وزیر آموزش و پرورش: یکی از آرزوهای دیرینه آموزش و پرورش تحقق یافت
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول برای حل مشکلات و موانع پیش روی آموزش و پرورش است، گفت: یکی از آرزوهای دیرینه آموزش و پرورش تحقق یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید محمد بطحایی شامگاه چهارشنبه در دیدار با شورای معاونین و روسای ادارات آموزش و پرورش فارس اظهار داشت: باید نگاه به مسائل آموزش وپرورش اصلاح شود و تا زمانی که این امر رخ ندهد، مشکلات همچنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه سند تحول برای حل مشکلات و موانع پیش روی آموزش و پرورش است، گفت: تحول در آموزش و پرورش از دو مسیر انجام میشود و محور اصلی پرورش عمومی و تربیت است در حالی که همه انرژی ما در زمینه آموزش و در سطحیترین نوع آن یعنی حافظهمحوری صرف میشود.
وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از تشویق دانشآموزان توانمند در زمینه درسی و تلاش برای تقویت اندوختههای ذهنی آنها، افزود: باید مدال را به دانشآموزی داد که مسئولیت اجتماعی بالاتری را تمرین کرده باشد و این روح حاکم بر سند تحول بنیادین است.
وی مسیر نخست تحول در آموزش و پرورش را تحول در محتوا عنوان و بیان کرد: برای تحقق تحول در محتوا باید موانع برداشته شود که از جمله این موانع میتوان به برگزاری آزمون در دوره ابتدای اشاره کرد که حکم سم برای دانش آموزان دارد و از نظر ما ممنوع مطلق و خط قرمز ماست.
بطحایی با اشاره به کم شدن کتابهای کمک درسی در سالهای اخیر گفت: نیاز دانشآموزان کودکی کردن و بازی کردن در مدرسه در کنار فراگیری مطالب علمی است و آموزش مفاهیم علمی هم باید با رویکردهای تربیتی داشته باشد.
وی با اشاره به در اختیار قرار گرفتن دو ساعت از فعالیتهای درسی دانشآموزان به مدرسه در قالب اجرای برنامه بوم در مدارس کشور گفت: با اجرای این طرح یکی از آرزوهای دیرینه آموزش و پرورش تحقق یافته و با کم کردن کتاب درسی تلاش شده در 6 پایه تحصیلی، از چهارم ابتدایی تا نهم دوره متوسطه اول، زمینه طرح مسائل مورد نیاز دانشآموزان در قالب فراگیری مهارتهای مختلف فراهم شود.
وزیر آموزش و پرورش محور اصلی تغییر را مدرسه محوری عنوان کرد و گفت: مدرسهمحوری به معنای تفویض اختیار به مدرسه و ایجاد خلاقیت و نوآوری در آنجاست.
وی لازمه تحقق مدرسهمحوری و مقدمه واگذاری اختیار را شایستگی دانست و گفت: برای ایجاد شایستگیهای لازم 4 برنامه انتخاب و انتصاب مدیران بر اساس شایستگیهای لازم، نظام سنجش سلامت و شایستگی مدیران مدارس، کنترل و تضمین کیفیت مدارس دولتی، تفویض اختیار به مدارس بر اساس رتبه بندیهای انجام شده و توسعه مشارکت معلمان پیشبینی شده است.
انتهای پیام/ش