راهافتادن موج جدیدی از تهاجم حقوق بشری علیه ایران/ ماجرای اشتباه اروپاییها در حکم «نسرین ستوده»
محمدجواد لاریجانی گفت: نسرین ستوده به هفت جرم در دادگاه بدوی محکوم شد که البته او دو وکیل برای اعاده دادرسی معرفی کرده تا زمان آن برسد. این هفت جرم هرکدام تنبیهی داشته و طبق قانون اشد مجازات مطرح میشود و مجازاتها جمع نمیشود.
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم ، محمدجواد لاریجانی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سهشنبهشب شبکه دو سیما درباره تحریمهایی که اروپا درباره حقوق بشر، علیه ایران تمدید کردهاند، افزود: اتفاق جدیدی نیفتاده و نخواهد افتاد یعنی آنها بر تحریمها تأکید دارند و میخواهند بگویند که "اگر در برجام هستیم و اسماً همراهی کردیم اما نسبت به لزوم رعایت حقوق بشر در ایران سخت میگیریم".
وی با بیان اینکه در دو سه هفته اخیر موج جدیدی از تهاجم حقوق بشری علیه ایران راه افتاده است، ادامه داد: هر بار یکی پرچمدار این موج است و این بار ظاهراً دولت فرانسه پرچمدار آن است و لابی سنگینی کردهاند تا کشورهای دیگر را علیه کشورمان تحریک کنند و اتحادیه اروپا نهتنها تحریمها را تمدید کرد بلکه درباره پرونده متهم نسرین ستوده موضعگیری کرد.
لاریجانی افزود: بهانه این موج جدید، طرح یک پرونده است. آنها برای تخلف خود از برجام و نوعی کلاهبرداری سیاسی که کردهاند مستمسکهایی را از جمله حقوق بشر تهیه میکنند.
وی با ابراز اینکه از بدبختیهای موضوع حقوق بشر در سطح بینالمللی این است که بازیچه سیاست قرار میگیرد، ادامه داد: آنها میخواهند آیکونی را برای زنده کردن نوعی مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایجاد کنند و با این تحرکات میخواهند بگویند که داخل ایران پایگاه دارند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: دولت فرانسه و دولتهای اروپایی مختلف، بهانه میکنند که چرا خانم نسرین ستوده را زندانی و مجوز وکالت او را لغو کردهاند.
لاریجانی ادامه داد: در ستاد حقوق بشر دوست نداریم کسی محکوم شود و احترام به سیستم قضایی را اصل میدانیم البته نسبت به روند دادرسی، حساس هستیم.
ماجرای اشتباه اروپاییها در حکم «نسرین ستوده»
وی با اشاره به برخی از اتهامات خانم ستوده از جمله تشویق به قانونشکنی و تجمعات شورشگونه و مانند آن، گفت: او چند سال پیش به دادگاه احضار و به 5 سال زندان محکوم شد و بهنظر ما پروسه قضایی، درست طی شده است.
وی در زمان طی کردن دوران محکومیت خود استراتژی جدیدی را با هماهنگی بیرون آغاز کرد و بهطور مرتب مرخصی میرفت و به دیدن او میآمدند و عملیات جدیدی آغاز شد که شامل آشوب در داخل محوطه زندان، درگیری و کلیپهای مختلفی که پخش میکرد و حجم وسیعی از تحریکاتی که تخلف و قانونشکنی است که هر کدام عنوان دارد.
وی ادامه داد: دوباره دادخواست جدیدی علیه او مطرح و در دادگاه بدوی به 7 جرم محکوم شد و او 2 وکیل برای اعاده دادرسی هم معرفی کرد که باید زمان رسیدگی به آن برسد.
لاریجانی افزود: چون 7 جرم انجام شده هر کدام مجازات جداگانهای داشته است که بر اساس قانون ما، اشد مجازات مطرح میشود و مجازاتها جمع نمیشود، اما غربیها مجازاتهای این 7 جرم را جمع کردند و 33 سال اعلام کردهاند در حالی که او در مرحله بدوی دادگاه به 7 سال مجازات محکوم شد که در مرحله تجدید نظر ممکن است این رأی تغییر کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: مکرون اعلام کرد که این روند دادرسی عادلانه نبود در حالی که عدل باید بر اساس قوانین ما تعریف شود نه آنها.
لاریجانی اضافه کرد: آنها میگویند که چرا حق وکالت را از او سلب کردهاند در حالی که موضع قاضی در لغو حق وکالت با دیگر تصمیمات و احکام او سازگار است زیرا یک وکیل قسم خورده است که از قانون تبعیت کند و بر اساس آن از متهم دفاع کند حال اگر یک وکیل، قانونشکنی را بهطور رسمی تبلیغ و به آن عمل کند طبیعتاً نمیتواند وکیل باشد.
وی با بیان اینکه "رأی قاضی ما در محکوم کردن و لغو پروانه وکالت او با هم سازگار است"، اضافه کرد: وکیل و غیروکیل، استاد، پزشک و روحانی در مقابل قانون، شهروند معمولی و یکسان هستند.
لاریجانی گفت: مسئولان فرانسوی و اروپایی به ما دستور دادند که "سریعاً او را آزاد کنید"، در حالی که در خود جمهوری اسلامی ایران، آیا بالاترین شخصیت حکومتی ما مقام معظم رهبری میتواند چنین دستوری دهد؟ سیر قانونی دارد، بنابراین این گفته اروپاییها توهین به ملت ماست.
وی افزود: آنها به محکومی در ایران شهروندی افتخاری دادند و او را عضو شورای افتخاری و قاضی افتخاری و وکیل افتخاری کردند همه اینها دشمنی است و این اقدام آنها حقوق بشر نیست بلکه با هر معیاری حساب کنیم باز هم نادرست و توهین به ملت است.
لاریجانی گفت: گویا مکرون یادش رفت که رکورد خودش در داخل و خارج فرانسه چگونه است. وی با معترضان مردمی خود برخوردهای تندی دارد. اسلامستیزی و نژادپرستی در فرانسه شعلهور است.
وی خطاب به مکرون ادامه داد: چهجور رئیس جمهوری هستی که این فضاحت در کشورت وجود دارد؟ آیا حمایتی که آنها از رژیم کودککش و متجاوز و تروریست صهیونیستی و دولت سعودی میکنند توجیه دارد؟ آنها با این کارشان شریک جنایتها در یمن هستند.
لاریجانی ابراز کرد: بر اساس اسناد داعش، مقدار زیادی پول و اسلحه فرانسوی به نیروهای داعش داده شده است.
وی اضافه کرد: بنابراین کشوری که چنین سوابقی دارد نمیتواند پرچمدار دفاع از حقوق بشر و دستور دادن به دیگر کشورها باشد و این کار آنها علامت تخاصم است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: سیاست جمهوری اسلامی در مقابل این تحرکات کاملاً روشن و بر مبنای احترام متقابل است.
لاریجانی همچنین گفت: غربیها منتظر ظهور جمهوری اسلامی قوی نبودند بلکه منتظر افول این جمهوری بودند اما با ظهور آن بهعنوان یک قدرت بزرگ مؤثر مواجه شدند و احساس میکنند این برای منافع آنها خطرناک است بنابراین سعی میکنند این ظهور را مهار کنند و میدانند که نمیتوانند مهار نظامی کنند زیرا بازنده خواهند بود بنابراین به مهار موقعیت جمهوری اسلامی هم در منطقه و هم در مشکلات داخلی توجه کردند و فشار اقتصادی آنها علیه ما همراه با تحرکات وسیع در داخل کشور ماست.
وی ادامه داد: آنها میخواهند با این فشارها نوعی جریان اپوزیسیون درست کنند و دولت و حکومت جمهوری اسلامی را از داخل پاره کنند.
لاریجانی گفت: اتحادیه اروپا 2 سال پیش استراتژی کار با جمهوری اسلامی را تصویب کرد و خواستند در ایران دفتر تأسیس کنند که یکی از مسئولیتهای آن این بود که نیروهای سکولار و مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران را متحد و حمایت کنند و به آنها امکان فعالیت آزاد بدهند.
وی افزود: بر اساس حقوق بشری که آنها درباره آن حرف میزنند یک تروریست یا کسی که جنایت کرده میتواند فعال حقوق بشر توصیف شود مثلاً یکی از کسانی که در ایران محکوم به اعدام شد عضو گروه پژاک بود و یا منافقین که 17 هزار مردم بیگناه ما را شهید کردند و مستند آن وجود دارد و این مستندات را به سازمانهای بینالمللی و فرانسه دادیم اما آنها همچنان از فعالیتهای منافقین حمایت میکنند که این فضاحت اقدام آنها است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: دولتهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی و اروپاییها و دیگر حامیان منافقین، آبرویی برای دفاع از حقوق بشر ندارند.
لاریجانی ادامه داد: لیست حقوق بشری که اروپاییها از آن دفاع میکنند مفتضح و بیآبرو است و بررسی این لیست، اهداف آنها را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: سیاست بسیار اصولی در برابر این تهاجمات داریم و این یکی از فروع دکترین مقاومتی است که حضرت امام راحل پایهگذار آن بود. ما هیچ فرصتی برای دفاع از خود در مجامع بینالمللی یا مجامع دیگر را از دست نمیدهیم و به همه این اتهاماتی که به ما وارد میکنند پاسخ قوی خواهیم داد.
لاریجانی گفت: دموکراسی مردمسالاری از جمله دستاوردهای کشورمان است. کسانی که به هر علتی علیه این نظم دموکراتیک تلاش میکنند مسلماً نمیتوانند پرچم حقوق بشر را داشته باشند.
وی ادامه داد: دموکراسی ما دموکراسی سکولار لیبرال نیست بلکه دموکراسی عملیاتی است و دموکراسیهای حقیقی، این گونه است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با ابراز اینکه "دموکراسی ما مبتنی بر عقلانیت اسلامی است"، افزود: پرچم حقوق بشر و دفاع از کرامت انسانی باید بهدست ایران باشد و هیچ پایگاهی مهمتر از اسلام برای دفاع از شرافت انسانی نیست.
لاریجانی اضافه کرد: انسان سکولار به پایین افتاده و به ماشین مادی تبدیل شده و بخش عمدهای از کرامت خود را از دست داده است در حالی که ما در تفکر اسلامی، انسان را بسیار فراتر دیدهایم و او را خلیفه الهی میدانیم حتی قابلیت این را دارد که از ملائک بالاتر باشد بنابراین پایگاه ما و موتور اصلی حقوق بشری ما منبعث از تفکر اسلامی ما و اسلام پناهگاه بزرگی برای بشر است و بشر اگر اسلام را از تفکر، منها کند بسیار خسارت میبیند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: درخصوص برجام به تله افتادیم و حالا باید عبرت بگیریم.
محمد جواد لاریجانی اضافه کرد: با آغاز نسل سوم بازنگری مفاهیم در جهان به نقاط خطرناکی رسیدهایم، سند 2030 در خصوص بازنگری اصول و مفاهیم آموزش و پرورش و مفاهیم درون خانوادگی مانند همسرداری است و در آن چیزی بهنام تساوی جنسیتی و حتی مقرراتی در قبال خشونت با زنان مطرح میشود در حالی که خشونت ابعاد وسیعی دارد و در حد یک سیلی زدن نیست.
امروزه انواع سیستماتیک خشونت علیه زنان دیده میشود که با احترامات فائقه انجام میپذیرد. اینها نکاتی هستند که مورد بازنگری قرار میگیرند و در اینجا ما نسبتاً غافل هستیم. جمهوری اسلامی به بیان افکار میپردازد اما نیاز به اقدامات بیشتری است.
او ادامه داد: در این سلسله موضوعات جای کار فراوانی وجود دارد که نیازمند کارشناسان زیادی است و کارشناسان نسل جوان ما میتوانند این امر مهم را بهخوبی کارشناسی کنند.
لاریجانی تصریح کرد: در برخی مسائل ما موفق عمل کردیم مثل پیادهسازی مکانیزم upr یا همان گزارشدهی سالانه و ادواری، البته غربیها بهخصوص آمریکا از این گزارشدهی چندان دل خوشی ندارند اما با توفیقات فراوانی همراه بوده که البته باز هم نیاز به غنیسازی دارد مثلاً گزارشگری که برای ایران فعالیت میکند اجازه ندارد با شبکههای voa و بیبیسی مصاحبه و نشست داشته باشد.
لاریجانی گفت: در گام بعدی اگر به یک گروه تروریستی، عنوان مدافع حقوق بشر بدهیم عملاً یک فاجعه صورت گرفته اما از نظر غربیها هر گروهی که علیه ایران باشد حتی اگر تروریست هم باشد، مدافع حقوق بشر خوانده میشود، در حقیقت این روند درستی نیست.
او ادامه داد: از هر حرکتی که دولت برای ارتقاء حقوق بشر براساس فکر اسلامی در داخل کشور انجام دهد حمایت میکنیم اما ایدههای خوب باید با سازوکارهای خوب همراه باشد وگرنه نتیجه معکوس خواهد بود.
جواد لاریجانی گفت: پیشتر در ستاد حقوق بشر تصویب شد که نهادی با سازوکار صحیح و کاربردی تشکیل شود و چندین وزیر هم با این اقدام موافقت کردند و تصویب آن هم منوط به موافقت ستاد حقوق بشر شد در خصوص چگونگی متون این نهاد هم چندین حقوقدان به بررسی پرداختند نتیجه در زمان آیت الله آملی لاریجانی جمعبندی نشد اما در دوره جدید حتماً در ستاد بهتصویب میرسد.
اینکه دولت در قالب تکروی اقدام به ارائه یک لایحه نماید چندان روش مناسبی نیست در واقع لایحه دولت یک نوع موازیکاری است با آنچه در حال شکلگیری در ستاد است، باید حواسمان باشد آنهایی که همیشه علیه حقوق بشر ما صحبت کردند اگر بگویند "قصد کمک داریم" مانند دستکش مخملی بهروی دست آهنی است، این یک تله است. در امر برجام بهقدرکافی در تله افتادیم و حالا باید عبرت بگیریم.
انتهای پیام/*