تالاب بندعلیخان ظرفیت تبدیل به سایت گردشگری طبیعی در اطراف تهران را دارد

تالاب بندعلیخان ظرفیت تبدیل به سایت گردشگری طبیعی در اطراف تهران را دارد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران گفت: اگر حقابه تالاب بندعلیخان تأمین شود این زیستگاه بسیار ارزشمند قابلیت تبدیل شدن به عنوان یک سایت گردشگری طبیعی در کنار پایتخت را دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، کیومرث کلانتری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت فعلی تالاب فصلی بندعلیخان اظهار داشت: با توجه به بارش‌های امسال این تالاب آبگیری و احیاء شده است و امید است با همکاری وزارت نیرو بر اساس قانون حفظ تالاب‌ها بتوانیم حقابه این تالاب را تأمین کنیم.

وی بیان کرد: از آنجا که وسعت این تالاب زیاد است و در بخش جنوبی هم به دریاچه نمک متصل می‌شود سعی داریم مطالعاتی را در مورد ظرفیت ذخیره آب این تالاب در قسمت‌های شمالی انجام دهیم تا بتوانیم بخش‌هایی از این تالاب فصلی را زنده نگه داریم و در زمان پر بارش هم به صورت پلکانی آب به فازهای بعدی این تالاب اختصاص داده شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران افزود: مجموعه تالاب‌هایی که به صورت خطی از حواشی خلیج فارس تا تالاب‌های فارس و بعد هم در فلات مرکزی ایران تا شمال وجود دارد مسیر شمال به جنوب و بالعکس مهاجرت پرندگان بوده و به نوعی فرودگاه امن و زیستگاهی با ارزش است که باید حفظ شود.

کلانتری همچنین عنوان کرد: منبع اصلی آب تالاب بندعلیخان رودخانه شور است که بر اساس توافق صورت گرفته حدود 40 درصد آورد این رودخانه باید به این تالاب اختصاص پیدا کند که بر اساس قانون، وزارت نیرو موظف به تأمین حقابه تالاب‌هاست و با توجه به اینکه امسال سال پربارشی داریم امید است بتوانیم حقابه این تالاب را نهایی کنیم و در سنوات آینده هم این حقابه تأمین شود.

 وی به حائل بودن تالاب بندعلیخان بین کویر و پایتخت اشاره کرد و گفت: این تالاب هم می‌تواند فرصت و هم تهدید باشد که اگر حقابه این تالاب تأمین شود و این زیستگاه بسیار ارزشمند به عنوان یک سایت گردشگری طبیعی در کنار پایتخت تبدیل شود بهترین فرصت است و در صورتی که وزارت نیرو نتواند حقابه این تالاب را تأمین کند به یک زیستگاه خشک و عامل پراکندن گرد و غبار تبدیل می‌شود که تهدید است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران با بیان اینکه اینکه مساحت این منطقه کویر250 هزار هکتار می‌باشد تصریح کرد: حدود 100 هزار هکتار آن فاقد پوشش گیاهی بوده و به صورت تپه ماهوری است همچنین از 150 هزار هکتار باقی‌مانده که دارای پوشش گیاهی و حفاظت شده است حدود یک پنجم آن جزء مناطق امن بوده و باید تنوع گیاهی و جانوری و حیات وحش آن حفظ شود.

کلانتری ادامه داد: مابقی این منطقه با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان حدود 27 هزار واحد دامی دارای پروانه چرا می‌باشد که در 2 بازه زمانی 45 روزه در بهار و پاییز دام‌ها چرا می‌کنند که با توجه به بارش‌های سال جاری این منطقه به لحاظ مرتع غنی بوده و تأکید به دامداران این است که به توصیه‌های محیط‌بانان در ورود و خروج به موقع از منطقه توجه کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه ارزش مرتع به وجود پوشش گیاهی است و اگر دام خارج از ظرفیت وارد مرتع کنیم سبب تخریب محیط‌زیست می‌شود خاطرنشان کرد: امسال نیز همچون سال‌های گذشته اولویت اول این سازمان حفظ زیستگاه‌های طبیعی است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon