هنرستان‌های سمپاد آغاز به کار کردند/ جذب دانش‌آموز در رشته‌ خیاطی و چهره‌سازی

هنرستان‌های سمپاد آغاز به کار کردند/ جذب دانش‌آموز در رشته‌ خیاطی و چهره‌سازی

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان با اشاره به آغاز جذب دانش‌آموز در هنرستان‌های سمپاد گفت: در هفت استان کشور ۲۶۰ دانش‌آموز برای رشته‌‌های مهارتی چون برق، کامپیوتر، خیاطی و چهره‌سازی جذب می‌شوند.

حمید رحمانی معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان برای جذب دانش‌آموز در پایه دهم اظهار کرد: بر خلاف گذشته، پذیرش در این آزمون به صورت بومی است و امسال ظرفیت مدارس استعدادهای درخشان را بومی کردیم، در گذشته وزارت آموزش‌وپرورش تعداد دانش‌آموزان این مدارس را تعیین می‌کرد، اما امسال اختیار به استان‌ها واگذار شده است که براساس اقلیم و ظرفیت‌های موجود اقدام به جذب دانش‌آموز کنند.

وی افزود: برای نخستین بار امسال رشته‌های مهارتی به مدارس استعدادهای درخشان اضافه شد و هنرستان تیزهوشان افتتاح می‌شود تا فرصت برابر برای انتخاب رشته‌های مختلف برای دانش‌آموزان فراهم شود.

آغاز فعالیت هنرستان‌های سمپاد برای نخستین‌بار

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌‌پژوهان جوان با اشاره به اینکه چون امسال نخستین سال است کار را با ظرفیت محدود آغاز کردیم، گفت: در هفت استان  زنجان، البرز، یزد، سمنان، همدان، خراسان رضوی و خوزستان 260 دانش‌آموز برای هنرستان‌های سمپاد جذب می‌شوند.

جذب دانش‌‌آموز تیزهوش در 7 رشته مهارتی

رحمانی درباره رشته‌های مهارتی در مدارس سمپاد عنوان کرد: در رشته‌های برق، مکاترونیک، کامپیوتر، فتوگرافیک، گرافیک و خیاطی و چهر‌سازی "ویژه دختران" جذب دانش‌آموز داریم و دانش‌آموزان تیزهوشی که به رشته‌های مهارتی علاقه‌دارند می‌توانند آنها را انتخاب کنند.

وی افزود: ثبت‌نام  در آزمون ورودی مدارس سمپاد برای جذب دانش‌آموز در پایه دهم از روز دوشنبه 19 فروردین آغاز شد اما به دلیل مشکلات پیش روی دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده و به منظور رفاه حال آنها، مهلت ثبت‌نام و ویرایش اطلاعات، به مدت یک هفته و تا دوم اردیبهشت ماه سال جاری تمدید شد و  ثبت‌نام از طریق نشانی اینترنتی azmoon.medu.ir انجام می‌شود.

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌ پژوهان جوان ادامه داد: سنجش و شناسایی دانش‌آموزان و سپس هدایت آنها با توجه علاقه‌ای که دارند، از مهمترین کارهای ماست، اما اکثر خانواده‌ها تصور می‌کنند در مدارس استعدادهای درخشان باید به سمت رتبه برتر کنکور و المپیادی شدن بروند، تغییر این گفتمان یکی از برنامه‌های اصلی است.

مدارس سمپاد از تمرکز بر کنکور به سمت پژوهش و کارسوق می‌روند

رحمانی با اشاره به طرح شهاب برای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر گفت:‌ یکی از برنامه‌های ما این است که دانش‌آموزان از طریق طرح شهاب وارد مدارس سمپاد شوند و نه صرفاً از طریق آزمون.

وی با تأکید بر اینکه در مدارس سمپاد باید دانش‌آموزان را به سمت پژوهش سوق دهیم تا تمرکز بر روی کسب رتبه برتر کنکور کاهش یابد، افزود:‌ تفاهم‌نامه‌هایی را با سازمان‌های بیرونی مانند سازمان فضایی، سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی، ستاد فناوری نانو ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز منعقد کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم کار ویژه پژوهشی دانش‌آموزان یا کارسوق را در مدارس سمپاد توسعه دهیم، هم‌اکنون کارهای پژوشی در مدارس سمپاد کشور شامل کار پژوهشی در موضوع واژه‌گزینی، صنایع دستی، مهندسی صنعتی، علوم و اعصاب شناختی، لیزر و فوتونیک، هوافضا و ژنتیک است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران