نخستین نشست خانه مشارکت مردم در سلامت استان خوزستان برگزار شد


نخستین نشست خانه مشارکت مردم در سلامت استان خوزستان برگزار شد

اولین نشست خانه مشارکت مردم در سلامت استان خوزستان  به ریاست  مهندس محمد جعفر فلسفی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، غلامرضا گودرزی رئیس اندیشگاه سلامت استان خوزستان در این جلسه اظهار داشت: تهدیدهایی که برای جوامع وجود دارد یا نادرند یا مکرر و یا غیرمکرر و این تهدیدی که متوجه ما شد از نوع نادر بود. هر چند نقشه‌ها و الگوهای اقلیم شناسی خبر از تر سالی در خاورمیانه و خشکسالی در اروپا طی 15 سال آتی دارد اما آمادگی آن را نداشتیم، البته همه نقدها به دولت وارد نیست و مردم نیز باید برای این حوادث آماده باشند.

وی  تاکید کرد: باید به سمت ایجاد یک جامعه تاب آور حرکت کنیم. در این نوع جامعه مهمترین نقش متوجه مشارکت‌های مردمی است. جامعه تاب آور بسیاری از باید و نباید ها را مشخص می‌کند. 

رئیس اندیشگاه سلامت استان خوزستان تصریح می کند: وقتی پروپوزال جامعه تاب آور را به سازمان برنامه و بودجه می دهیم می گویند مگر ما دیگر سیل و زلزله داریم؟! این سیل  درس های زیادی برای ما دارد. اگر کسی دلسوز استان باشد اشکالات را می بیند. 

باید به بررسی شرایط پسا امداد بپردازیم

محمد جعفر فلسفی رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت استان خوزستان نیز با بیان اینکه حادثه سیل در خوزستان با همه عوارض و تبعاتی که داشته رخ داده و امدادها در حال انجام است و اکنون در مرحله ای قرار گرفته‌ایم که ضمن تداوم امداد باید به بررسی شرایط پسا امداد بپردازیم،گفت:  بخش مهمی از پسا امداد بحث سلامت است باید تدابیری اندیشید تا کمترین تهدید متوجه سیل زدگان در استان خوزستان باشد.به موازات سیستم دولتی سازمان‌های مردمی می‌توانند در مدیریت بهینه موضوعات سیل راهگشا باشند و این مهم محقق نمی شود مگر اینکه مدیریتی در راس کار قرار داشته باشد که سکان فرماندهی در دستش باشد.

وی بیان کرد: حدود سه سال پیش که ریزگردها مردم را کلافه کرده بود، از سوی شرکت‌های  مهندسین مشاور پیشنهاد نهال کاری در کانون‌های ریزگرد در شرق استان داده شد ولی متاسفانه جدی گرفته نشد تا بحران به شکل حادتری در بهمن 95 خودش را نشان داد. در همین بحران سیل هم علی‌رغم هشدارها و پیش بینی‌ها با بالا آمدن آب رودخانه کارون، فاضلاب بلای جان مردم شد و وقتی موضوع را پیگیری کردیم متوجه شدیم ایستگاههای پمپاز با یک چهارم ظرفیت خود در حال کار هستند و وقتی علت را جویا شدیم گفتند:" یک ماه پیش دستور خرید100 پمپ را داده‌ایم" پس چرا پمپها به اهواز نرسید؟ چرا تعلل می‌شود؟ چرا کسی پاسخگو نیست؟ و این تنها یک کار روتین خدمات شهری است. 

وی تصریح کرد: همه این مسائل ریشه در ضعف مدیریت و برخی نگاه‌های سلیقه‌ای اعم از قومی، جناحی و ... دارد در حالی که وقتی پای مردم و منافعشان در میان است همه این مسائل باید کنار زده شود. 

فلسفی گفت: مدیریت در حین شرایط حاد و بحرانی افراد توانمند و جهادی و پای کار می‌خواهد که قید همه چارچوب های اداری و کلیشه ای را بزند.

پذیرش و ارائه خدمات به سیل زدگان فقط بر اساس نام و نام خانوادگی 

دکتر علی خسروی مدیرکل بیمه سلامت خوزستان نیز در این نشست بیان داشت: در بیمه سلامت از موقعی که احساس کردیم سیل به سمت خوزستان می آید ستاد بحرانی تشکیل دادیم چون خرابی ها و گرفتاریها را برآورد و  بر بر حجم آن واقف بودیم.

دکتر علی خسروی افزود: بیمه سلامت در خوزستان 2میلیون و 30 هزار بیمه شده داشت که با توجه به اینکه مددجویان کمیته امداد نیز در حادثه سیل به بیمه سلامت واگذار شدند جامعه آماری بسیار وسیعی را تحت پوشش قرار دادیم تمام روستائیان و بخشی از جامعه شهری تحت پوشش این بیمه هستند که به لحاظ توان مالی از توان پرداخت کمی برخوردارند از سوی دیگر کارت ملی و دفترچه ندارند.

وی گفت: خوشبختانه از خرداد ماه سال گذشته قرار بود با کارت ملی خدمات درمانی و بستری بگیرند که بعد از همین حداقل هم به دریافت کدملی کفایت کردیم تا اینکه سیلاب به خوزستان رسید و مراجعاتی داشتیم که حتی کد ملی خود را نیز به خاطر نداشتند و این یک مشکل قانونی ایجاد می‌کرد اما با این وجود با هماهنگی با مراکز درمانی اعلام کردیم پذیرش فقط با نام و نام خانوادگی صورت بگیرد و بیمه سلامت در بحران این موضوع را تقبل می کند. 83 نفر در سطح بیمارستانهای اهواز بدون اعلام کد ملی و فقط با درج نام و نام خانوادگی پذیرش شده‌اند و با این تصمیم به موقع جلوی خیلی از بی نظمی ها و نارضایتی ها را گرفتیم.

مدیرکل بیمه سلامت خوزستان افزود: در گام بعد کارگروهی تشکیل و از بیمارستانها بازدید و حجم خسارت‌ها و آسیب‌ها بررسی شد تا در ارائه خدمات عملکرد بهتری داشته باشیم.

خسروی تاکید کرد: اگر آسیب شناسانه به موضوع بنگریم باید آینده پژوهی انجام شود و از هم اکنون مشکلات دو هفته و یک ماه آینده را مشخص کنیم.

مدیرکل بیمه سلامت خوزستان با تاکید بر اینکه ما باید به صورت علمی مسائل را دنبال کنیم و از برخوردها و حرکات احساسی پرهیز کنیم گفت: گزارش شده 150 نفر به خاطر اسهال به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که این موضوع ارتباط مستقیم با مواد غذایی پیدا می‌کند؛ غذای گرم به تعداد زیاد پخته و در سطح مناطق سیل زده توزیع می‌شود و برخی از این خانواده‌ها بر اثر عدم اگاهی غذای فاسدشدنی را در محیط نامناسب نگهداری و استفاده می‌کنند و همین زمینه ساز مسمومیت و بیماری آنها می شود. این نوع امداد رسانی خسارتش چندین برابر بیشتر از کمک نکردن است.

در کنار خدمات دستگاههای دولتی مشارکت مردم یک امر واجب است

 سیما اورنگ کارشناس ارتقا سلامت اجتماعی، معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این نشست اظهار داشت: روزهای اول تمام کمکها معطوف به نیازهای اولیه نظیر خوراک و پوشاک است اما با گذر از این ایام ما به مرحله ای می رسیم که بایستی افراد متاثر از بحران سیل را به کار مشغول کنیم که از چند جهت به سودشان است.

وی گفت: این افراد تا کنون افراد فعالی بوده اند و به خاطر شرایط پیش امده و یکجا نشینی نباید منفعل بشوند و روحیه خمودگی و افسردگی بر انها مستولی شود از سوی دیگر روحیه مصرف کننده بودن در آنها شکل بگیرد که بسیار آسیب زا می‌تواند باشد. 

وی تاکید کرد: در کنار خدمات دستگاههای دولتی مشارکت مردم یک امر واجب است و این نقطه قوت کار است ولی مدیریت و سازماندهی هم نیاز است. نکته دیگری که باید به آن توجه شود نقش مکمل مردم و دولت است ، باید مدنظر داشت که بسیاری از نیروهایی که پای کار هستند برای مثال اورژانس، بهیاران، پزشکان و ... از بدنه دولت هستند لذا برجسته کردن خدمات در سایر بخش‌ها به گونه‌ای که موجب تضعیف دولت شود کار شایسته‌ای نیست و اولین ضربه آن بی اعتمادی مردم است و در نهایت مشارکت مردمی هم به همین نسبت کاهش پیدا می‌کند. 

اورنگ تصریح کرد: هیچ دولتی در هیچ کشوری به تنهایی  از پس بحران برنمی آید. این موضوع مختص شرایط خاص بحران است و فارغ از ضعف های موجود در دولت است.

نیازهای فوری از جمله بسته های غذایی و بهداشتی در دستور کار قرار گرفت

محمد رضا علی پور معاون سلامت و حمایت کمیته امداد امام خمینی خوزستان نیز  گفت:10 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد در خوزستان از حادثه سیل متاثر شدند که خوشبختانه منازل و تمام وسایلشان تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارد و خسارتهای وارده مالی ان شالله جبران می شود.در بخش اشتغال درمناطق آسیب دیده نیز استمهال تسهیلات پرداختی و پرداخت تسهیلات جدید را مد نظر داریم.

وی  گفت: اکثر خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد به همراه وسائل ضروری زندگی و احشام به مناطق ایمن و یا منازل بستگانشان منتقل شدند و به جمدالله اتفاق خاصی برای مددجویان ما رخ نداد.

 معاون سلامت و حمایت کمیته امداد امام خمینی خوزستان گفت: نیازهای فوری از جمله بسته های غذایی و بهداشتی در دستور کار قرار گرفت و کمک معیشت ویژه معادل دو برابر مقرری ماهیانه به حسابشان پرداخت شد.20 میلیارد اعتبار قرض الحسنه نیز در اختیار استان قرار گرفت تا در بحث تامین نیازها و رفع کاستی ها مورد استفاده قرار بگیرد.

وی ادامه داد: برنامه مدونی هم تهیه شده که نیازهای پیش رو در هفته های آتی در ان لحاظ شده و با ابلاغ رئیس کمیته امداد امام خمینی کشور،مشارکت های مردمی سایر استان ها به سوی خوزستان روان می شود.

معاون سلامت و حمایت کمیته امداد امام خمینی خوزستان تاکید کرد: مشارکت مردمی اگر تحت لوای مدیریت یکپارچه نباشد تبدیل به خود تصمیمی و زمینه ساز هرج و مرج می‌شود.

 علیپور در ادامه افزود: از سوی دیگر مدیریت یکپارچه نیاز به ضمانت اجرایی دارد.به همین دلیل جلسات مختلفی با حضور دستگاههای مختلف گرفته می شود با کلی مصوبه ولی کاری از پیش نمی رود چون ضمانتی پشت اجرای این مصوبات وجود ندارد.

انتهای پیام/ ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon