گیلان| طرح احیای تالاب انزلی ابهامات فنی و زیست‌محیطی دارد


گیلان| طرح احیای تالاب انزلی ابهامات فنی و زیست‌محیطی دارد

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس گفت: طرح احیاء تالاب انزلی که قرار است به روش نانو تکنولوژی اجرایی شود ابهامات فنی و زیست‌محیطی فراوانی دارد.

حسن خسته‌بند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت از وجود ابهامات بسیار زیاد در طرح احیاء تالاب انزلی به روش نانو سخن گفت و اظهار داشت: سالانه بالای 700 هزار تن مصالح ساختمانی وارد تالاب انزلی می‌شود در حالی‌که طرح احیاء فعلی برای کاهش این معضل برنامه‌ای ندارد.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس علاوه بر وجود یکسری ابهامات روند بسیار کند اجرای طرح احیاء تالاب انزلی را نیز مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: انجام‌ این طرح پس از گذشت 26 سال مجدداً در دستور کار قرار گرفت اما با وجود پیگیری‌های بسیار زیاد تاکنون حرکت مثبتی در جهت احیاء تالاب شکل نگرفته است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ستاد نانو کشور به استعلامات انجام شده در مورد تأیید طرح احیاء تالاب به روش نانو توسط شرکت مربوطه پاسخ منفی داده است ابراز داشت: با وجود حمایت‌های سازمان محیط زیست کشور از این طرح هنوز ابهامات بسیار زیادی در این زمینه برای همه ما وجود دارد.

خسته‌بند ورود سالانه بیش از 700 هزار تن مصالح ساختمانی به بستر تالاب انزلی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: طرح فعلی احیاء تالاب انزلی تنها برای زدودن لجن انباشته شده در بستر آن برنامه دارد در حالی‌که بالای 95 درصد آلودگی و مشکلات این تالاب به ورود مصالح ساختمانی مربوط می‌شود.

وی اختصاص 850 میلیارد تومان اعتبار برای عملیاتی کردن پروژه احیاء تالاب انزلی را در شرایط کنونی اقتصادی تقریباً نشدنی دانست و بیان داشت: این طرح قرار است با استفاده از روش نانو 3 ساله اجرایی شود اما با توجه به مشکلات زیست‌محیطی و فنی بنده زیاد به موفقیت آن خوشبین نیستم.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه برای حفظ و حراست اصولی از تالاب انزلی باید به حاشیه نشین‌های تالاب بهای بیشتری داده شود عنوان کرد: بهترین کسی که می‌تواند از تالاب انزلی در برابر خطرات زیست محیطی و دست‌اندازی‌های انسانی محافظت کند مردم ساکن در حاشیه تالاب هستند.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس به بحث احداث خط ریلی رشت -‌ انزلی نیز اشاره کرد و در تشریح اهمیت این پروژه افزود:‌ تنها راه برای اقتصادی کردن پروژه خط آهن قزوین -‌ رشت اتصال آن به بنادر انزلی و آستارا است که البته دولت نیز برای عملیاتی کردن آن طرح و برنامه‌های بسیار خوبی دارد.

خسته‌بند ترانزیت بیش از 10 میلیون تن بار و جابه‌جایی 3 میلیون و 900 هزار مسافر را از ویژگی‌های بارز راه آهن رشت به انزلی دانست و تصریح کرد: اتصال دریای خزر به خلیج فارس به حضور بیشتر کشورهایی نظیر چین و هند در کشورمان برای صادرات کالاهایشان به دیگر نقاط جهان می‌انجامد.

وی پروژه احداث راه آهن رشت به قزوین را از مهم‌ترین مصوبات مجلس در دوره ششم اعلام کرد و اظهار داشت: امیدواریم پروژه اتصال این خط ریلی که در بندرانزلی با دو سرشاخه مجزا به سمت منطقه آزاد و بندر کاسپین حرکت خواهد کرد در 2 یا 3 سال آینده و در پایان دولت فعلی عملیاتی شود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon