دولت شعار ندهد، ماده اولیه صنعت پوشاک را تامین کند
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اعلام اینکه نگرانیم برخورد با فروشندگان کالاهای قاچاق در سال جدید به فراموشی سپرده شده و ادامه پیدا نکند،گفت: دولت باید یک سازوکار ویژه را برای تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی به کار گیرد.
سعید جلالی قدیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه هر ساله مقام معظم رهبری تأکید زیادی بر حمایت تولید مطرح میکنند اما متأسفانه سهل انگاری دستگاهها باعث شده تا این موضوع همچنان در حد شعار باقی بماند، اظهار داشت: به نظر میرسد در سال جدید نیز دستگاههای دولتی و سازمانها فقط به بیان چند جلسه و حتی لزوم رونق تولید تأکید کنند و آن را طی ماه های آینده به فراموشی بسپارند.
وی با بیان اینکه دولت وزارت صنعت و ستاد قاچاق کالا تأکید کرده امسال مقابله جدی با پوشاک خواهد داشت، افزود: در این رابطه باید دو نکته اساسی مطرح شود نخست اینکه صنعت پوشاک پس از دوندگیهای دو ساله در نهایت بهمن و اسفندماه سال گذشته موفق شد مانع فعالیت فروشگاههای عرضه کننده کالاهای محرز قاچاق شود که این موضوع خود اثرات مثبتی بر صنعت پوشاک گذاشت.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک، تصریح کرد: برخورد با عرضه کنندگان محرز قاچاق عاملی شد تا جو روانی خوبی در سطح تولیدکنندگان ایجاد و حتی فعالیت یک سری از متخلفین نیز کاهش پیدا کند علاوه براین رونق نیز در بخش تولید پوشاک ایجاد شد.
قدیری با اعلام اینکه قرار بود برخورد با عرضه کنندگان کالاهای محرز قاچاق به صورت گام به گام انجام شود افزود: همین برخورد عاملی شد تا صنعت پوشاک به دولت قول دهد در شب عید مشکلی در تأمین کالاهای مردم نداشته و توانست با توانمندی کافی مقابل کالاهای وارداتی قد علم کند و تاحدودی سهمی از بازار را به خود اختصاص دهد.
*نگرانیم امسال حمایت از صنعت پوشاک فراموش شود
وی با اعلام اینکه موفقیت تولیدکنندگان در عرضه پوشاک شب عید عاملی شده تا توانمندی آنها برای مسئولین کشور محرز شود، تصریح کرد: ما نگرانیم برخورد با فروشندگان کالاهای قاچاق در سال جدید به فراموشی سپرده شده و ادامه پیدا نکند البته خود متخلفین نیز خوش بینند که طرح مقابله با آنها مقطعی بوده و آنها میتوانند طی ماههای آینده به راحتی در بازار کشور فعالیت کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک اضافه کرد: ما در سال جدید اجرای طرح برخورد با برندهای متخلف را یک مطالبه جدی صنعت پوشاک دانسته و از وزارت کشور و وزارت صنایع میخواهیم این مطالبه مهم صنعت پوشاک را پیگیری کنند.
قدیری با اعلام اینکه دستورالعمل ثبت نمایندگی برند خارجی و کد رهگیری نیز باید به نحو مناسبی اجرایی شود، اظهار داشت: رونق تولید زمانی شکل میگیرد که تولیدکننده داخلی از حمایت دولت برخوردار بوده و کالایی به صورت غیرقانونی و قاچاق در کشور به فروش نرسد. وقتی متخلفین به راحتی کالاهای قاچاق را در بازار به فروش میرسانند به طور حتم نفسی برای تولیدکننده داخلی وجود نخواهد داشت.
*دولت یک سازو کار ویژه برای تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی بکارگیرد
وی در ادامه صحبتهای خود با تأکید براینکه در شرایط تحریم و مشکلات مبادلات مالی مواد اولیه برای تولیدکننده بسیار گران تمام میشود، گفت: دولت باید یک سازوکار ویژه را برای تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی به کار گیرد. امروز ما نیازمند مواد اولیه و ماشین آلات هستیم و تا زمانی که آنها را در اختیار نداشته باشیم نمیتوانیم به افزایش تولید دست بزنیم.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با اعلام اینکه قیمت جهانی نخ پنبه 3 دلار و با احتساب تعرفهها در نهایت 4 دلار میشود، گفت: با محاسبه نرخ نیمایی باید قیمت نخ پنبه 43 هزار تومان باشد اما در نهایت نخ پنبه با قیمت 60 هزار تومان در اختیار تولیدکننده قرار میگیرد در این شرایط بگویید تولیدکننده چگونه میتواند به فعالیت بپردازد. با این اوصاف در گام نخست تولید ما 50 درصد از رقیب خارجی خود عقب است.
قدیری با اعلام اینکه دولت باید مشکلات بخش تولید را طی سالهای گذشته بررسی کرده و در صدد رفع آنها برآید، افزود: در یک بررسی کلی ایرادات بخش تولید به راحتی قابل تشخیص است اما متأسفانه هیچ ارادهای برای حل این مشکل وجود ندارد.
انتهای پیام/