دلایل تاکید عربستان و امارات بر حفظ ساختار نظام سابق سودان

دلایل تاکید عربستان و امارات بر حفظ ساختار نظام سابق سودان

با وجود براندازی دولت عمر البشیر در سودان، اما امارات و عربستان بر حفظ ساختار نظام سابق این کشور و تحت کنترل داشتن تحولات این کشور تاکید دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه تحلیلی الخلیج الجدید، با وجود اینکه عربستان سعودی و امارات واکنشی نسبت به سقوط عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان از خود نشان ندادند، اما به نظر می‌رسد آنها از کشیده شدن روند تحولات این کشور به سمت هرج و مرج نگران هستند. چرا که این هرج‌ومرج می‌تواند باعث بی‌ثباتی در منطقه شاخ آفریقا شده و به منافع این کشورها آسیب برساند.

تیم موسوم به بحران‌های بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای که جمعه گذشته در این خصوص منتشر کرده، آورده است که در صورتی که سودان وارد هرج و مرج شود، نابسامانی‌ها می‌تواند به فراتر از مرزهای این کشور کشیده شود.

این اتفاق بعد از سکوت چندین روزه عربستان و امارات نسبت به تحولات سودان صورت گرفت. یک‌ شنبه گذشته کشورهای مذکور سکوت خود را شکسته و سقوط دولت البشیر را به صورت نسبی تایید کردند و وعده‌های مبهمی برای کمک به این کشور که در هرج و مرج اقتصادی گرفتار شده است، دادند.

ریاض و ابوظبی حساسیت قابل توجهی نسبت به ناآرامی‌های سودان دارند و می‌ترسند این ناآرامی‌ها از کنترل آنها خارج شده و باعث گسترش نفوذ جماعت اخوان المسلمین در این کشور شود.

در همین رابطه الیزابت دیکنسون تحلیلگر مجموعه بحران‌های بین المللی می‌‌گوید که سودان طی سال های گذشته اهمیت استراتژیک بیشتری برای کشورهای حاشیه خلیج فارس پیدا کرده است و سقوط عمر البشیر لحظه سرنوشت سازی برای این کشورها است.

وی می‌افزاید که سودان عاملی تاثیرگذار در بسیاری از منافع حیاتی کشورهای حاشیه خلیج فارس است، چرا که این کشور نیروهای زیادی را در جنگ یمن دارد.

دیکنسون می‌افزاید که خارطوم در منازعه بین اتیوپی و مصر در زمینه استفاده از آب رود نیل نیز نقش اساسی ایفا می‌کند و می‌تواند عنصر محوری در امنیت غذایی آینده کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد.

مجموعه بحران‌های بین‌المللی تأکید دارد که یکی از اهداف کشورهای حاشیه خلیج فارس تعهد به ثبات سودان است.

کریم بیطار تحلیلگر آکادمی مناسبات بین‌المللی و استراتژیک معتقد است که موضع‌گیری عربستان و امارات در قبال تحولات سودان نشان می‌دهد که این کشورها در ماهیت خود نسبت به هر نوع خیزش مردمی مقاومت می‌کنند. وی افزود که این کشورها ترجیح می‌دهند شرایط کنونی بدون تغییر باقی بماند و جنبش‌های اعتراض‌آمیز ملی به نتیجه نرسیده و روند سرایت آن به کشورهای دیگر متوقف شود.

بیطار می‌افزاید که عربستان سعودی و امارات تمام تلاش خود برای تضمین استمرار روند انتقالی در این کشور را انجام می‌دهند. این بدان معنا است که سودان همچنان تحت کنترل ارتش باقی خواهد ماند.

مصطفی العانی تحلیلگر و کارشناس مرکز مطالعات الخلیج نیز معتقد است که کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال انتقال خشونت آمیز قدرت نیستند و نمی‌خواهند مصیبت دیگری مانند تحولات لیبی یا سوریه یا عراق در این کشورها ایجاد شود، بلکه آنها تنها راهکار را در انتقال مسالمت آمیز قدرت می‌دانند.

العانی می‌افزاید که ریاض و ابوظبی به این نتیجه رسیده‌اند که تغییرات در سودان و الجزایر قطعی است، البته این عملیات باید تحت کنترل ارتش باقی بماند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران