مجسمهسازی به یک مکتب هنری مستقل در شأن انقلاب اسلامی تبدیل نشده است
قدرتالله معماریان مجسمه ساز سرشناس کشور با اشاره به عدم تبدیل هنر مجسمه سازی به یک مکتب هنری مستقل هم شأن با انقلاب اسلامی، به بررسی مشکلات هنرمندان انقلابی برای تولید آثار هنری پرداخت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، معماریان هنرمند مجسمهساز کشور با اشاره به عدم وجود مکتب مستقل هنری انقلاب پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی گفت: یکی از تاثیرات دنیای امروز، تعاملی است که میان انسانها خارج از مرزها و عقیدهها به وجود آمده است. انسان عصر معاصر تمایل زیادی به برقراری ارتباط با افراد از طریق تکنولوژی و فناوریهای نوین دارد. بنابراین دنیای امروز ویژگیهایی دارد که موجب تامین خود میشود؛ جریانی رو به جلو دارد و به خواست افراد اتفاق نمیافتد.
وی افزود: نوع رفتار، تفکر و بینش انسانها بر تکامل در عرصههای مختلف تاثیر میگذارد و انسان ناگزیر است با نگاهی جهانی به دنیا بنگرد؛ در حالی که ممکن است وقوع این اتفاقات خارج از کنترل و اختیار هنرمند و مردم باشد. در آثار سنتی هنری، تکرار دیده میشود و تحول آنچنانی رخ نداده است. هنر مجسمهسازی که زمینه فعالیت هنری من است به آن مکتب مستقل هنری در شأن انقلاب اسلامی تبدیل نشده است؛ وجود مجسمه ها و نقاشیها از شهدا، دلیلی بر وجود مکتب مستقل هنری انقلاب اسلامی نیست. مکتب، عبارت از اندیشه و اعتقاد قلبی به واقعه انقلاب هنر انقلابی است که هنوز به آن نرسیدهایم.
معماریان درباره تاثیر جایزه هنر انقلاب و همایشهایی با این موضوع بر مردم و هنرمندان عنوان کرد: متولیانی که میخواستند هنر انقلاب را به تعالی برسانند، برخورد ناپسندی با هنرمندان کردند. برای مثال فراخوانی درباره ساخت مجسمه شهید حججی اعلام کردند و هنرمندان بسیاری را گرد هم میآورند؛ مجسمهسازان شروع به کار کرده و زمان زیادی را وقف ساخت مجسمه مورد نظر کردند اما پس از اتمام فعالیتشان هیچ کس پاسخگوی آنها نیست و همین موضوع سبب میشود هنرمندان دیگر از هیچ فراخوانی استقبال نکنند. تداوم این روند میتواند سیری نزولی را برای هنر انقلاب اسلامی به همراه داشته باشد.
سازنده تندیس شهید آوینی درباره ویژگیهای فردی که شایسته انتخاب به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی است، گفت: شخصی که برای این جایگاه انتخاب میشود باید فعالیتهای مشخص و بارزی را انجام داده باشد، تغییری در عرصه هنر ایجاد کرده باشد و به طور کلی میزان تأثیرگذاری فعالیتهایش بالا باشد.
وی درباره مشکلات و چالشهایی که هنرمندان برای تولیدات هنر انقلابی با آن مواجه هستند، گفت: مشکلات موجود در زمینه خلق تولیدات هنر انقلابی از متولیان هنر نشأت میگیرد. افرادی که مدعی رشد و تعالی این هنر هستند، اشخاص صاحبنظر و شایستهای نیستند.
مدرس دانشگاه سوره درباره ارائه راهکاری برای مردمی شدن هنر توضیح داد: برای مردمی شدن هنر دانشگاهها قسمتی از این وظیفه را انجام داده و به مردم ارزشهای هنری را ارائه میدهند؛ اما زمانی که مردم دچار مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی هستند، به تنها چیزی که نمیتوانند فکر کنند، هنر است. هنرمندان هم از این مقوله جدا نیستند. شرایط نابسامان جامعه موجب عدم تمرکز هنرمند بر هنر میشود و اکنون میبینیم که آثار کنونی هنری آنقدر چشمگیر نیستند که توجه مردم را جلب کنند.
این هنرمند مجسمهساز تصریح کرد: فضای احساسی مسمومی که اکنون در جامعه وجود دارد، باعث عدم اطمینان و اعتماد مردم و هنرمندان شده است. من قطعاً نمیتوانم به کسی که جیبم را میزند آموزش دهم. هنگامی که در خرید قیمتهای غیر منصفانهای را پرداخت میکنم، احساس فردی را دارم که از او کلاهبرداری شده است. حکمفرمایی چنین شرایطی بر جامعه حس مطلوبی را در وجود هنرمند برای انتقال آن حس به شاگردانش و برای آموزش هنر ایجاد نمیکند. جهت تربیت یک شناگر خوب، باید کیفیت آب، مطلوب و مناسب باشد؛ اما متاسفانه شرایط کنونی جامعه برای آموزش هنرمندان متعهد و کارآمد، مناسب نیست.
انتهای پیام/