سفره‌های زیرزمینی کشور با ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کمبود آب روبروست/ موفقیت استان قم در کنترل سیلاب


سفره‌های زیرزمینی کشور با 120 میلیارد مترمکعب کمبود آب روبروست/ موفقیت استان قم در کنترل سیلاب

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی، کمبود آب سفره‌های زیرزمینی کشور را ۱۲۰ میلیارد مترمکعب اعلام و تأکید کرد: با بهره‌برداری درست از بخشی از سیلاب‌ها و نزولات آسمانی می‌توانیم کمبودهای سفره‌های زیرزمینی کشور را جبران کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدتقی امانپور ظهر امروز در بازدید از طرح‌های آبخیزداری در منطقه  جعفریه قم، با اشاره به اهمیت دادن به مباحث آبخیزداری در کشور اظهار داشت: استفاده از علم و فناوری این فرصت را به ما می‌دهد که از بلایای طبیعی مانند سیل بدون مبارزه از آن بهره‌مند شویم.

 وی با یادآوری آغاز برنامه‌های طرح آبخوان‌داری یا پخش سیلاب در سال 74 افزود: در دهه 70بیش از 36 ایستگاه آبخوان‌داری در کشور با روش‌های مختلف در اقلیم‌های متفاوت برای مدیریت و بهره‌برداری پایدار از سیلاب ساخته‌شده است.

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری برای بهره بردن از مدیریت جهادی در حل مشکلات تصریح کرد: مدیریت جهادی  با شعار " همه باهم جهاد سازندگی" برای ایجاد هم‌افزایی بین همه ارگان‌های تنها راه مدیریت مشکلات کشور است.

وی جهاد سازندگی را توانمند کردن مردم تعریف و خاطرنشان کرد: امروز اقتضای مدیریت جهادی این بوده که به مردم کمک کنیم تا در توسعه پایدار مشارکت کرده و طرح‌های آبخیزداری را در مناطق خود اجرا کنند.

امانپور مهم‌ترین رسالت کانون جهادگران جهاد سازندگی را معرفی الگوهای برتر مدیریت جهادی دانست و گفت: آبخیزداری در مناطق پایین‌دست، میانه و بالادست، پخش سیلاب و آبخوان‌داری در حوزه‌های میانی آبخیز یک الگوی مدیریت جهادی است که در  14 میلیون هکتار عرصه آبرفت‌های کشور قابل‌اجرا است.

وی ظرفیت آبرفت‌های کشور را بیش از 5 هزار میلیارد مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های امسال که پیش‌بینی‌شده میانگین بیش از 400 میلی‌متر در کشور باشد ما به رکوردی برابر 700 میلیارد مترمکعب نزولات خواهیم رسید.

مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی، کمبود آب سفره‌های زیرزمینی کشور را 120 میلیارد مترمکعب اعلام و تأکید کرد: با بهره‌برداری درست از بخشی از سیلاب‌ها و نزولات آسمانی می‌توانیم کمبودهای سفره‌های زیرزمینی کشور را جبران کنیم.

وی با ابراز ناراحتی از خسارت‌های وارد شده به مردم و دولت افزود: قبل از ایجاد خسارت با مبالغ بالا به مردم و دولت می‌توانستیم بخشی از این پول را صرف طرح‌های آبخیزداری کرده و سال‌ها از منافع آن بهره‌مند  شویم.

امانپور تغییر رویکرد مسئولان به سمت اجرای طرح‌های آبخیزداری را مهم‌ترین مسئولیت مدیران کشور دانست و اظهار داشت: مدیریت نزولات برای بهره‌برداری از آن و جلوگیری از ورود خسارت به مردم وظیفه ملی همه مدیران و جهادگران است.

وی با تبریک به مسئولان استان قم در اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان و بهره‌برداری از سیلاب‌ها در تغذیه سفره‌های زیرزمینی و جلوگیری از ایجاد خسارت به مردم ادامه داد: باوجودآنکه بارش‌ها در استان قم دو برابر زمان‌های بحرانی بوده اما هیچ سیلی در استان ایجاد نشده و مناطق بالادست قم مانند کهک و پردیسان کاملاً حفظ‌شده است.

انتهای پیام

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران