‌کنم.

رضایی کوچی اظهار داشت: ما امروز در کمیسیون عمران به‌دنبال مقصر نیستیم و امروز به‌دنبال کمک و حمایت از دستگاه‌های اجرایی هستیم تا ان‌شاءالله از این شرایط بحران عبور کنیم؛ هرچه سریع‌تر زیرساخت‌ها باید اصلاح شود و  مردم شرایط عادی زندگی را پیدا کنند؛ بعد هم یک آسیب‌شناسی دقیق و کاملی برای هر استان در صحن محلس قرائت خواهیم کرد که چه در استان‌ها گذشته‌است؟

وی افزود: ان‌شاءالله بعد از شرایط عادی در خدمت استاندار در کمیسیون عمران خواهیم بود، با کمک و اطلاعاتی که به ما می‌دهید برآورد صحیحی از خسارات را به رئیس‌جمهور و رئیس‌مجلس ارائه خواهیم داد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: ما از مرکز تحقیقات وزارت راه درخواست کرده‌ایم که گروه‌های‌شان را به استان‌هایی که درگیر رانش زمین هستند اعزام کنند، اطلاع دارم که این گروه‌ها در حال حاضر در استان لرستان هستند و به‌صورت میدانی کارشان را شروع کرده‌اند.

وی بیان کرد: ارقامی که از سوی بنیاد مسکن برای تسهیلات و بلاعوض اعلام کرده‌ایم با این وضعیت گرانی مصالح و شرایط سخت عددی نیست که مردم را صاحب خانه کند، طبیعی است که این عدد باید کار اساسی حتماً باید افزایش پیدا کند؛ امیدواریم در بحث جانمایی‌ها و توسعه شهرها حتماً دقت لازم را داشته باشیم، برای تسهیلات هم امیدوارم که این عدد را اصلاح کنیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon