یادداشت| تلاش حامیان عربستان برای تخریب فضای پاکستان در آستانه سفر عمران‌خان به ایران

یادداشت| تلاش حامیان عربستان برای تخریب فضای پاکستان در آستانه سفر عمران خان به ایران

بررسی اوضاع میدانی در پاکستان نشان می‌دهد که همزمان با نزدیک‌شدن سفر عمران‌خان به ایران بار دیگر برخی گروه‌های افراط‌گرا فعالیت خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم؛ «حسام کیان مقدم» با ارسال یادداشتی نوشت: از زمانی که سفر عمران‌خان به ایران اعلام عمومی شده و تاریخ آن مشخص شده است فعالیت گروه‌های افراط‌گرا که ارتباط فکری و مالی آنها به آل‌سعود بر کسی پوشیده نیست در بلوچستان پاکستان به‌شدت افزایش یافته است.

هرچند عملیات‌های ضدتروریستی در پاکستان و برخورد با حامیان افراط‌گرایی آمار حملات تروریستی را تا حد چشمگیری کاهش داده است با این حال طی چند روز اخیر و در آستانه سفر عمران‌خان به ایران شاهد فعالیت مجدد این گروه‌ها هستیم.

در نخستین حمله بزرگی که طی روزهای اخیر در ایالت بلوچستان انجام شد انفجار یک بمب باعث مرگ 20 هزاره در شهر کویته شد و روز گذشته نیز شاهد کشته شدن 14 مسافر یک اتوبوس پس از بررسی کارت‌های شناسایی آنها بودیم.

سؤال این است که؛ چرا فعالیت این گروه‌های تروریستی در آستانه سفر نخست وزیر پاکستان به ایران افزایش پیدا کرده است؟ آیا این فعالیت‌ها را می‌توان به‌عنوان اعتراض آنها نسبت به گسترش روابط ایران و پاکستان در نظرگرفت؟

در اصل محتمل‌ترین گزینه نیز این است که گروه‌های حامی عربستان به‌شدت از نزدیک شدن تهران و اسلام‌آباد هراس دارند و هر بار در دو کشور قدمی برای گسترش روابط برداشته می‌شود از طریق یک حمله تروریستی کوچک یا بزرگ زهر خود را می‌ریزند. حتی در آستانه سفر بن‌سلمان به پاکستان نیز شاهد حمله به پاسداران مرزبان بودیم که منجر به شهادت جمعی از آنها شد.

تکرار مداوم این گونه اتفاقات شک و تردید را از میان برداشته و ما را به این حقیقت نزدیک می‌کند که عربستان و حامیان افراط‌گرای آل‌سعود از هر گونه ارتباط میان ایران و پاکستان واهمه دارند و مخالفت خود را از طریق این گونه حملات نشان می‌دهند.

هرچند با توجه به سابقه ددمنشی عربستان نباید توقعی جز این نیز داشت ولی این اتفاقات زنگ هشداری برای مسئولین دو کشور و همچنین رسانه‌ها خواهد بود، به این معنا که هدف عربستان تخریب روابط دو کشور و همچنین برهم زدن شرایط امنیتی و ثبات در منطقه است.

بدون شک اتهام‌زنی‌های متقابل و یا درج تیترهای تند تنها مسیر عربستان را برای تخریب روابط هموار خواهد کرد در حالی که هم مردم ایران و هم مردم پاکستان نسبت به هم حس دوستی و محبت دارند و تاریخ نیز گواه این مطلب است.

هرگاه حادثه‌ای در پاکستان رخ داده مردم ایران برای کمک به آنها در صحنه حاضر بوده‌اند و هرگاه حادثه در ایران رخ داده مردم پاکستان برای حمایت و کمک وارد میدان شده‌اند.

بدون شک فعالیت خوب مردم پاکستان در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان ایرانی نیز از چشم گروه‌های حامی آل‌سعود دور نمانده و می‌توان از آن به‌عنوان یکی دیگر از انگیزه‌های حملات اخیر نام برد.

اسلام آباد اینک با چالشی دیگر نیز مواجه است و تغییرات سریع و گسترده در کابینه دولت این کشور در حال رقم خوردن است. هرچند قانون اساسی و نظام حاکم در پاکستان دست نخست وزیر را در ایجاد تغییر در کابینه خود باز گذاشته است ولی ممکن است شرایط به‌نفع عمران‌خان پیش نرود.

از آنجا که مهم‌ترین برنامه عمران‌خان به‌روی فعالیت‌های اقتصادی و رفع مشکلات موجود استوار است استعفای ناگهانی وزیر دارایی را می‌توان مهم‌ترین تغییر فعلی در کابینه دانست.

حزب تحریک انصاف از فرصت سفر به ایران می‌تواند برای بهبود شرایط اقتصادی کشور استفاده کند و با استفاده از بازار مکمل ایران و امضای تفاهم‌نامه‌هایی که تجارت میان دو کشور را افزایش می‌دهد خود را از مشکلات برهاند.

این عقیده تمام کارشناسان حوزه اقتصاد است که ایران و پاکستان بازار مکمل هم هستند و می‌توانند نیازهای هم را تأمین کنند، تنها مشکلی که در این بین وجود دارد دخالت برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس است که مانع اجرای تفاهم‌نامه‌های کلان اقتصادی و گسترش روابط دو کشور می‌شوند.

در نگاهی خوشبینانه اگر عمران‌خان بتواند این گردنه سخت را رد و مشکلات اقتصادی را از طریق همسایه غربی خود حل کند امید را به مردم پاکستان هدیه خواهد داد و اعتماد بیشتری را کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/.*

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon