بیشترین فراوانی ورودی پرونده به محاکم قضایی اردبیل مربوط به درگیری و خشونت است


بیشترین فراوانی ورودی پرونده به محاکم قضایی اردبیل مربوط به درگیری و خشونت است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت:‌ خشونت جزو مواردی است که از فراوانی بالای ورودی پرونده در دستگاه قضایی حکایت دارد و نخستین ورودی پرونده از حیث فراوانی مربوط به درگیری و خشونت و ضرب و جرح است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، یوسف خدادادی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی راهکارهای کاهش خشونت و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن در اردبیل اظهار داشت: با توجه به آمار بالای پرونده‌های مرتبط با خشونت از جمله توهین، ضرب و جرح عمدی، تهدید و غیره در محاکم قضایی باید اقدامات پیشگیرانه در این حوزه افزایش یابد.

وی بیان کرد: بحث خشونت، توهین و اهانت، ضرب و جرح و نزاع دسته جمعی جزو مواردی است که از فراوانی بالای ورودی پرونده در دستگاه قضایی حکایت دارد و نخستین ورودی پرونده از حیث فراوانی مربوط به درگیری و خشونت و ضرب و جرح است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل افزود: این گونه جرائم آثار سوء متعدد روحی و روانی، اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر روی خود فرد مرتکب و خانواده وی و جامعه دارد و متعاقبا خانواده‌های این افراد تحت تاثیر چنین عواملی در معرض بسیاری از آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند.

خدادادی با بیان اینکه متاسفانه در استان اردبیل بیشترین علل وقوع خشونت مربوط به ضعف فرهنگی است، گفت: گاهی به دلیل عصبانیت زودگذر، خشم آنی افراد مرتکب اعمال خشن می‌شوند که این اعمال سبب می‌شود خود فرد و خانواده آن سالیان سال با آثار و تبعات منفی آن درگیر باشند.

وی با اشاره به علل ارتکاب خشونت و ضرب و جرح تصریح کرد: علل روحی روانی و مباحث مربوط  به امور فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی همچون ضعف فرهنگی،  عدم مهارت‌های گفتاری و ارتباطی،  فقر، بیکاری، حاشیه نشینی، عدم توسعه امکانات متناسب با رشد جمعیت، تراکم جمعیتی و بسیاری از موارد دیگر از اهم محرک‌های ارتکاب به خشونت است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با اشاره به نقش نهادهای فرهنگی در پیشگیری از وقوع جرائم مربوط به خشونت گفت: نقش خانواده در تربیت صحیح فرزندان و نقش آموزش و پرورش و مدرسه در آموزش مهارت‌ها کنترل خشم بسیار موثر است.

خدادادی ارتقای اخلاق و معنویات در جامعه، تقویت محیط آرام در خانواده، آموزش مهارت‌های کنترل خشم و آموزش مهارت‌های رفتاری را از موضوعات مهم و اثربخش در کنترل این گونه جرائم عنوان کرد.

وی اظهار کرد: در کنار اقدامات پیشگیرانه، قانونگذار با افرادی که با ایجاد خشونت و ضرب و جرح در جامعه نظم و آرامش شهروندان را بر هم زده و یا اقدام به تهدید و آزار و اذیت زنان و کودکان می‌کنند قوانین سخت‌گیرانه‌ای را معین کرده است و دستگاه قضایی نیز ملزم به رعایت و اجرای قانون است و در صورت مشاهده این گونه جرایم طبق قانون با مجرمان به شدت برخورد می‌کند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon