قم| قرآن پرچم‌دار تمدن نوین بشری خواهد بود


قم| قرآن پرچم‌دار تمدن نوین بشری خواهد بود

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: قرآن پرچم‌دار و محور بنیادین تمدن اسلامی بوده که با آفاق بلند معرفتی خود می‌تواند مانند گذشته جهان را تکان داده و بشریت را با دیگر وارد تمدن نوین بشری کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله علی‌رضا اعرافی عصر امروز در اختتامیه مسابقات قرآنی طلاب علوم دینی که در سالن جلسات مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، اظهار داشت: انتظاری که از مسابقات قرآنی حوزه‌های علمیه می‌رود این است که با سایر مسابقات متفاوت‌تر باشد که لازمه آن نیز توجه بیشتر به حوزه‌های معرفتی و مفاهیمی است.

وی افزود: ورود بیشتر در حوزه‌های معرفتی، دینی، علمی و پژوهشی مسابقات قرآن هرسال بیشتر از سال‌های قبل می‌شود.  در خطبه 176 کتاب شریف نهج‌البلاغه و دیگر بخش‌های این کتاب در بیش از 50 موضع در تعریف و توضیح قرآن کریم مطالب ارزنده‌ای بیان و ذکرشده است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به بخش‌هایی از خطبه 176 این کتاب شریف افزود: نزدیک‌ترین فرد به پیامبر گرامی اسلام، امام (ع) بوده و از این منظر سخنان آن حضرت در مورد قرآن بسیار مهم و راهگشا است. دلیل و راهنمای اسلام قرآن کریم است. اگر قرآن به راهنما و رهبر امت اسلام قرار گیرد تمام مشکلات و فتنه‌های جهان اسلام رخت بر خواهد بست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در شرح این خطبه از کتاب شریف نهج‌البلاغه ادامه داد: برای نجات امت باید به قرآن کریم پناه برد، امروز امت اسلام پیش از هر زمان دیگری نیازمند بازگشت به آموزه‌های قرآن کریم است. مسابقات قرآنی باید پرچم‌دار نشر معارف و مفاهیم قرآنی در سرتاسر عالم باشد. انتظاری که از مسابقات قرآن علوم طلاب دینی می‌رود بسیار بیشتر از سایر اشکال مسابقات قرآنی است. مسابقات قرآنی خوزه‌های علمیه باید موج‌آفرین باشد.

 امام‌جمعه قم  اضافه کرد:حوزه‌های علمیه در دهه‌های بعد از انقلاب اسلامی باراهنمایی‌های بزرگان حوزه علمیه، آفاق وسیعی را در عرصه‌های مختلف علوم قرآنی گشوده است. در بیش از 20 محور حوزه‌های علمیه راه‌های جدیدی را گشوده که باید تکمیل‌شده و به مرحله کمال برسد.

آیت‌الله اعرافی تأکید کرد: دستاوردهای عظیم حوزه‌های علمیه در مباحث و فعالیت‌های قرآنی و کمبودها و نیازهایی که باید به آن پرداخته شود دو مسئله مهمی بوده که برای بالندگی امور قرآنی باید به آن‌ها توجه شود. این مسابقات باید خلأهای موجود را شناسایی و در راستای تأسیس رشته‌ها و کمبودهای موجود گام بردارد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: قرآن پرچم‌دار و محور بنیادین تمدن اسلامی بوده که با آفاق بلند معرفتی خود می‌تواند مانند گذشته جهان را تکان داده و بشریت را با دیگر وارد تمدن نوین بشری شود. ناامیدی در زمینه نشر معارف قرآنی معنا ندارد. باید تلاش شود اندیشه راه و تمدنی قرآن کریم به‌درستی به بشریت ابلاغ کنیم تا اندیشه‌های بلند قرآنی در اندیشه و جان بشریت ریشه بدواند.

وی تصریح کرد: لشگر شیطانیان جهان برای کم‌رنگ آفاق بلند قرآنی برنامه‌ریزی دارند. متأسفانه بسیاری از اندیشه‌های مستشرقان جهان در زمینه تخریب‌های قرآنی مستشرقان وجود داشته که برخی از روشنفکران جهان اسلام نیز تحت تأثیر آن قرارگرفته‌اند. تئوری  تجربه بشری قرآن کریم شخص پیامبر گرامی اسلام است یکی از ایده‌های مستشرقان بوده که در رد آن پایه‌های علمی و منطقی بسیاری وجود دارد.

امام‌جمعه قم خاطرنشان کرد: تئوری حاکمیت روح اصلی بر محتوای قرآن، تئوری تأثیرپذیری قرآن کریم از فرهنگ زمانه و تئوری‌های تحریف قرآن کریم ازجمله مسائلی بوده که در راستای تخریب قرآن کریم در غرب راه افتاده ومتاسفانه عده‌ای روشنفکر نیز آن‌ها را تکرار می‌کنند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon