وزیر راه خبر داد: آسیب به ۱۴ هزار کیلومتر راه و ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در سیل
وزیر راه و شهرسازی طی ارائه گزارشی به نمایندگان مجلس از آسیب وارد شدن به ۱۴ هزار کیلومتر راه و ۱۵۰ هزار واحد مسکونی خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در گزارشی در خصوص سیل اخیر در برخی از استانهای کشور، اظهار داشت: در سال جاری رحمت الهی کریمانه نازل شد و سرزمین ما را سیراب کرد. ما امروز شاهد پرآبی تالابها و سدها هستیم. وزارت راه و شهرسازی به لحاظ مسئولیتی که دارد در ایام نوروز ستاد سفرهای نورزی را تشکیل میدهد و همواره فعالترین دوره خدمتی همکاران بنده، ایام نوروز است و نیروها در این ایام آمادهباش هستند.
وی افزود: در سال جاری وقوع سیلاب موجب شد که همکاران ما با تلاش مضاعفی نقش خود را ایفا کنند و در ایام نوروز (از 26 اسفند تا 17 فروردین) در 24 استان به تناوب، 213 شهرستان و 269 شهر با سیلاب مواجه بودیم.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با وقوع سیل در کشور، ستاد بحران در وزارتخانه تشکیل شد و نقش خود را ایفا کرد. با هشدارها، اطلاعیهها و اخطاریههای هواشناسی برای مقابله با سیل تمهیدات لازم اتخاذ شد. همچنین در سراسر کشور کلیه راهدارخانهها با حدود 12 هزار نفر نیروی راهدار و بیش از 9 هزار ماشینآلات برای انجام عملیات راهداری و برفروبی و مقابله با تهدیدات سیل همزمان به فعالیت پرداختند. صرفنظر از شرایطی که سیل به وجود آورد، مهمترین دغدغهای که دنبال میکردیم و بر آن اهتمام ویژه داشتیم، حفاظت از جان مردم در کنار نیروهای امدادرسان در مناطق مختلف بود و برقراری امکان عبور و مرور خودروها در جادهها بود.
اسلامی با بیان اینکه تا به امروز بیش از 14 هزار کیلومتر از راههای اصلی، فرعی و روستایی کشور دچار آسیبشده که شامل آببردگی، رانش، لغزندگی زمین و... بوده است،گفت: همچنین در این مقطع بیش از 10 هزار و 900 ابنیه تاریخی آسیب دید که در این میان 725 پل کاملا تخریب شد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: موضوع مهمی که در این مقطع شاهد بودیم، فعال شدن چشمهسارها بود. چشمههایی که سالها خشک بود و آبی نداشت. چشمهها اکنون خروشان شده و با حرکت در جای جای جادهها آسیب به جادهها را به صورت جدی افزایش داده است. در مسیر رودخانهها و مسیلها نیز حجم آبی که روان شد، در خیلی از نقاط به ویژه در استانهای گلستان و لرستان به بیش از 3 برابر دوره بلند مدت رسید. بنابراین اگر در گزارشهای خبری و فضای مجازی مشاهده میکردید که حجم سنگینی آب از روی پلها عبور میکند به این دلیل بود که دبی رودخانهها خیلی بیشتر از حجم پلی بود که در نظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به تخریب بخشی از جاده اصلی پلدختر به خرم آباد، گفت: بیش از 40 کیلومتر جاده، آسیب جدی دیده که 28 کیلومتر نیازمند تعمیر و 12 کیلومتر باید از نو ساخته شود. خطوط ریلی نیز دچار آسیب جدی شد، اما همواره سعی بر این بود که هم از خطوط ریلی استفاده فعال صورت بگیرد و هم اینکه ایمنی آنها حفظ شود.
وزیر راه در پاسخ به سوال رئیس مجلس برآورد خسارتها را 3 هزار و 520 میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت: در این مقطع حدود 150 هزار واحد مسکونی در شهر و روستا آسیب دیده که 50 هزار واحد نیاز به بازسازی مجدد و 100 هزار واحد نیازمند تعمیر است. تمامی پیمکاران بخش خصوصی و نیروهای مسلح نقش قابل توجهی ایفا کردند و بازسازیها را آغاز کردهایم. امیدواریم که منابع کافی برای این کار تامین شود.
وی در پایان اظهار داشت: موضوع مهمی که اکنون در دستورکار ما قرار دارد جانمایی شهرها و روستاها و حریم رودخانههاست که باید در محاسبات بازنگری صورت بگیرد. آزادسازی حریم رودخانه از هرگونه فعالیت در دستورکار قرار دارد تا ابنیهها تحت تاثیر قرار نگیرند.
انتهای پیام/