تاج‌زاده؛ سیاستمدار ایده‌های فانتزی


تاج‌زاده؛ سیاستمدار ایده‌های فانتزی

مصطفی تاج‌زاده به‌لحاظ سیاست عملی جزو رادیکال‌ترین سیاست‌مداران ایران است، اما بررسی سیاست نظری او هم نشان می‌دهد صرف‌نظر از آنکه او در مقام نظر نیز رادیکال است، این نظرات او غالباً فانتزی و غیرمنطبق بر واقعیت‌ها بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، مصطفی تاج‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از محکومان امنیتی، روزهای گذشته در فایل ویدئویی که از خودش منتشر کرده، پیشنهاداتی را برای اوضاع کنونی کشور بعد از اعلام نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا، ارائه کرده است.

ردپای تاج‌زاده در اکثر حوادث رادیکال سیاسی در تاریخ پس از انقلاب اسلامی دیده می‌شود؛ نقش او در حوادثی همچون ماجرای کوی دانشگاه در سال 78،  انتخابات پرحاشیه مجلس ششم و فتنه 88 پررنگ است و شاید بتوان وی را به‌خاطر رفتارهای خاصش جزو 5 شخصیت اول رادیکال در جامعه ایران کنار افرادی مانند امثال محمد نوری‌زاد دانست و این مواضع رادیکال وی حتی مورد نقد برخی دوستان اصلاح‌طلب وی قرار دارد.

فارغ از رفتارهای رادیکال در ساحت عمل، پیشنهادات او در حوزه سیاست و  در مقام نظر هم غالباً رادیکال است.اما جدای از رادیکال بودن یا نبودن، بررسی ابعاد نظرات او نشان می‌دهد که قریب به اتفاق این نظرات، بیش از آنکه حاصل تدبر و دوراندیشی باشد، محصول یک ذهن «فانتزی» است. سال گذشته 16 نفر از اصلاح‌طلبان و اپوزیسیون خارج کشور در نامه‌ای خطاب به مقامات عالی نظام خواهان این شدند که ایران به مذاکره مستقیم با ترامپ و آمریکا روی بیاورد و از آمریکا تضمین اساسی بگیرد. نویسندگان این نامه مدل مذاکره کره شمالی ــ آمریکا را مبنای خود قرار داده بودند و تاج‌زاده نیز در حمایت از حرکت‌ آنها در آن زمان در گفتگویی اظهارنظر می‌کند که "می‌توانیم با یک دیپلماسی تهاجمی ترامپ را در یک دوراهی قرار دهیم با این راهبرد که اگر ترامپ حاضر باشد همان روشی را که در کره شمالی دنبال کرد، درباره ایران نیز پی بگیرد...".

تاج‌زاده پیشنهاد داده بود تا با مدل کره شمالی با آمریکا مذاکره کنیم. طرحی که اسفندماه سال گذشته در ویتنام به شکست انجامید

مدل پیشنهادی تاج‌زاده و الگوی مذاکرات کره شمالی ــ آمریکا اواخر سال گذشته در دیدار کیم جونگ اون و ترامپ در ویتنام به شکست منجر شد! رهبر کره شمالی بعد از شکست مذاکره با آمریکا ــ که به توافق نهایی منجر نشد ــ گفت "آمریکا به‌اشتباه بر این باور است که اگر بر ما فشار وارد کند، می‌تواند ما را رام و مطیع کند".

تاج‌زاده پیشتر نیز خواستار مذاکره با داعش شده بود! او می‌گفت نمی‌توان به‌طریق نظامی بر داعش غلبه کرد بلکه باید اسد با آنها به  مذاکره بنشیند: "مثل برجام رفتار کنیم. با قدرت‌ها بنشینیم و به توافق برسیم که این داستان، فاتح نظامی ‌ندارد. اسد نمی‌تواند مخالفان مسلح خود را نابود کند. آنها نیز نمی‌توانند اسد را به‌زیر بکشند، پس باید مذاکره کنند که چگونه می‌توانند به توافقی برسند که حداقل خواست‌های همه را پوشش دهد... داعش یک فکر و گرایش است و حالاحالاها خواهد بود...". (گفتگوی آبان 95 مجله روبرو با تاجزاده)

آبان سال 96 حکومت داعش از طریق نظامی به پایان رسید و حکومت بشار اسد نیز در سوریه تثبیت شد و کشورهای عربی مجبور شدند سفارتخانه‌های خود را در سوریه بازگشایی کنند. اما برجام که تاج‌زاده می‌خواست مبنای حل معادلات سوریه قرار بگیرد، اردیبهشت 96 با خروج آمریکا و در ماه‌های پس از آن با تن‌دادن اروپا به تحریم‌های آمریکا علیه ایران عملاً سالبه به انتفاع موضوع شد!

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon