دولت افغانستان چگونه «جنایات جنگی» علیه غیرنظامیان را توجیه می‌کند؟

دولت افغانستان چگونه «جنایات جنگی» علیه غیرنظامیان را توجیه می‌کند؟

یک رسانه ترکیه‌ای نوشت که دولت افغانستان همواره از گذاره «جنگ علیه تروریسم» برای عملیات نیروهای خود در مناطق روستایی استفاده می‌کند که بسیاری آن را جنایت جنگی و کشتار غیرنظامیان می‌دانند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از «تی.آر.تی»، چند روز گذشته در پی یورش نیروهای خارجی و افغان به مناطق روستایی در ولایت هلمند تظاهرات گسترده‌ای در این ولایت هلمند رخ داد.

به گفته ساکنین محلی نیروهای امنیتی علاوه بر کشتن چند غیرنظامی دو زن را نیز دستگیر کرده و با خود بردند که خشم مردم را برانگیخت.

«عمران فیروز» در این مطلب می‌نویسد: براساس گزارش‌ها یک پزشک زن نیز در میان غیرنظامیان حضور داشت. این موضوع و دستگیری دو زن منجر به تظاهرات گسترده شد و در نهایت سیاستمداران افغان مجبور به دخالت در این باره شدند.

یکی از سیاسیون «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان بود که در بیانیه‌ای حملات شبانه را «نقض آشکار حقوق بشر و تمامی هنجارها و ارزش‌های مردم افغانستان» دانست. وی همچنین خواستار آزادی هر چه زودتر گروگان‌ها و توقف عملیات مشابه در روستاهای افغانستان شد.

فیروز ادامه داد که دولت «اشرف غنی» همیشه برداشت خود را از رویدادها، یا به عبارت دقیق‌تر، آنچه در نظرش حقیقت دارد را ارائه می‌کند. پس از انتشار گزارش‌ها درباره حملات شبانه، دولت کابل مدعی شد که حمله به غیرنظامیان صورت نگرفته بلکه علیه مخفیگاه منازعین بوده و دو زن دستگیر شده نیز عضو القاعده بودند.

این خبرنگار افغان افزود که دلایلی مبنی بر عدم صحت اظهارات مقامات دولتی وجود دارد.

اول از همه دولت کابل بطور منظم از گزاره «جنگ علیه تروریسم» برای توجیه تمام عملیات‌های خود استفاده می‌کند که بسیاری آن را جنایات جنگی می‌دانند.

بیشتر اوقات دولت بدون داشتن هیچ مدرکی غیرنظامیان را با عنوان «تروریست»، «شبه‌نظامیان داعش» و یا «جنگجویان طالبان» می‌خواند. در بیشتر موارد کشتار غیرنظامیان در مناطق روستایی صورت می‌گیرد که به ندرت خبرنگاران و یا ناظران حقوق بشر به آن سفر می‌کنند و از این رو تایید آنچه در این مناطق رخ داده ممکن نیست.

از سوی دیگر نیز دولت زنان دستگیر شده را در حالی از اعضای القاعده معرف کرده که سال‌هاست مشخص نیست آیا این گروه هنوز در افغانستان حضور دارد یا خیر. حتی مقامات ارشد ناتو نیز نمی‌توانند بگویند در حال حاضر چه تعداد از جنگجویان القاعده در این کشور حضور دارد.

آخر از همه اینکه پس از تظاهرات گسترده در هلمند دولت اعلام کرد که زنان دستگیر شده را آزاد خواهد کرد که نشان می‌دهد نیروهای امنیتی منازعین را هدف قرار نداده بلکه بر خانه غیرنظامیان یورش برده بودند.

توصیف این حملات به عنوان یک «رویداد» کتمان حقیقت است و این عملیات‌ها در واقع اقدامات تروریستی است که علیه جمعیت روستایی افغانستان انجام شده و مورد حمایت دولت نیز قرار دارد. این حملات باید محکوم شده، مورد تحقیق قرار گرفته و مرتکبان نیز باید مورد پیگرد قرار گرفته و دادگاهی شوند.

در بیش از 17 سال گذشته اما این اتفاق صورت نگرفته و این یکی از دلایل اصلی است که دولت در حال از دست دادن مناطق روستایی می‌باشد.

  انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon