نخستین کنفرانس ملـی سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت در خراسان جنوبی برگزار شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از افتتاح مراسم نخستین کنفرانس ملـی سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت در بیرجند خبر داد و گفت: رشد و توسعه فناوری در بخش سلامت به پیشگیری و درمان بیماریها کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد دهقانی فیروزآبادی در مراسم نخستین کنفرانس ملـی "سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت" در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: یکی از نیازهای اساسی و مهم هر انسانی سلامت است.
وی افزود: رشد و توسعه فناوری در بخش سلامت به پیشگیری و درمان بیماریها کمک میکند که در این زمینه شرکتهای دانش بنیان میتوانند بسیار موثر باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سالهای متمادی نظام آموزشی ما تک بعدی بوده و از این حیث خروجی مطلوبی نداشته است.
دهقانی با بیان اینکه در این سالها کارهای تیمی خوبی و تجربههای خوبی در حوزه آموزش نداشتهایم افزود: در سالهای اخیر در راستای مسیری که دنیا در حوزه علوم طی کرده است بزرگان کشور نیز از این مسیر غافل نشدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: تشکیل شرکتهای دانش بنیان و قرار گرفتن فناوری در کنار توسعه دانش اقدام بزرگ دیگری در کشور برای رشد و تعالی علم در سالهای اخیر بوده است.
دهقانی خاطرنشان کرد: باید در ادامه این کنفرانس ارتباطات این پژوهشگران تداوم داشته باشد تا در زمینه ارتباط حوزه سلامت و فناوری فعالیتهای بیشتری انجام شود.
فناوریهای نوین در حفظ سلامت جامعه بسیار مهم است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند نیز در این مراسم گفت: در نقشهای مختلف علم با حجم زیادی از اطلاعات و دادهها روبرو هستیم که اخذ نتیجه آنها نیازمند محاسبات دقیق است.
حمیدرضا نجفی بیان کرد: توسعه شرکتهای دانش بنیان از اهداف کلان نظام بوده و این شرکتها در توسعه فناوری مرتبط با سلامت نقش مهمی ایفا کرده و میتوانند زمینه رشد یافتگی استان را به وجود آورند.
وی تصریح کرد: این کنفرانس استعداد این را دارد که بین المللی شود در این راستا دبیرخانه دایمی کنفرانس باید راهاندازی شود.
نیازهای حوزه پزشکی شناسایی شود
دبیر اجرایی کنفرانس ملی سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت نیز در این جلسه اظهار داشت: این نخستین کنفرانس ملی سیستمها و فناوری های محاسباتی مراقبت از سلامت است که برگزار میشود.
مهران تقیپور گرجی کلائی بیان کرد: در این حوزه در عرصه بینالمللی کارهای بسیاری صورت گرفته اما تا این لحظه در زمینه ارتباط حوزه فناوری اطلاعات و الکترونیک و مراقبت از سلامت کنفرانسی در کشور برگزار نشده بود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا در حوزه پزشکی برای تجهیزات پزشکی به نوعی از الکترونیک بهره میگیرند و با استفاده از تکنیکها ابزار و تجهیزاتی در بستر الکترونیک طراحی و ساخته میشوند.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت گفت: در همین راستا نیاز داشتیم که این فضا برقرار شود تا نیازهای حوزه پزشکی را بشناسیم و توانمندیهای کشور را در حوزه بستر الکترونیک شناسایی و بتوانیم بین این دو حوزه ارتباط مناسب برقرار کنیم.
دستاوردهای این کنفرانس به صورت کتاب منتشر میشود
وی افزود: اکنون باتوجه به تحریمها، بسیاری از ابزارهای حوزه سلامت را در اختیار نداریم و اگر فضایی به وجود آید تا نیازها احصا شود بسیاری از نیازهای پرزشکی برطرف خواهد شد.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی سیستمها و فناوریهای محاسباتی مراقبت از سلامت افزود: در این کنفرانس بخشی از پژوهشگران به صورت داور و عضو کمیته علمی همکاری داشته و برخی ارائه مقاله دارند و برخی محققان نیز به صورت ویدئو کنفرانس با این کنفرانس ارتباط خواهند داشت.
تقیپور با تاکید بر بهرهگیری از این پژوهشگران داخلی و خارجی و تعامل مستمر و گستردهتر با آنان افزود: تلاش داریم تا بتوانیم از حضور این محققان بیشترین بهره را ببریم و سعی خواهیم کرد در مدت اقامت آنان در بیرجند با برگزاری جلسات و انعقاد تفاهمنامههایی در صورت امکان از علم آنان بیشتر بهره ببریم.
وی یادآور شد: قصد داریم مجلهای را در دانشگاه بیرجند تحت عنوان این کنفرانس برای نخستین بار در کشور منتشر کنیم.
انتهای پیام/ن