تحریم نفتی ایران عرضه نفت خام سنگین را دچار مشکل می‌کند

تحریم نفتی ایران عرضه نفت خام سنگین را دچار مشکل می‌کند

با توجه به کاهش تولید ایران تا یک‌میلیون بشکه در روز و صادرات کمتر از ۵۰۰هزار بشکه‌ای ونزوئلا و همچنین کاهش تولید اوپک و متحدانش از جمله روسیه به‌نظر می‌رسد بازار دچار کمبود نفت خام سنگین شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، چرخه تحریم‌های نفتی ایران ــ آمریکا دوباره آغاز شده و خریداران نفت آسیا در مورد ادامه واردات از ایران بلاتکلیف هستند.
معافیت‌های آمریکا به 8 کشور برای واردات نفت ایران در اوایل ماه آینده پایان می‌یابد و به‌نظر می‌رسد واشنگتن رویکرد سختگیرانه‌تری در پیش بگیرد.
دولت آمریکا به‌خلاف خواسته‌اش برای قطع درآمد نفتی ایران باید تأثیر احتمالی نبود صادرات نفت ایران بر بازار نفت خام را تعدیل کند، مخصوصاً در آسیا که خانه هند و چین، بزرگترین خریداران نفت ایران است.
تا حالا هم تأثیر صادرات کم ایران را می‌توان در تغییر قیمت برای درجات مختلف نفت خام در منطقه دید. تاجران و پالایشگاه‌ها سعی دارند مقادیر کمتر نفت ایران را جبران کنند.
فقط نبود نفت ایران نیست که بازارهای آسیا را آشفته کرده است، صادرات کم ونزوئلا هم تأثیرگذار است.
هر دوی این کشورها تحت تحریم آمریکا هستند و هر دو نفت خام سنگین صادر می‌کنند که مورد استفاده بسیاری پالایشگاه‌های پیشرفته است چون با آن دیزل و نفت سفید جت می‌سازند.
با توجه به کاهش تولید ایران تا یک‌میلیون بشکه در روز و صادرات کمتر از 500هزار بشکه‌ای ونزوئلا و همچنین کاهش تولید اوپک و متحدانش از جمله روسیه، به‌نظر می‌رسد بازار دچار کمبود نفت خام سنگین شده است.

نفت خام آمریکا علاج درد نیست
افزایش تولید نفت شیل آمریکا کمکی نمی‌کند چون نفت آمریکا سبک و شیرین است و به‌درد پالایشگاه‌هایی که درجات سنگین‌تر نفت خام را پالایش می‌کنند نمی‌خورد.
اتفاقی که می‌افتد این است که پالایشگاه‌های آسیا مجبورند پول اضافی برای درجات سنگین نفت خام بپردازند که این کار قیمت آنها را نسبت به نفت‌های سبک بیشتر می‌کند.
مثلاً نفت سنگین کم‌سولفور یا شیرین استرالیا را در نظر بگیرید که از ساحل شمال غربی آن تولید می‌شود. قیمت این نفت در سال جاری تا 77.89 دلار در هر بشکه افزایش یافته و از افزایش 31.5درصدی نفت برنت پیشی گرفته است. این نفت قبلاً ارزانتر از نفت برنت بود.
به‌نظر می‌رسد بازار پیامی برای سیاستمداران دارد و آن هم پیامدهای غیرمنتظره قطع یا محدود کردن صادرات ایران و ونزوئلا است.
آن‌قدرها هم ساده نیست که بگوییم نبود این بشکه‌ها را می‌توان از جای دیگر تأمین کرد. کیفیت و ویژگی‌های نفت به‌اندازه در دسترس بودن آن اهمیت دارد.
به همین دلیل احتمال دارد که دولت ترامپ پشت صحنه برای اعطای مجوز به صادرات نفت ایران تشویق شود در حالی که واشنگتن با رهبران اوپک برای تولید بیشتر نفت سنگین و تأمین نیاز پالایشگاه‌های آسیا گفتگو می‌کند.

انتهای پیام/37*

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon