موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در صادرات محصولات دارویی و پزشکی


موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در صادرات محصولات دارویی و پزشکی

رئیس هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان ما از نظر تولید محصول وضعیت خوبی دارند، در حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و نانوفناوری نیز صادرات محصول داشته‌ایم.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم،  امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز سال نو در اجتماع پرشور انبوه زائران و مجاوران حرم رضوی، سال 98 را «سال فرصت‌ها» خواندند و فرمودند: معتقدم سال 98 به توفیق الهی «سال فرصت‌ها» و «سال امکانات و گشایش» برای ملت ایران خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم بررسی طرح‌های مقابله با تحریم و اجرای آنها، گفتند: نباید از تحریم‌ها بنالیم و از تحریم‌کننده‌ها یعنی آمریکا و اروپا توقع زیادی داشته باشیم.

مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته نیز بارها بر افزایش تولید دانش‌بنیان و مقابله با تحریم‌ها از طریق خوداتکایی تأکید کردند.

بسیای از محققان کشورمان به سرعت این سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری را جامه عمل پوشاندند و برای مقابله با تحریم‌ها آستین خوداتکایی را بالا زدند.

در این زمینه با افشین کلاهی، رئیس هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش بنیان به گفت‌وگو نشستیم.

 در آغاز بحث درباره نحوه فعالیت مجمع تشکل‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صحبت کنید.

کلاهی: هدف مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است و شرکت‌‌های کوچک و متوسط را با کمک اتاق بازرگانی به سرمایه‌گذاران ارتباط می‌دهیم چرا که نقطه ضعف شرکت‌های کوچک این است که نمی‌توانند در حوزه بازار فعالیت کنند و مشکل دیگر اینها سرمایه است که باید این مشکل را برطرف کنیم و آن‌ها را به شرکت‌های بزرگتر ارتباط دهیم.

 این حمایت‌ها برای کدام شرکت‌ها صورت می‌گیرد؟

کلاهی: ما برای همه شرکت‌های دانش‌بنیان این اقدامات را انجام می‌دهیم تا در این شرایط سخت اقتصادی بتوانند بهتر و بیشتر فعالیت کنند. بیش از 4 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم که از سوی معاونت علمی تائید شده و زیرمجموعه تشکل‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و مجمع قرار می‌گیرند.

* جزئیات حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا

 نحوه حمایت‌ها به چه صورت است؟

کلاهی: حمایت‌ها از ابتدا به صورت وام است اما ما همیشه محالفت کردیم و گفتیم که نباید به شرکت نوپا وام داد زیرا پس از مدتی به شرکت نوپای بدهکار تبدیل می‌شود، بهتر است این نوع تسهیلات در اختیار شرکت‌های بزرگ‌تر یا سرمایه‌گذار قرار بگیرد و آن‌ها در شرکت‌های نوپا سرمایه‌گذاری کنند، در اینصورت هم بازپرداخت پول دولت تضمین دارد و هم اینکه شرکت‌ها راحت تر می‌توانند وارد بازار شوند.

خوشبختانه صندوق نوآوری و شکوفایی به این سمت رفته و برنامه‌ای تدوین کرده تا بیشتر حمایت‌ها از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر صورت گیرد.

کمک‌های ما به این صورت است که بخشی از آن روی تصمیم‌گیری ها و برنامه‌های دولتی شکل می‌گیرد و بخش دیگر این است که از طریق شرکت‌های بزرگتری که در بازار حضور دارند برای شرکت‌های نوپا کمک می‌گیریم.

البته ما یک تشکل بالادستی هستیم و بودجه‌ای نداریم که به شرکت‌ها تسهیلات ارائه دهیم، اما رابطه ایجاد می‌کنیم، جلسه برگزار می‌کنیم و در برخی مواقع از دولت کمک می‌گیریم تا این کارها را انجام دهیم.

 

 با توجه به تحریم‌ها این برنامه‌ها را با چه رویکردی در سال جدید انجام می‌دهید؟

کلاهی: در اتاق بازرگانی کارگروه مقابله با تحریم تشکیل دادیم تا مشکلات شرکت‌ها برای ارتباط با کشورهای دیگر را از طریق شبکه‌سازی حل کنیم، این کارها را بخش خصوصی می‌تواند انجام دهد.

ما باید بتوانیم تا حدودی مشکلات را حل کنیم و تحریم‌ها را دور بزنیم و در بازارهای صادراتی به شکل‌های دیگری کار کنیم تا تحریم مانع کارآیی شرکت‌ها و کریدورهای صادراتی نشود، برای انجام این کار ما باید تسهیل‌گر باشیم.

هنگامی که نام دولت می‌آید و شرکت وابسته به دولت است نمی‌توان فعالیت کرد، ولی ما نباید بازار را از دست دهیم به همین دلیل از طریق شرکت‌های خصوصی کار می‌کنیم تا بازار صادراتی را از دست ندهیم.

 شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش صادرات با چه کشورهایی همکاری دارند؟

کلاهی:در حال حاضر در کشورهای مختلف کار می‌کنیم، اما بیشتر تمرکز ما شرکت‌هایی از کشورهای همسایه است ولی در اروپا و کانادا هم فعال هستیم.

 در چه حوزه‌هایی؟

کلاهی: در حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و نانوفناوری بیشتر فعالیم و در حوزه فناوری اطلاعات نیز صادرات داشتیم.

* در شرایط سخت کارهای جدید ارائه می‌دهیم

 با توجه به این برنامه‌ریزی‌ها می‌توان به موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط تحریم امیدوار بود؟

کلاهی:کار بسیار سختی است، من 20 سال در حوزه مخابرات فعال هستم اما به دلیل تحریم‌ها شرایط خیلی سخت شده، ما با شرکت‌های بزرگ دنیا کار می‌کردیم اما قراردادهای میلیون دلاری ما کنسل شده است، یعنی وضعیت بسیار سختی داریم اما نباید ناامید شویم و نمی‌توانیم بگوییم نمی‌توان کاری کرد حتی اگر به خارج کشور برویم مهاجر هستیم و کشور خودمان نیست، بنابراین باید بمانیم و برای کشور خودمان کار کنیم، ضمنا ما به کشور خودمان تعهد داریم و باید کاری که از دستمان برمی آید برای کشور خودمان انجام دهیم، ما می‌توانیم کارهای جدید انجام دهیم. نباید بنشینیم و ناامیدانه نگاه کنیم. ما برنامه‌ای برای دور زدن تحریم‌ها داریم که می‌توانیم قرادادهایمان را احیا کنیم و کار انجام دهیم.

 

 به نظر شما از طریق تولید محصولات دانش‌بنیان در اقتصاد کشور هم تحول ایجاد می‌شود؟

کلاهی:به نظر من تنها جایی که می‌توان کار کرد حوزه دانش‌بنیان است، در حوزه دانش بنیان راحت‌تر می‌توان تحریم‌ها را دور زد چرا که نمی‌توانند به راحتی مانع فعالیت بخش دانش‌بنیان شوند. تحریم بخش دانش‌بنیان منع قانون بین‌المللی دارد و راحت‌تر می‌توان اینها را به فروش رساند. به همین دلیل مهمترین بخشی که می‌توانیم بر روی آن سرمایه‌گذاری کنیم همین بخش دانش‌بنیان است.

* از نظر تولید دانش‌بنیان وضعیت خوبی داریم

 ما در بخش دانش‌بنیان در چه وضعیتی هستیم؟

کلاهی: ما از نظر تولید و امکانات وضعیت خوبی داریم. 4400 شرکت دانش‌بنیان داریم. البته مشکلات بسیاری هم وجود دارد اما باید سعی کنیم مشکلات را حل کنیم، البته به نظر من بزرگ‌ترین حمایت دولت به بخش دانش‌بنیان این است که حمایت نکند یعنی به جای ارائه وام، قوانین مانع را رفع کند تا صادرات با مشکل مواجه نشود، چرا که باید کارها به سرعت پیش برود تا صادرات مان تسهیل شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon