یزد | از «جمالی نژاد» نامی تا «نظری» ناشناخته؛ شورای شهر یا شورای عجایب
شورای شهر یزد در اقدامی عجیب «داور نظری» که رزومه قابل قبولی برای تصدی پست شهرداری یزد ندارد را جایگزین «مهدی جمالینژاد» نامی و پرسابقه کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، شورای اسلامی شهر یزد در شهریورماه سال 96، «مهدی جمالینژاد» را به عنوان شهردار شهر جهانی یزد انتخاب کرد و جمالینژاد پس از تایید توسط وزارت کشور، روند کاری خود به عنوان شهردار یزد را آغاز کرد، روندی که مجموعه مدیریت شهری یزد را با تحولی بزرگ روبرو کرد.
مهدی جمالینژاد گزینهای از سوی اعضای شورای اسلامی شهر یزد بود که شاید برخی اعضای شورا هم باورشان نمیشد او به شهر یزد بیاید و سکان مدیریت مجموعهای را در دست گیرد که بیشترین کار و عملکردش را در حوزههای عمرانی خلاصه کرده بود و با این وجود هم مشکلات بسیاری در حوزههای مختلف داشت.
با این وجود جمالینژاد که پرسابقهترین شهردار ایران هم بود، به یزد آمد و در ابتدا تحول در شهر یزد را از مجموعه شهرداری آغاز کرد و پس از آن، به رویکرد این مجموعه مهم در ارتباط با شهر پرداخت به گونهای که در دوران وی برای نخستین بار زیباسازی و سیما و منظر شهری به اولویت اصلی شهرداری یزد تبدیل شد و در نقاط مختلف شهر پروژههای زیبایی اجرا شد.
علاوه بر پروژههای مختلفی که در حوزه زیباسازی شهری یزد انجام گرفت، جمالینژاد در حوزههای عمرانی هم فعالیتهای مختلفی انجام داد و پایهگذار برخی تحرکات خوب در یزد بود و از همه مهمتر در اقدامات و عملکرد پرسابقهترین شهردار ایران، کوتاه کردن دیوار بیاعتمادی مردم نسبت به شهرداری بود و دید بسیاری از مردم به مجموعه شهرداری یزد تغییر کرد.
با وجود تمام خدمات و اقدامات بسیار خوبی که از سوی جمالینژاد در مدت شهرداریاش در یزد اتفاق افتاد، او با ناملایمتهای بسیار زیادی روبرو بود و بسیاری در شهر از اعضای شورا و برخی مسئولان گرفته تا برخی کانالهای تلگرامی شخصی و عمومی که در دوران جمالینژاد نتوانسته بودند نانی از مجموعه شهرداری برای خود دست و پا کنند، به تخریبهای پیدرپی علیه وی پرداختند و هر روزش را با سختی و ناراحتی همراه میکردند، با این وجود به گواه بسیاری از مردم و مسئولانی که عادلانه خدمات و اقدامات ارزنده وی را مشاهده کرده بودند، جمالینژاد همچنان هر روز با تلاش بسیار زیاد به کار خود ادامه میداد.
انتخاب جمالینژاد مهمترین عملکرد شورای شهر یزد
به طور قطع مهدی جمالینژاد مهمترین عملکرد شورای اسلامی شهر یزد در طول مدتی است که در دوره پنجم فعالیت کرده و این انتخاب وزنه سنگینی در پرونده آنها به حساب میآید، انتخابی که در طول یک سال منشا تحولات بسیار بزرگی در شهر یزد شد.
در کل سخت کوشی، اخلاق مداری، احترام به مجموعه مدیریت شهری، استفاده از نیروهای داخلی شهرداری در بخشهای مختلف، توجه به زیباسازی و سیما و منظر شهری، توجه به نخبگان، افزایش اعتماد مردم به مجموعه مدیریت شهری و همچنین افزایش سطح کیفی شهرداری یزد از جمله خدماتی بود که جمالینژاد در طول یک سال فعالیتش در مدیریت شهری یزد از خود به جای گذاشت.
درست یک سال پس از انتخاب جمالینژاد به عنوان شهردار یزد، خبر استعفای وی به دلیل انتصابش به عنوان معاون عمرانی وزیر کشور مطرح شد، خبری که ناراحت کننده بود اما چارهای نبود چون کشور در بخشی حساس و مهم به توانمندیهای وی نیاز داشت و همین موضوع پایان کار او در شهرداری یزد بود.
نام «جمالی نژاد» عامل اصلی سختی کار شورا در انتخاب شهردار
همانطوری که بیان شد مهدی جمالینژاد وزنهای سنگین در عملکرد شورای شهر یزد بود با این وجود از یک طرف هم این انتخاب شورای شهر یزد را به دردسر بزرگی انداخت و آن، انتخاب جایگزینی شایسته برای او بود چرا که پس از جمالینژاد، دیگر نه مسئولان و نه مردم یزد نمیپذیرفتند که شورای شهر فردی معمولی را برای شهرداری شهرشان که جمالینژاد به آن مدیریتی جهانی بخشیده بود انتخاب کند.
شورای شهر یزد در نخستین انتخاب خود «مجتبی فرهمند» مدیر پیشین پایگاه میراث فرهنگی یزد که در دوران جمالینژاد به عنوان معاون شهرداری انتخاب شده بود را به وزارت کشور معرفی کرد که پس از چند ماه وزارت کشور فرهمند را رد کرد و دوباره شورای شهر یزد به تکاپو افتاد تا شهردار خوبی برای شهر انتخاب کند.
«علی زینیوند» گزینه دیگری بود که در کنار «سید علی مشتاقیون» در شورای شهر یزد مطرح شد، اما زینی وند هم از سوی وزیر کشور به عنوان معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان منصوب شد و مشتاقیون هم رای لازم را نیاورد، از این رو شورای شهر «سیدمحمدرضا سید حسینی» که به عنوان مرد ثبت جهانی یزد شناخته میشود را به عنوان شهردار منتخب به وزارت کشور معرفی کرد، انتخابی که در عین شایستگی از ابتدا اشتباه بود چرا که بر اساس آیین نامهها، مدرک تحصیلی سید حسینی با سمت شهرداری همخوانی نداشت و دوباره هم وزارت کشور شهردار انتخابی شورای شهر یزد را رد کرد.
از جمالی نژاد نامی تا نظری بدون رزومه
این اتفاق سبب شد که شورای شهر یزد دوباره به تکاپو بیفتد و اخبار متعددی در ارتباط با شهردار انتخابی شورا مطرح و گزینههای متعددی از سوی افراد مختلف معرفی شود، اخباری که در نهایت به خبری عجیب منتهی شد و در نشست علنی دیروز شورای اسلامی شهر یزد، گزینهای کاملا ناشناخته و به بیان بسیاری از فعالان اجتماعی و رسانهای بدون رزومه به عنوان شهردار منتخب شورا به وزارت کشور معرفی شد.
انتخاب «داور نظری» به عنوان شهردار یزد از سوی افراد مختلف با انتقادهایی همراه بود و برخی فعالان رسانهای این اقدام را تکمیل پازل انحلال شورای پنجم یزد میدانند چرا که معتقدند نظری امکان پذیرفته شدن توسط وزارت کشور را ندارد.
از سوی دیگر رزومه «داور نظری» هم مورد انتقاد بسیاری از رسانهایهای یزد قرار گرفته است و در مطالب مختلفی بیان شده که وی تنها چند پست مشاوره در پرونده خود دارد و همچنین مسئولیت قائم مقامی معاونت نیروی انسانی شهرداری تهران به عنوان بخشی که کاملا منحل شده و در حال حاضر این بخش وجود خارجی ندارد.
انتخاب جمالینژاد و نظری به عنوان شهرداران منتخب یزد هر دو با تعجب بسیار و البته ناباوری همراه بود چرا که بسیاری باور نداشتند جمالینژاد این سمت را قبول کند و از طرف دیگر هم بسیاری باور نداشتند که شورای شهر یزد به سراغ نظری برود که هیچ رزومه قابل قبولی از وی ارائه نشده و با «هیچ» جایگزین پرسابقهترین شهردار ایران شود.
جوانگرایی بهانهای برای مغفول ماندن توانمندی و تخصص
به نظر میرسد عنوان جوانگرایی این روزها به بازیچهای تبدیل شده تا تخصص و توانمندی آنگونه که باید و شاید مورد توجه قرار نگیرد و جوان بودن به اصل و اولویت در انتخابها تبدیل شود و جای تخصص و تجربه را بگیرد.
با اتفاقات رخ داده بسیار عجیب و البته ناراحت کننده است که شورای اسلامی شهر یزد که زمانی جمالینژاد نامدار و پرسابقه و توانمند را به عنوان شهردار شهر جهانی یزد انتخاب کرده بود، این بار جوانی بدون رزومه را برای این سمت حساس و مهم در نظر گرفته است.
در هر صورت داور نظری به عنوان شهردار منتخب شورای شهر یزد انتخاب شد و نام وی برای تایید به وزارت کشور ارسال شده و باید دید وی میتواند از فیلترهای وزارت کشور عبور کند یا قصه فرهمند و سیدحسینی برای نظری هم تکرار میشود.
انتهای پیام/ن