سازمانهای امدادگر خصوصی: برخورد اتحادیه اروپا با پناهجویان قایق نجات "آلان کردی" شرم آور بود
چندین سازمان امدادگر خصوصی در بیانیهای انتقاد شدیدی به برخورد اتحادیه اروپا با پناهجویان قایق نجات "آلان کردی" آلمان که به سرگردانی ۱۰ روزه آنها در آبهای مدیترانه منجر شده وارد کرده و این رفتار را نقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر دانستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، بعد از حدود 10 روز ناامنی در آب های دریای مدیترانه بالاخره 64 پناهجوی نجات یافته در قایق نجات "آلان کردی" آلمان اجازه یافتند که به کشور مالت وارد شوند.
بعد از پایان یک جنگ سیاسی جدید دیگر بر سر مهاجران نجات یافته در دریای مدیترانه، چندین نهاد امدادگر خصوصی به رویکرد اتحادیه اروپا در قبال این مهاجران انتقاد شدیدی وارد کردند.
در یک بیانیه مشترک چندین سازمان امدادگر خصوصی از جمله سازمان های چشم دریا، دیده بان دریا، مدیترانه، آغوش ها را باز کنید و پل های دریا و نجات جوانان آمده است ، اینکه 64 نفر در قایق نجات "آلان کردی" بعد از 10 روز ناامنی روی دریا بالاخره اجازه یافتند در مالت لنگر بیاندازند به هیچ عنوان یک پیروزی نیست. این سازمان ها از یک واقعه شرم آور برای اتحادیه اروپا سخن گفتند. در این بیانیه آمده است کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نهادهایی که حالا از یک راه حل موفق سخن می گویند یک حالت اضطراری روی دریا را به صورت غیر ضرور طولانی کردند. مذاکرات چند روزه کشورهای اروپایی که در آن پناهجویان روی این قایق نجات آلمانی مجبور شدند چندین روز در شرایط نامناسبی باقی بمانند نقض قوانین بین المللی و قوانین حقوق بشری است.
این امدادگران دریایی بخصوص دولت ها و موسسات اروپایی را متهم کردند که به صورت سیستماتیک آن ها را به عنوان دشمنان سیاسی مورد حمله قرار می دهند.
در روز شنبه بالاخره 62 مهاجر قایق نجات "آلان کردی" آلمان که مدت 10 روز در آب های مدیترانه سرگردان و منتظر تصمیم اروپاییان برای پذیرش خود بودند اجازه یافتند در مالت لنگر بیاندازند. بالاخره بعد از بحث های زیاد، آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و پرتغال برای پذیرش این پناهندگان اعلام آمادگی کردند.
حدود 62 پناهنده که در بین آنها 12 زن و یک کودک و 17 امدادگر وجود داشت از چهارشنبه گذشته روی قایق نجات "آلان کردی" آلمان منتظر تصمیمات اتحادیه اروپا برای پذیرش خود بودند. آنها در شرایط بسیار بدی بهسر میبردند و البته هیچ کشور اروپایی هم راضی به پذیرش آنها نمی شد.
این پناهندگان توسط سازمان کمکی Sea-Eye آلمانی در برابر سواحل لیبی نجات داده شدند. کشتی نجات "آلان کردی" که در واقع تنها برای 20 نفر طراحی شده است در سواحل لامپدوسا از طرف مقامات ایتالیا رد شده و اجازه لنگر انداختن پیدا نکرد.
"گوردن ایسلر"، رئیس این سازمان نجات دریایی اخیرا درباره شرایط بد این پناهندگان گزارش داده و گفت: هیچکس نمیتواند درک کند که شرایط در این کشتی تا چه حد دراماتیک است.
وی همچنین انتقاد سختی به اتحادیه اروپا وارد کرده و اظهار داشته است "من این مسئله را بسیار فاجعهبار میدانم که اتحادیه اروپا مأموریت نجات خود در دریای مدیترانه را متوقف کرده است". شرایط در قایق نجات "آلان کردی" بهگونهای است که میتواند در هفتههای آینده بسیاری از پناهندگان دیگر را تهدید کند.
اتحادیه اروپا در ماه مارس عملیات نجات خود در دریای مدیترانه موسوم به صوفیا را متوقف کرد. بر اساس اطلاعات موجود، اتحادیه اروپا از سال 2015 طی این عملیات جان 730هزار پناهنده را نجات داده است؛ اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانستند روی یک سیستم برای تقسیم پناهندگان نجاتیافته از دریای مدیترانه به توافقی دست یابند. به گفته ایسلر از زمان توقف این عملیات نجات، تنها در 3 هفته گذشته دو قایق نجات پناهندگان مفقود شده است.
اتحادیه اروپا در حال حاضر تنها عملیات شفافسازی از هوا و آموزش گارد ساحلی لیبی را در پیش میگیرد؛ بر این اساس پناهندگانی که از دریا نجات مییابند، دوباره به لیبی برگردانده می شوند.
به گفته "ایسلر" گارد ساحلی لیبی توانایی کافی برای حل این مسئله را ندارد. یک دلیل آن این است که در اطراف پایتخت لیبی درگیریهای شدیدی وجود دارد که این کشور را کاملاً ناپایدار کرده و شرایط انسانی بدی را بهوجود آورده است.
وی افزود: لیبی کشور امنی نیست، در این کشور مبارزاتی انجام میگیرد و انسانهایی جان خود را از دست میدهند. گزارش حقوق بشر سازمان ملل نشان میدهد که قاچاقچیان انسان در لیبی به پناهندگان تجاوز میکنند و پناهندگان نجاتیافته در قایق آلان کردی هم از جنایات سخت در لیبی گزارش دادهاند.
انتهای پیام/