همایش بینالمللی بازخوانی آثار علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی ایران در قم برگزار شد
همایش بینالمللی «بازخوانی آثار علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی ایران» با حضور علما، فضلا و پژوهشگران حوزوی در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مراسم اختتامیه همایش بینالمللی «بازخوانی آثار علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی ایران» امروز در مجتمع امین قم برگزار شد.
این مراسم که با حضور علما، فضلا، اساتید، طلاب و پژوهشگران حوزوی و با همکاری 13 مرکز داخلی و 15 مرکز خارج از کشور برگزار شد، در آن جمعی از پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات پرداختند.
در بخشی از این مراسم رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه شکلگیری و زوال هر تمدن سیر ویژه خود را دارد اظهار داشت: بر اساس آیات قرآن کریم، رشد و بالندگی و زوال هر جامعهای از حیات ویژهای برخوردار است.
حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی ارائه الگوی تولید علوم دینی را از مهمترین پیشنیازهای توسعه تمدن نوین دانست و افزود: دوره تمدن اسلامی از مهمترین تمدنها در طول تاریخ بوده و در این میان خاورمیانه کانون شکلگیری تمدنهای نوین است، همچنین تفکر انقلاب اسلامی برای اداره جامعه و نظام بینالملل الگوی تازهای را ارائه کرده است.
وی با بیان محدود نماندن مکتب فکری در مرزها ابراز کرد: انقلاب اسلامی یک گفتمان و مکتب فکری بوده و ظرفیتهای لازم را برای رشد و توسعه را دارد، از سوی دیگر پیشرفت قابل توجه جمهوری اسلامی در زمینهٔ علمی حاکی از ظرفیت نهفته درون جمعیت مسلمانان است.
در بخش دیگری از این مراسم، پژوهشگر حوزوی اهل کشور تاجیکستان به ارائه مقاله علمی خود با عنوان «انقلاب اسلامی و قدرت منطق در حوزه بینالملل» پرداخت و اظهار داشت: این مقاله در سه بخش مفهوم شناسی، گفتوگو بر پایه منطق و قدرت منطق در کلام امام(ره) و رهبری تدوینشده و ارائه میشود.
نصرالله معروف قرآن کریم را کتاب الگوی گفتوگو دانست و تصریح کرد: در این کتاب برمبنای پایههای منطق، همواره گفتوگوی بین خداوند و بندهها، پیامبران و امتها و ملائکه آمده است.
در ادامه محمدعلی رضایی اصفهانی محقق ایرانی و استاد تمام مجموعه علمی حوزوی جامعه المصطفی، به ارائه مقاله خود با عنوان« جایگاه مطالعات قرآن در جهان معاصر و نقش انقلاب اسلامی در گسترش آن» پرداخت و گفت: برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی رشتههای متعددی بهعنوان سیر میانرشتهای علوم و قرآن در قم و سایر استانها ایجاد شد.
ارائه مقاله از سوی زینب جابر پژوهشگر لبنانی با عنوان« زن در آینه انقلاب اسلامی» از دیگر بخشهای این مراسم بودند.
مقاله «نقش انقلاب اسلامی در گسترش آموزههای قرآنی، مکتب اهلبیت(ع) و فرهنگ قرآنی در کشور تایلند» سید مبارک حسینی محقق تایلندی از دیگر بخشهای این مراسم بود، وی با بیان اینکه اسلام دومین دین در کشور تایلند است، ابراز کرد: مذهب تشیع بهصورت نظاممند به دلیل حضور یکی از عالمان بزرگ دینی در تایلند بوده است.
این محقق تایلندی وقوع انقلاب اسلامی ایران را ازجمله بزرگترین اتفاقات سیاسی قرن حاضر دانست و گفت: این انقلاب توسط همه مردم به رهبری امام خمینی(ره) به وقوع پیوست و تمام معادلات جهانی را برهم زد.
عبدالمحمدی محقق حوزوی در قالب کمیسیون سوم به ارائه مقاله خود با محوریت چالشها و راهکارها پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی مولود روحانیت شیعه بوده و در طول تاریخ این قشر از جامعه نقش برجستهای در مبارزه با استعمار و استکبار داشته است.
وی با اشاره به دشمنی دیرینه استکبار و استعمار جهانی با ایران اسلامی ابراز کرد: امروزه دشمنان انقلاب در حال تلاش برای تفسیر تاریخ شفاهی و کتبی انقلاب به سلیقه خود بوده و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
این محقق حوزوی به بیان برخی چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی پرداخت و عنوان کرد: عدم قبول مسئولیت در تأمین نیازهای فرهنگی و فکری انقلاب، عدم اهتمام لازم در راستای کادر سازی برای نظام اسلامی ایران و عدم پاسخگویی لازم به نیازهای متعدد و فراوان جامعه بشریت ازجمله چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی از نگاه رهبر معظم انقلاب هستند.
سپس سید علی عباسی رضوی پژوهشگر هندوستانی به ارائه مقاله خود با عنوان «سیاست صدور انقلاب اسلامی ایران و چالشها در هند» پرداخت و اظهار داشت: برای بررسی هر انقلابی باید به چیستی، چرایی و چگونگی آن انقلاب بررسی شود.
وی با تأکید بر بررسی و تبیین مسئله ولایتفقیه بهصورت علمی یادآور شد: برای دستیابی به نتایج مطلوب باید فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی در هر کشوری با توجه به نیازهای و اقتضائات آن کشور اتفاق بیفتند.
در بخش پایانی این مراسم، از صاحبان مقالات برتر در زمینهٔ «بازخوانی آثار علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی» تجلیل شد.
انتهای پیام/ح