واکنش خانه مطبوعات استان مرکزی به گزارش تسنیم
خانه مطبوعات استان مرکزی به گزارش خبرگزاری تسنیم با عنوان "فرهنگ استان مرکزی در بن بست؛ تعویض ۴ مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی ظرف ۵ سال" با ارسال جوابیه واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، به دنبال معارفه چهارمین مدیرکل ارشاد استان مرکزی خبرگزاری تسنیم استان در گزارشی با عنوان "فرهنگ استان مرکزی در بن بست؛ تعویض 4 مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی ظرف 5 سال" در مصاحبههایی بی طرف و بدون اغماض با یکی از هنرمندان گروه خوشنام و شناخته شده استانی و کشوری موسویها، مدیرمسئول روزنامه پرتیراژ و مستمر وقایع استان مرکزی و رئیس سابق هیئت مدیره خانه مطبوعات استان و همچنین یکی از هنرمندان و فارغ التحصیلان رساته هنر به گفتوگو پرداخته و درنهایت تریبون را در اختیار مدیرکل ارشاد قرار داد.
این درحالی است که بخش مصاحبه با "نیره یوسفیراد" درباره عملکرد ارشاد استان در حوزه مطبوعات که به صورت انعکاس دقیق در گزارش نشر یافت با واکنش خانه مطبوعات استان مرکزی روبرو شد و این خانه با انتشار جوابیهای که به شرح ذیل که عینا انعکاس یافته به این موضوع واکنش نشان داد:
پیرو گزارش مندرج در صفحه استان مرکزی آن خبرگزاری در تاریخ 28 فروردین 1398 با تیتر "فرهنگ استان مرکزی در بن بست؛ تعویض 4 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ظرف 5 سال" جوابیه زیر مطابق قانون مطبوعات جهت درج در آن خبرگزاری به حضورتان ارسال میگردد:
1. بخشی از این گزارش به مصاحبه با یکی از فعالان رسانهای استان مرکزی اختصاص یافته است که در آن به برخی مواردی اشاره نموده که فاقد مستندات قانونی بوده و صد در صد خلاف واقع است از جمله اینکه مصاحبه شونده ضمن تایید برگزاری خانه مطبوعات به صورت کامل قانونی گفته است علیرغم انتخابات قانونی، خانه فاقد وجاهت است. آیا برگزاری یک انتخابات کاملا سالم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی آن هم با شرایطی که برای اولین بار به صورت الکترونیکی و بدون دخالتها، لشکرکشیها و خبرنگارسازیهای جعلی و خلقالساعه مرسوم دورههای قبل که در آن اعضا به راحتی میتوانند در انتخابات شرکت کنند و رای خود را اعلام نمایند و مورد تایید تمامی مراجع ذیربط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ثبت شرکتها نیز قرار گرفته است غیرقانونی و فاقد وجاهت است؟ در ادامه مصاحبه شونده اظهار داشته من انتخابات را قبول ندارم، آیا صرف عدم قبول یک یا چند نفر کل انتخابات زیرسوال میرود؟
درخصوص آمار مشارکتکنندگان در انتخابات نیز بنابر اصول قانونی مصرح در اساسنامه تعداد اعضای شرکت کننده در انتخابات و مجامع عمومی برگزار شده حدنصاب لازم را داشته و این موضوع به تایید معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و ثبت شرکتها رسیده است و این اظهارات ناشی از ناتوانی در جلب آرای همکارانم مطبوعاتی عضو خانه است.
2. درخصوص تعداد اعضای خانه مطبوعات استان مرکزی نیز ذکر این نکته لازم است که در دوره گذشته خانه مطبوعات که اتفاقا مصاحبه شونده خود ریاست هیئت مدیره را برعهده داشته مجموعا 75 نفر از اهالی رسانه استان عضو خانه مطبوعات استان بودند که با تلاشها و پیگیریهای انجام شده هیئت مدیره در این دوره، تعداد اعضای خانه مطبوعات استان مرکزی با افزایش 19 نفری بیش از 25 درصد رشد داشته و به 94 نفر رسیده است که البته این تعداد را نیز کافی نمیدانیم و امیدواریم مدیران مطبوعات استان با انگیزه بیشتری مسیر احراز شرایط قانونی برای عضویت همکاران را فراهم نمایند.
3. درخصوص یکی از اعضای هیئت مدیره که گفته شده از استان رفته است باید متذکر شد که فرد موردادعای مصاحبه شونده در جلسات هیئت مدیره که تاکنون برگزار شده است حضور فعال داشته و ایشان نیز تاکنون از عضویت در هیئت مدیره نیز انصراف ندادهاند و لذا عضویت و حضور ایشان در هیئت مدیره کاملا مطابق با اساسنامه و قانون است و در خصوص عضو دیگر هیئت مدیره که مصاحبه شونده ایشان را دریافت کننده بیمه بیکاری ذکر کرده است، باید گفت که در حال حاضر هیچ کدام از اعضای هیئت مدیره بیمه بیکاری دریافت نمیکنند و همگی شاغل در مطبوعات هستند.
4. درخصوص یارانه مطبوعاتی که فرد مصاحبه شونده اعلام داشته است باید گفت باتوجه به اعلان عمومی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرد مذکور به عنوان مدیرمسئول در نشریه خود بالاترین رقم دریافتی یارانه را در استان مرکزی دریافت نموده است که مستندات آن نیز در سایت معاونت مطبوعاتی قابل دسترسی است که البته این امر با اعتراض بسیاری از فعالان رسانهای نیز همراه بوده است.
در پایان ذکر این نکته را لازم میدانیم که خانه مطبوعات آماده پذیرش درخواست عضویت دوستان رسانهای استان است و برای این امر تمهیداتی اندیشیده است که به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
ضمنا این خانه در فضایی آرام و به دور از فرافکنی و موضعگیریهای سیاسی مخالفان و با منطق که لازمه کار رسانهای است درخصوص فعالیتهای صورت گرفته خود اطلاعرسانیهای لازم را به انجام خواهد رساند. "مجید نیکعهد، مدیر خانه مطبوعات استان مرکزی"
به گزارش تسنیم، در گزارش روز 28 فروردین ماه این رسانه تنها به بررسی عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی فارغ از نگاه شخصی رسانه و از منظر فعالان فرهنگی، هنری، مطبوعاتی پرداخت و در این بستر هیچگونه دخل و تصرفی نیز در بیان مطالب نیز نداشته است به طوری که مطالب درج شده در این گزارش تا پایان شب نیز از سوی این افراد و نیز رسانههای مرتبطشان بازنشر گردید.
در کنار این خبرگزاری تسنیم استان مرکزی به منظور رعایت انصاف و عدالت خبری، در پایان گزارش فرصت را در اختیار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار داده تا درباره مسائل حوزه فرهنگ و هنر استان به تبیین دیدگاه بپردازد.
اما در بخشی که مورد اشاره خانه مطبوعات استان مرکزی قرار گرفته، باتوجه به اینکه این خانه در اختیار چند رسانه خاص از طیف سیاسی اصلاحطلب به صورت اعضای اکثریت به اتفاق قرار دارد بنابراین مصاحبه شونده نیز همانطور که مدیرخانه مطبوعات استان اعلام کرده در دوره گذشته خانه مطبوعات مصاحبه شونده که "نیره یوسفیراد" مدیرمسئول روزنامه با استمرار و تناوب استان مرکزی با عنوان "وقایع استان" و با رویکرد نگاه اصلاحطلبی است و روزنامه با انتشار مستمر و با تیراژ استان است، ریاست هیئت مدیره را برعهده داشته که جایگاه حقوقی وی به عنوان مطلع مورد مصاحبه قرار گرفته و قطعا شخصی که مسئولیت هیئت مدیره خانه مطبوعات را برعهده داشته از روند فعالیت و زیر و بم کار این خانه بیش از سایر رسانهای ها مطلع است.
این درحالی است که خبرگزاری تسنیم در این مصاحبه و انتخاب فرد مصاحبه شونده با رعایت زمینه انصاف فارغ از نگاههای سیاسی حتی فرد طرف مصاجبه را هم طیف مدیر و بخش عمده اعضای خانه مطبوعات که عمدتا اصلاحطلب هستند مدیرمسئول یکی از رسانههای با خط مشی سیاسی اصلاح طلبی برگزیده است.
از سوی دیگر، این رسانه بدون کوچکترین دخل و تصرف و یا تخلیص کلام مصاحبهشونده اقدام به این مصاحبه درباره وضعیت رسانه ای استان شده به طوری که مصاحبه با وی، بارها در فضای مجازی و کانال تلگرامی روزنامه وقایع استان تحت مدیریت مصاحبه شونده بازنشر شد که موید همین مطلب است.
انتهای پیام/ش