اصفهان| قصه خط‌شکنان بی‌ادعا در خط مقدم سیل؛ دستانی که شریک دردها می‌شوند


اصفهان| قصه خط‌شکنان بی‌ادعا در خط مقدم سیل؛ دستانی که شریک دردها می‌شوند

سیل ویرانگر است حالا دیگر باور کرده‌ایم که ویرانی به بار می‌آورد که تاریخ کمتر به خود دیده است. داغ بر دل می‌گذارد و می‌رود؛ مال و جان را غارت می‌کند و می‌رود اما چیزی که می‌ماند دست‌های مهربانی است که شریک این سختی‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به این سادگی هم نیست سیل بیاید، آب وارد شهر و روستا شود و بعد از چند روز همه چیز به حالت عادی بازگردد. تصورمان از سیل تنها یک آب گرفتگی بود، کوچه‌هایی پر آب که حتی می‌توانست زمینه بازی کودکان را فراهم کند و تلاش بزرگترها برای خارج کردن آب از کوچه پس کوچه‌های شهر.

این بار و این سیل با همه سیل‌های گذشته فرق دارد. از روزی که بر کوچه‌های شهر و روستاهای کشورم جاری شده زندگی را از هم‌وطنانم گرفته است؛ باور نمی‌کردیم سیل بیاید و برخی‌ها را عزادار عزیزانشان کند، خواهر و برادر و فرزندانشان. سیل بیاید و داغ بر دلمان بگذارد. باور نمی‌کردیم سیل بیاید و شهرها و آبادی‌ها را در خود ببلعد، جهاز دختران دم بخت را به آب دهد. تلاش چندین ساله پدر و برادر را دود کند و زندگی را بر مردم تلخ سازد. باور نمی‌کردیم سیل بیاید و در چند روز ویرانی به بار بیاورد که شاید زخمش تا سال‌های سال تازه بماند.

سیلی به راه افتاد، سیلی عظیم و ویرانگر که هیچ چیز توان مقابله با آن نبود، از شیراز قربانی گرفت، راهش را کج کرد و به گلستان رفت، خرابه‌هایی به بار آورد که از گفتنش رنج صد ساله نصیبمان می‌شود. بعد لرستان را زیر و رو کرد و مردم را آواره و داغدار و مصیبت زده کرد.

حالا هم وارد خوزستان شده است و قصد بیرون رفتن ندارد. ویرانی پشت ویرانی، غم بعد غم و نگرانی‌هایی که هر لحظه بر شدت آن افزوده می‌شود که آخر چه خواهد شد.

چه روستاها و شهرهایی که تخلیه نشدند، چه خیابان‌ها، پل‌ها، مدرسه‌ها و خانه‌هایی که ویران و مسدود نشدند و این تازه نیمی از راه است و هنوز نیم دیگر نیز مانده است.

اما همیشه یک نقطه مثبت میان همه این خرابی‌ها، غصه‌ها، ویرانی‌ها و نامرادی‌ها وجود دارد و آن هم یکدلی و همدلی مردم در چنین روزهای سختی است. همراهی آدم‌های بی ادعایی که در سکوت و تواضع به یاری هم‌وطنان خود می‌روند و دست‌های سرد و بی‌رمقشان را می‌گیرند و به آنها این حس را القا می‌کنند که تنها نیستند.

از همان لحظات اولیه که خبر تلخ ورود سیل به کشور به گوش رسید بسیاری از نیروها و مردم وارد صحنه شدند و به یاری سیل زدگان شتافتند و این همان نقطه مثبتی است که از آن سخن گفتیم.

تحمل مصیبت‌ها و دردها با در کنار هم بودن آسان‌تر می‌شود و این را نیروهای بی ادعای بسیج، سپاه، ارتش و مردم عادی به ما به خوبی آموخته‌اند.

یکی از نیروهایی که از ابتدای ورود سیل ویرانگر به شهرها و روستاهای کشور آستین بالا زد و به یاری شتافت نیروهای متواضع و بی ادعای سپاه بودند. سپاهیانی که همیشه خط شکن روزهای سخت بوده‌اند این بار نیز خط شکن سیل شده‌اند و در کنار مردم قرار گرفته‌اند.

علاوه بر کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود در تمام صحنه‌های سخت در کنار مردم قرار گرفته‌اند و برای ترمیم خانه‌ها و شهرها و روستاها به مردم کمک می‌کنند و آن طور که همیشه ثابت کرده‌اند تا آخر راه نیز همراه آنها خواهند بود.

اقدامات سپاه پاسداران در مناطق سیل‌زده از همان لحظات آغازین سیل آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در این گزارش به بخش کوچکی از اقدامات سپاه در مناطق سیل زده اشاره می‌شود.

آغاز پل سازی در جاده‌های تخریب شده مناطق سیل زده

جانشین معاون مهندسی سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: از بدو ورود به شهرستان الیگودرز تاکنون با کمک راهداری الیگودرز و سایر راهداری‌های اعزامی 200 کیلومتر از جاده‌های بسته شده ناشی از سیل، باز شده است.

غلام‌عباس پازدار با اشاره به فعالیت سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان در شهرستان الیگودرز و روستاهای تابعه اظهار داشت: دستگاه‌های راه‌سازی شامل مایلر و بولدوزر، بیل مکانیکی با همیاری راهداری شهرستان الیگودرز و راهداری‌های شهرستان‌های اعزامی برای کمک به سیل‌زدگان در حال فعالیت هستند.

وی افزود: بخشی از جاده‌های مواصلاتی بین روستاها  که در اثر تخریب پل یا رانش زمین از بین رفته بودند، ترمیم شده و راه ارتباطی بین مردم و مرکز شهرستان الیگودرز از سمت منطقه پیشکوه و زلقی و از سمت ماهرود تا مرگسر باز است.

تا زمانی که راه‌های ارتباطی تمام روستاها باز شود کار را ادامه می‌دهیم

جانشین معاون مهندسی سپاه صاحب‌الزمان(عج) با بیان اینکه راه ارتباطی منطقه شورآباد باز است، گفت: اما جاهایی از آن هنوز به خاطر رانش زمین بسته است و  نیاز به  دستگاه وجود دارد و بر این اساس درخواست ارسال دستگاه از اصفهان انجام شده است.

وی با اشاره به زمان پایان کار اظهار داشت: تا زمانی که راه‌های ارتباطی همه روستاها باز شود، کار را ادامه می‌دهیم و به محض مساعد شدن هوا به دستور فرماندهی پل‌سازی در جاهای مورد نیاز انجام خواهد شد.

توزیع 80 تن مواد غذایی توسط سپاه اصفهان در 300 روستای سیل‌زده

جانشین قرارگاه آبادانی و پیشرفت سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان به خبرنگار تسنیم گفت: از زمان امدادرسانی به روستاهای سیل‌زده الیگودرز تاکنون بیش از 80 تن اقلام مورد نیاز در 300 روستا توزیع شده است.

سرهنگ فخاری با اشاره به کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده استان لرستان اظهار داشت: یک اکیپ 3 نفره از سپاه صاحب‌الزمان(عج) اصفهان روز  چهاردهم فروردین در سپاه ناحیه یک الیگودرز مستقر و پیرو هماهنگی‌های قبلی از همان بدو ورود به الیگودرز جلساتی با فرمانداری، هلال احمر، راهداری و آب و فاضلاب روستایی برگزار شد.

وی تصریح کرد: محدوده عملیاتی سپاه صاحب‌الزمان (عج) اصفهان فعالیت خود را در دو بخش جنوبی و قسمت‌هایی از بخش مرکزی آغاز کرد.

فعالیت امدادی سپاه اصفهان در الیگودرز ادامه دارد

فخاری ادامه داد: این محدوده، شامل 300 روستای آسیب‌دیده ناشی از سیل اخیر بود که از 30 تا 80 درصد به آنها خسارت وارد شده است.

وی با اشاره به خسارات سیل در استان لرستان اظهار داشت: بیشتر جاده‌ها از بین رفته‌اند و احشام زیادی نیز در اثر سیل تلف شدند و همچنین  قنات‌ها و خانه‌های روستایی نیز تخریب شده‌اند.

جانشین قرارگاه آبادانی و پیشرفت سپاه استان اصفهان افزود: کار سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان، حمایت و پشتیبانی و انتقال اقلام غذایی به بخش‌داری‌های این سه بخش است و بخشداری، دهیاری، شورای روستا و حوزه‌های بسیج نسبت به توزیع اقلام اقدام می‌کنند.

بازگشایی 100 کیلومتر از راه‌های الیگودرز توسط سپاه اصفهان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ستاد معین مدیریت بحران استان اصفهان در استان خوزستان تشکیل شد. تیم‌های امدادی استان اصفهان در چند جبهه در حال فعالیت در استان‌های سیل‌زده هستند.

منصور شیشه‌فروش افزود: 40 تیم جهادی سازمان بسیج سازندگی استان شامل 200 نیروی عملیاتی با پشتیبانی 30 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در شهرستان آق‌قلا استان گلستان در حال خدمت‌رسانی هستند و عملیات بازسازی سیل‌بندها، تخلیه گل و لای از معابر، منازل، واحدهای تجاری و اماکن عمومی، امدادرسانی و توزیع موادغذایی و لوازم امدادی در 22 روستای منطقه توسط آنها انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: ستاد پشتیبانی سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان با حدود 100 نیرو و 20 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در شهرستان الیگودرز لرستان حضور یافته است و مشغول بازگشایی راه‌های روستایی و توزیع موادغذایی در میان خانواده‌های آسیب‌دیده بود که طی 8 روز بیش از 100 کیلومتر از راه‌های روستایی را بازگشایی و حدود 500 محموله غذایی، 500 کیسه آرد، 30 هزار تخته پتو، 15 تن برنج و غیره از طریق امدادرسانی هوایی در میان ساکنان منطقه توزیع کرده‌اند.

شیشه‌فروش گفت: اداره‌کل راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای استان نیز با بیش از 30 نیرو و پشتیبانی 26 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در منطقه پلدختر تا معمولان لرستان حضور دارد و 20 کیلومتر از راه‌های این استان را بازگشایی و بازسازی کرده است. همچنین 5 دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و 15 تکنسین فوریت‌های پزشکی از اصفهان به استان خوزستان اعزام شدند.

وی تصریح کرد: 70 نیروی عملیاتی از شهرداری اصفهان و 6 شهرداری استان با تجهیزات کامل نجات در سیل طی 10 روز در پلدختر امدادرسانی کردند. همچنین تیم بنیاد مسکن استان با 100 نیروی عملیاتی و پشتیبانی و 100 دستگاه ماشین‌آلات در پلدختر حضور دارد.

بیمارستان سیار صدوقی در لرستان فعال شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به حضور گروه 44 و 45 توپخانه ارتش اصفهان با 370 نیرو و 2 فروند بالگرد شنوک در پلدختر، بیان کرد: این بالگردها حدود 200 سورت پرواز انجام داده و هزار نفر و 60 هزار کیلوگرم بار را جابه‌جا کرده است. همچنین بیمارستان صحرایی ارتش در پلدختر و دستگاه MRI سیار بیمارستان شهید آیت‌الله صدوقی اصفهان پس از حضور در آق‌قلا هم‌اکنون در پلدختر مستقر هستند.

وی با اشاره به بازسازی شبکه‌ها و زیرساخت‌های آسیب‌دیده مناطق سیل‌زده توسط شرکت‌های آب و فاضلاب، برق و مخابرات استان اصفهان گفت: جمعیت هلال‌احمر استان با 50 نیروی عملیاتی از بیش از 10 روز پیش مشغول خدمت‌رسانی و توزیع موادغذایی در پلدختر است.

همراهی طلاب اصفهانی با سیل مهربانی

حوزه علمیه اصفهان از نخستین روزهای آغازین سال جدید و بازگشایی رسمی ادارات، اقدامات و تدابیر خود برای کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده را آغاز کرد و اعزام مبلغین و طلاب داوطلب به این مناطق کمترین کاری بود که می‌توانست صورت گیرد.

هماهنگی‌ها با نهادها و ارگان‌های متولی برای حضور روحانیون و حوزویان در مناطق سیل‌زده آغاز شد و از روز جمعه 16 فروردین ماه 98 اعزام‌ها با ماشین‌های سواری شخصی و یا اتوبوس‌ها به صورت دسته‌جمعی به مناطق مختلف سیل‌زده کشور یکی پس از دیگری از حوزه علیمه اصفهان انجام می‌گرفت.

حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان در مراسم اعزام 120 نفر از طلاب و روحانیون به مناطق سیل‌زده لرستان از مسجد امام سجاد(ع) که همراه با بدرقه و دعای سلامتی آیت‌الله مهدوی برای این جهادگران بود، اظهار داشت: حضور فیزیکی طلاب و روحانیون در مناطق سیل‌زده از روزهای ابتدای ایجاد این بحران از اصفهان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 نفر از روحانیون و طلاب حوزه علمیه اصفهان در مناطق مختلف سیل‌زده کشور حضور دارند، افزود: 120 نفر از طلاب داوطلب مدارس علمیه و همچنین 50 نفر از دانشجویان دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان در قالب کاروانی از جهادگران با 4 دستگاه اتوبوس به استان لرستان اعزام شدند.

اعزام از حوزه علمیه اصفهان به صورت هفتگی ادامه دارد

مومنی ادامه داد: اعزام  به این مناطق تا زمان حل مشکلات و رفع نیازمندی مردم مناطق سیل‌زده از حوزه علمیه اصفهان به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان گفت: در حال حاضر تعداد نفرات زیادی از طلاب و روحانیون حوزه علمیه اصفهان به منظور تسکین آلام مردم مناطق سیل‌زده و خدمت به این مردم جهت اعزام به مناطق ثبت‌نام کرده‌اند و این در حالی است که این قشر از جامعه علی‌رغم تمامی سختی‌های معیشتی و اقتصادی خود به یاری دیگر خانواده‌ها و هم‌وطنان شتافتند و از هیچ کمک نقدی، غیرنقدی و هم‌گامی خود فروگذار نکردند.

ادامه پاکسازی 10 روستای آق‌قلا توسط سپاه اصفهان

جانشین فرمانده سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان گفت: با وجود انتقال وسایل و مواد مورد نیاز مناطق سیل‌زده لرستان مردم منطقه همچنان به مواد خوراکی، آب آشامیدنی و وسایل زندگی نیاز دارند. در حال حاضر سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان در آق‌قلا حضور دارد و با تحویل روستا‌ها و ارائه امکانات پشتیبانی تاکنون 12 روستا پاکسازی و آماده اسکان شده است و 10 روستای دیگر در حال آماده‌سازی است.

سردار مجتبی فدا افزود: در الیگودرز استان لرستان نیز ماموریت پشتیبانی داریم که اقدامات مناسبی انجام شده و دستگاه‌های مهندسی و امکانات مردمی انتقال و شرایط بهتر شده است.

اینها بخش کوچکی از اقدامات مردانی است که روز و شب خود را در کنار مردم سیل زده‌ای قرار داده‌اند که تا چند روز پیش مانند همه ما روزهای عادی زندگی خود را سپر می‌کردند و هیچ فکر نمی‌کردند که ممکن است روزی سیلی ویرانگر گریبانشان را بگیرد و تمام دارایی‌شان را بردارد و برود.

سیل ویرانگر است، حالا دیگر باور کرده‌ایم که ویرانی به بار می‌آورد که تاریخ کمتر به خود دیده است. داغ بر دل می‌گذارد و می‌رود؛ مال و جان را غارت می‌کند و می‌رود اما چیزی که می‌ماند دست‌های مهربانی است که شریک این سختی‌ها می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon