نامه استاندار اصفهان به رئیس جمهور برای تعیین تکلیف پروژه بهشت آباد‌


نامه استاندار اصفهان به رئیس جمهور برای تعیین تکلیف پروژه بهشت آباد‌

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان گفت: در جلسات مدیریت بحران خوزستان درباره پروژه بهشت آباد صحبت و چندین نامه مفصل درباره تصمیم‌گیری آب در مقیاس ملی با امضای استاندار تهیه و برای رییس جمهور ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان،  حجت الله غلامی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون کمک‌رسانی استان اصفهان به عنوان معین خوزستان اظهار داشت: نباید به دلیل شدت سیل در خوستان، لرستان و مناطقی که در روزهای اخیر در نقاط مختلف اتفاق افتاد از استان خودمان غافل شویم.

وی افزود: بایستی از قبل از روزهای پنجم و ششم فروردین که بارندگی شروع شد اقدامات لازم انجام می‌شد تا کمترین خسارات به ابنیه و ساختمان‌ها و سایر زیرساخت‌ها وارد شود بنابراین از حدود 15 روز قبل که پیش بینی ضمنی هواشناسی شده بود اقدامات اولیه داشتیم.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: کلیه دستگاه‌های اجرایی در آماده باش کامل قرار گرفتند و تعطیلات نوروزی آن‌ها لغو شد و همه مدیران در ارگان خود حضور داشتند و با همه امکانات آماده مقابله بودند.

وی با بیان اینکه در زمان بروز حادثه امکان جبران خسارت سخت است، افزود: باید برای مقابله آماده شد و بخش عمده‌ای از سیلاب‌ها  و روان آب‌ها که به سمت اصفهان سرازیر شده بود قبل از رسیدن به پل‌ها هدایت شد.

غلامی تصریح کرد: با ظرفیت جاری شدن رودخانه و نهر و مادی‌های اطراف از بالای سرچشمه‌های آب، پیش بینی‌ها فقط گرفتگی آب در ناژوان بود که همینگونه شد و با کمک نیروی انتظامی و شهرداری اطراف رودخانه تخلیه شد و با هدایت آب قبل از ورود به ناژوان حداقل خسارت به پل‌ها وارد شد.

خسارت 520 میلیاردی بارندگیها برای اصفهان

وی ادامه داد: در سطح امور مربوط به کاهش خسارات انجام شد و در دو مرحله بارندگی روزهای 5 و 6 و 11 و 12 فروردین حدود 520 میلیارد تومان خسارت به ابنیه، راه و تاسیسات زیربنایی و شبکه برق واحد مسکونی و کشاورزی وارد شد.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: 7 هزار و 950 واحد مسکونی دچار خسارت شدند که از تخریب کامل و تا مرمت جزیی را شامل می‌شود و بیشترین خسارات در سمیرم، چادگان، فریدونشهر، شرق اصفهان و کوهپایه بوده است.

طوفان 5 پل ارتباطی سمیرم را به کلی تخریب کرد

وی با اشاره به طوفان شرق استان گفت: 800 خودرو به سبب این طوفان آسیب دیدند و حدود 30 کیلومتر شبکه برق استان را دچار مشکل کرد و 430 کیلومتر راه‌ها به ویژه مسیرهای استانی آسیب دیدند.

غلامی تصریح کرد: 500 دستگاه پل‌ها و ابنیه خسارت دیدند که 5 دستگاه سیور، نهنگ بان و دشت بان به طور کلی تخریب شدند و ارتباط روستا با سمیرم قطع شد.

وی ادامه داد: بارش شدید برف در پشت کوه منجر به بسته شدن راه و قطع مخابرات و برق 15 روستا شد که تا همین اواخر دسترسی مقدور نبود و با کمک ادارات کل راهداری و راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌ها مشکلات مرتفع و مسیرها باز شدند.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: به لرستان به عنوان دومین نقطه‌ بنا به درخواست معاون اول رییس جمهور کمک رسانی کردیم و عمده فعالیت‌ها در روستاهای الیگودرز، پل دختر و معمولان انجام شده است.

حضور 5 موکب اصفهان در معمولان

وی با اشاره به حضور سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر و شهرداری‌های استان، بنیاد مسکن و اداره کل راهداری گفت: در شهر معمولان به خاطر اینکه راه دسترسی کامل قطع شده بود، همه امکانات راهداری به آنجا منتقل شد و عملیات راهسازی با کمک سازمان راهداری و حمل و نقل کشور کار احداث راه ارتباطی انجام شد.

غلامی بیان کرد: عمده عملیات‌ها شامل بازگشایی راه‌ها به لحاظ میزان رسوبات، تخلیه آب و گل و لای از منازل و توزیع اقلام امدادی مانند پوشاک و بهداشت و مواد غذایی است و 5 موکب از اصفهان نیز در آنجا حضور داشتند که روزانه برای 10 هزار نفر غذای گرم تهیه می‌کردند.

وی با بیان اینکه ما به استناد ابلاغ وزیر کشور معین استان خوزستان شدیم، تصریح کرد: با این دستور باید همه امکانات برای خوزستان بسیج می‌شد اما امکان تعطیلی امدادرسانی لرستان و خود استان وجود نداشت برای همین ضمن حفظ امکانات در استان و لرستان، بسیج عمومی با کمک مدیریت بحران اعلام شد و تمام امکانات برای اعزام آماده شد.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان افزود: حضور ماشین آلات سنگین و راهسازی برای ایجاد استحکامات برای جلوگیری از ورود سیل به اهواز و سایر شهرها از نیازهای اولیه بود که در یک فرصت چند ساعته نزدیک به 45 دستگاه از شهرداری‌های استان اصفهان آماده و با تیم ستادی اعزام شدند.

وی افزود: اولین جلسه در خوزستان در ستاد مدیریت بحران به لحاظ توانمندی استان اصفهان موضوع شهر اهواز با 1 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت به ما واگذار شد و باید استحکامات در طول مسیر رودخانه کارون ایجاد می‌کردیم.

غلامی بیان کرد: 3 هزار و 250 مترمکعب بر ثانیه و روزانه 260 میلیون متر مکعب آب از ابتدا تا انتهای رودخانه کارون جریان داشت درحالیکه میزان حجم سد زاینده رود 1 میلیارد و 400 مترمکعب است و کافی بود 4 روز آب کارون درون سد ما ریخته می‌شد تا پر شود.

وی ادامه داد: ظرفیت کارون نزدیک 2 هزار و 300 میلیون مترمکعب است و اگر پر شود از سال 58 به بعد لایروبی نشده و این ظرفیت ازبین رفته بود و تمام طول رودخانه سیل بند و خاکریز زده شده است.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان افزود: ارتفاع کارون از گذرهای مجاور بیش از 1 متر است و کلیه فاضلاب شهری وارد کارون شده و تمام معابر منتهی به کارون پس‌زدگی دارند که نیم تا یک متر ارتفاع دارد با هوای 35 درجه خوزستان می‌تواند فاجعه بهداشتی رقم بزند که مستلزم ورود ما بود.

وی ادامه داد: طی جلسات متعدد نقاط ضعف احتمالی شناسایی و امکانات مستقر و درخواست ماشین آلات شد و مدیریت بحران با اعلام بسیج عمومی اکیپ دوم را به منطقه فرستاد.

غلامی تصریح کرد: تولیدکنندگان شن و ماسه کامیون‌های خود و راهداری و حمل و نقل نیروهای استانی و راه و شهرسازی و پیمانکاران بخش خصوصی اعزام کردند.

وی افزود: شرکت عمران بهارستان تعدادی کامیون ارسال کردند و با این امکانات نزدیک به 150 دستگاه کامیون ماشین آلات سنگین و بولدوزر و بیل مکانیکی به محل اعزام شد و در 5 جبهه مختلف استحکامات زده شد.

حضور سریع و به موقع اصفهان در منطقه عین دو

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان ادامه داد: منطقه عین دو نیز با 5 محله دیگر به خاطر شدت خطرات احتمالی با مسئولیت اصفهان اعلام تخلیه شد و در محله عین دو بیشترین و تخصصی‌ترین عملیات انجام شد.

وی بیان کرد: با کمک نیروهای محلی و حضور مسئولان محلی و کشوری طی عملیات 24 ساعته آب مهار و از ورود به عین دو جلوگیری شد و بعد از بسته شدن کانال‌های انتقال آب و منحرف کردن به سمت کانال چمران از خطر آب گرفتگی نجات داده شد.

ارسال 6 میلیارد تومان کمکهای مردمی به خوزستان

غلامی با اشاره به پیش بینی بارش‌ها در آخر هفته گفت: مرحله بعدی استحکامات پیش بینی شده چون با مرور زمان دچار افت می‌شود و احتمال بالا آمدن آب می‌شود و آمادگی افزایش حجم آن وجود دارد تا مشکلی ایجاد نشود.

وی افزود: مرحله دوم عملیات‌ها از روز چهارشنبه شروع می‌شود تاکنون نزدیک به 250 نفر راننده ماشین آلات سنگین به صورت 2 شیفته کار می‌کنند، 15 نفر نیروی ستادی، نیروهای مدیریت بحران و هلال احمر استان و امکاناتی که برای پمپاژ فاضلاب معابر شهر 6 دستگاه خودرو مجهز به پمپ بهران با اکیپ فنی سازمان آب و فاضلاب و 30 دستگاه کف کش و لجن کش در منطقه حضور دارند.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه سپاه بخشی از عملیات را برعهده دارد، گفت: هلال احمر کمک‌رسانی به مناطقه به ویژه عین دو را شروع کرده و امکان آمادگی اسکان حدود 20 هزار نفر فراهم شد که در صورت بروز حادثه آمادگی وجود داشته باشد.

وی افزود: 28 کامیون هدایای خیران و کمک های مردمی شهر اصفهان در روز گذشته به ارزش تقریبی 6 میلیارد تومان اعزام شدند برای توزیع عادلانه تلاش می‌شود.

غلامی بیان کرد: حوادث اخیر نشان داد آمادگی لازم برای مدیریت وضعیت وجود نداشت و باید برای استفاده بهینه از این تهدیدها و بارش‌ها ابتدا بندهای آبخیزداری در سطح استان به صورت فعال پرداخته شود که از بروز سیلاب و روان آب جلوگیری کرده و سفره‌های آب زیرزمینی تغذیه شوند.

وی ادامه داد: تجهیز سدها و تونل‌ها برای ذخیره سازی آب و تصمیم‌گیری درباره پروژه‌های بهشت آباد و کوهرنگ باید اقدام بعدی باشد چون با این پروژه‌ها بخش عمده‌ای از آب که می‌توانست منتقل شود وارد حوضه آبریز رودهای کارون و کرخه و دز شد و از دست استان رفت و باید این مسئله در مقیاس استانی فعال شود و در مقیاس ملی به آن توجه شود.

طرح لایروبی مادیها تهیه می‌شود

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: لایروبی نهرها و مادی‌ها، بسیاری از تخریب‌ها و آب گرفتگی ناشی از پر شدن مسیر و تجاوز به رودخانه‌های خشک و موانع جریان آب سبب شد پس‌زدگی روان آب‌ها را داشته باشیم که با لایروبی درست جریان طبیعی آب را ممکن می‌شد و باید برای آن طرح ارائه کنند تا اعتبارات لایروبی تخصیص داده شود.

وی افزود: تجهیزات سیستم هواشناسی ما حداکثر 48 ساعت قبل اعلام می‌شود که باید به سیستم مدرن مجهز شویم و فرصتی برای دستگاه اجرایی بوجود آوریم تا آمادگی لازم را قبل از حادثه کسب کنند.

غلامی بیان کرد: باید تصمیم گیری در رابطه با آب در مقایس ملی انجام شود چراکه تصمیمات بخشی و استانی این ضایعات را بهمراه دارد، اگر این کار انجام شده بود الان بخش عمده‌ای از آبی که به دریا می‌ریزد به فلات مرکزی ایران منتقل می‌شد و می‌توانست استان را نجات دهد.

وی ادامه داد: در حدود 20 روز پس از سیل روزانه نزدیک 260 میلیون مترمکعب آب به دریا می‌ریزد و ادامه دارد که مقدار کمی نیست و می‌توانست کل کشور را نجات دهد. اگر امکانات انتقال آب  وجود داشت  سهم 1 میلیارد ذخیره آب سد زاینده رود و 1 میلیارد تالاب گاوخونی تامین می‌شد.

وی با اشاره به سخن مدیر بحران کشور مبنی بر اینکه حضور اصفهان در این منطقه انسان را یاد عملیات فتح المبین می‌اندازد، گفت: دستگاه‌های اجرایی خوزستان درگیر کار بودند اما پیمانکاران خود را درگیر نکردند که در جلسه ستاد مدیریت بحران این موضوع مطرح شد.

غلامی بیان کرد: سایتی در یکی از محلات بود که ماشین آلات سنگین تجمع کرده بودند متعلق به بخش خصوصی بود و منتظر بودند تا اجاره داده شود و چندان داوطلب کمک رسانی نبودند.

باید برای پروژه انتقال آب بهشت آباد تصمیمگیری شود

وی تصریح کرد: موضوع بهشت آباد بارها در جلسات خوزستان مطرح شد تا بتوان آب را به مناطق مختلف منتقل کرد، هرچند سال گذشته خشک شدن کارون موضوع اصلی بود که جریان حداقلی آب در کارون حساسیت زا بود.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان افزود: اگر به میزان کافی از سد آب رها می‌شد سرریز کمتر وجود داشت، این موضوع نشان داد پروژه نیازمند کار کارشناسی دقیق است و اکنون باید در مقیاس ملی تصمیم گیری شود.

نامه استانداری اصفهان به رییس جمهور برای تعیین تکلیف پروژه بهشت آباد

غلامی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر عدم انتقال سیلاب‌ها و آب اضافی به اصفهان گفت: کج سلیقگی بعضی‌هاست که در رسانه بحران ایجاد می‌کنند و ما در همین شرایط چندین نامه مفصل درباره تصمیم‌گیری آب در مقیاس ملی با امضای استاندار تهیه و برای رییس جمهور ارسال و اجازه برنامه ریزی برای انتقال خواسته شد که زمینه تصمیم گیری کلان با این اتفاقات فراهم شده است.

وی با بیان اینکه تصور دیگران از اصفهان یک استان برخوردار است، افزود: خودمان مقصریم وقتی هیئت‌های مختلف از مناطق خوب شهر بازدید می‌کنند و از مناطق حاشیه‌نشین و روستاها و مشکلات بازدید ندارند این استنباط وجود دارد درحالی که در بسیاری از موضوعات محروم است و باید به نمایش گذاشته شود.

شناسایی مادیهای نیازمند اصلاح و لایروبی

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان افزود: وضعیت مادی‌های اصفهان 2 رسالت اصلی توزیع در پهن دشت اصفهان و تامین آب شرب باغات و مزارع و محلات را داشت که در این زمینه طرح جامع ارگانیک داشتیم که شبکه اصلی معابر آن با بازنگری حفظ شدند.

وی افزود: سال 57 به بعد یک سری مادی‌ها پر شدند و در سال 70 تا 75 طرح جامع مادی‌های شهر اصفهان تهیه شد و مادی‌ها در 3 دسته مختلف جای گرفتند و تعریض شدند.

غلامی بیان کرد: ظرف 3 ماه باید کلیه مادی‌هایی که نیازمند اصلاح و مرمت و لایروبی هستند، شناسایی شوند تا مشکلات مرتفع شود، اکنون بیش از 80 درصد مادی‌ها مشکلی ندارند و مابقی نیز باید درست شود.

وی درباره حوضه آبریز رودخانه گفت: در طول ایام نوروز 110 تا 70 متر مکعب آبی که وارد رودخانه شد متعلق به حوضه زیر دست سد زاینده رود بود.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان افزود: خروجی سد زاینده رود در این مواقع صفر می‌شود و به جز 10 مترمکعب آب شرب مورد نیاز کامل دریچه‌های سد بسته و روزانه 700 تا 220 میلیون مترمکعب آب ذخیره می‌شد.

حوزههای نیازمند آبخیزداری استان فعال میشوند

غلامی درباره آب خروجی فریدونشهر گفت: سازمان آب منطقه‌ای طراحی مقدماتی انجام داده و باید تبدیل به پروژه شود تا ردیف اعتبارات عمرانی برای آن پیش بینی شود که باید انجام شود.

وی افزود: تکمیل سدها و تونل برای ذخیره سازی و انتقال آب، به جز سد و تونل سوم و سامانه دوم که انتقال آب شرب اصفهان و 24 شهرستان را و 3 پروژه دیگر ازجمله بهشت آباد و آبی که از فریدون شهر به خارج می‌رود در دستور کار قرار دارد.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: در سال جدید در سطح استان جایی که نیازمند آبخیزداری است شناسایی و عملیاتی می‌شود که قمصر، کاشان، جبل و کوهپایه شرق اصفهان شدیدا نیازمند هستند و بندهای آبخیزداری باید فعال شوند.

کاهش تصادفات در نوروز 98

وی با اشاره به وقایع استانی در نوروز گفت: نوروز امسال بیشترین حجم سفر به استان را داشتیم که شبکه‌های راه‌ها دچار بحران می‌شد و باید با مدیریت از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری می‌شد.

غلامی افزود: میزان تصادفات از 25 اسفند تا 17 فروردین نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 6 درصدی در بخش فوتی‌ها را داشت و حدود 60 درصد در تصادفات جرحی کاهش داشتیم که نشان از مدیریت خوب استان داشت.

وی ادامه داد: اسکان مسافران نوروزی بحران بعدی بود و نزدیک به 2 میلیون و 900 هزار نفر اسکان داده شدند که معادل بیش از نیمی از جمعیت استان است.

معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: جریان سیلاب‌ها و روان آب‌ها از رودخانه شوش به دهاقان و اصفهان می‌توانست مانند سال 72 پل مارنان را خراب کند اما تیم مدیریت بحران به خوبی با توزیع آب در شبکه‌های مختلف از این حادثه جلوگیری کرد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon