میراث جهانی تحت سلیمان قربانی جاده‌های وحشتناک تکاب شده است

میراث جهانی تحت سلیمان قربانی جاده‌های وحشتناک تکاب شده است

آذربایجان غربی با داشتن مناطق گردشگری و آثار جهانی ثبت شده مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است ولی نبود جاده‌های مناسب ارتباطی به این مناطق سبب شده این اماکن از چشم‌ها دور بمانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازارومیه، صنعت گردشگری به لحاظ اهمیتی که در توسعه اقتصاد و پیشرفت اجتماعی که دارد و همچنین داشتن آثار مثبت فراوانی همچون اشتغال برای جوانان، کمک به جامعه محلی با استفاده از ورود ارز خارجی، حمایت از جاذبه‌های طبیعی و آثار تاریخی از طریق درآمد گردشگری، رونق کسب‌وکار و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، توسعه زیرساخت‌ها و بهبود خدمات و همچنین حفظ سنت‌ها و فرهنگ محلی موردتوجه کشورهای پیشرفته قرارگرفته است.

مدت‌هاست دلسوزان و مردم به شکل‌های مختلف درباره مباحث و مشکلات میراث فرهنگی داد سخن در داده‌اند که جاده‌های منتهی به فلان میراث جهانی ثبت‌شده وضعیت بدی دارد اما انگار نه انگار که در این استان اداره‌ای به نام راه و شهرسازی وجود دارد و انگار نه انگار که سازمانی به نام راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای مسئولیتی در این زمینه دارد.

تعدد مالکیت اماکن تاریخی آذربایجان غربی در دست ادارات مختلف و بعضاً بخش خصوصی سبب شده که عملاً دست اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری این استان در رسیدگی به وضعیت بسیاری از اماکن تاریخی بسته باشد.

از سوی دیگر فقدان عزم و اراده جدی و همکاری مدیران بسیاری از ادارات با اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان و با استانداری آذربایجان غربی به دلیل اداره این نهاد با انبوهی از سرپرست‌های موقت ناهماهنگی مستمری را در پی آورده که در نهایت به از دست رفتن فرصت‌های رونق دادن به صنعت گردشگری در این منطقه از کشور می‌انجامد.

تکاب به عنوان ثروتمندترین شهر آذربایجان غربی با معادن سرشار طلا و آثار ثبت شده جهانی از وضعیت جاده‌ای مناسبی برخوردار نیست و حتی دیدار چندی پیش استاندار آذربایجان غربی با وزیر راه و شهرسازی نتوانست گرهی از مشکلات جاده‌ای این شهر غریب باز کند

سال گذشته در بازدید محمدمهدی شهریاری از تکاب و با حضور یافتن در شورای اداری شهرستان تکاب وعده داده بود که با وزیر راه و شهرسازیدیدار کرده و وعده کمک به بهسازی جاده‌های مواصلاتی این شهرستان را دریافت کرده است.

بازدیدهای مسئولان نیز نتیجه‌ای ندارد

شهریاری گفته بوده علاوه بر حل مشکل جاده مواصلاتی تکاب پیگیر سه موضوع اساسی کشاورزی، گردشگری و آب و فاضلاب تکاب هم بوده است.

در همان جلسه استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه رفع محرومیت از مناطق دورافتاده و محروم استان نیازمند برنامه‌ریزی جدی مدیران است، تصریح کرده بود: شهرستان تکاب پتانسیل‌های مناسبی برای توسعه و ایجاد اشتغال دارد که باید از آن‌ها نهایت استفاده را کرد.

استاندار آذربایجان غربی افزوده بود سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری شهرستان تکاب و مجموعه تخت سلیمان سبب رشد و توسعه اقتصادی این شهرستان می‌شود.

اگر چه رضا حسینی، معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در جلسه شورای اداری این شهرستان در فروردین سال گذشته گفته بود که مدیران شهرستان تکاب می‌توانند با یک برنامه عملیاتی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف از گنج‌های پنهان این شهرستان غبارزدایی کرده و ظرفیت‌های تکاب را شکوفا کنند اما تا امروز که یک سال گذشته هیچ اتفاقامید بخشی در تکاب نیفتاده که امام جمعه این شهر آن را در رسانه‌ها اطلاع‌رسانی کند تا امیدی باشد برای مردمی که دل خوش به وعده‌های دولتی هستند.

به نام تکاب به کام شهرهای دیگر!

ماه‌ها گذشت و چون آبی از دولت برای رسیدگی به جاده‌ها گرم نشد بنابراین در 10 مرداد 97 حجت‌الاسلام‌والمسلمین عیسی برادری امام جمعه تکاب با انتقاد از متولیان دولتی مرتبط با حوزه راه اظهار داشت: جاده‌های مواصلاتی این شهرستان ده‌ها سال است تبدیل به قتل گاه مردم بی‌گناه شده بنابراین اصلاح آن نیازمند اهتمام جدی مسئولان دولتی است.

امام‌جمعه تکاب همان زمان به‌صراحت از بی‌توجهی مسئولان راه و شهرسازی و حمل‌ونقل جاده‌ای انتقاد کرده و فقدان حمایت آنها را از عوامل عقب نگه داشته شدن تکاب عنوان کرده و گفته بود: در این شهرستان به سبب کمبود حمایت و وضعیت نامطلوب راه‌ها و نبود امکانات مناسب، فرد سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد ذخایر را استخراج کرده و در جای دیگری سرمایه‌گذاری کند.

برادری گفته بود: یکی از بزرگ‌ترین حمایت‌ها اصلاح وضعیت جاده‌هاست چون جاده یکی از شاخص‌های توسعه است و باید تمهیداتی صورت گیرد که از منابع معدنی به نفع شهر استفاده شود و علاوه بر استخراج از معادن تبدیل آنها نیز در همین شهر صورت گیرد و مسئولان نیز باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند

این روزها تصاویر جدیدی از جاده منتهی به تخت سلیمان تکاب نیزمنتشرشده که وضعیت بسیار شرم آوری را روایت می‌کند که نشان دادن آن برای هر گردشگر داخلی و خارجی مایه سرافکندگی است چون برای رسیدن به چهارمین میراث جهانی ثبت‌شده ایران در فهرست یونسکو گردشگران باید از جاده‌ای که برای آن ها ها هزینه آفرین است عبور کنند

بی توجهی به راه‌های ارتباطی تخت سلیمان کاهش گردشگر را در پی دارد

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی جاده‌های ارتباطی شاهین‌دژ به تکاب و سه‌راه پهلوان به سمت تخت سلیمان نامناسب بوده و سبب ناشناخته ماندن این میراث جهانی شده است.

جلیل جباری چندی پیش با اشاره به وضعیت جاده‌های ارتباطی جنوب استان و تبعات آن در کاهش توریست و گردشگر گفته بود: جاده‌های ارتباطی شاهین‌دژ به تکاب و سه راه پهلوان به سمت تخت سلیمان و ادامه این مسیر تا زنجان نامناسب بوده و بارها مکاتبات لازم با اداره راه و شهرسازی به خاطر نبود راه ارتباطی مناسب به تخت سلیمان به عنوان یکمحوطه باستانی و میراث جهانی انجام‌گرفته است.

امروز دقیقاً یک سال از این جلسه گذشته اما اتفاق اثربخشی دراین‌ باره روی نداده و جاده تکاب به تخت سلیمان که چهارمین اثر میراث جهانی ثبت‌شده ایران در فهرست یونسکو درآن قرار دارد مرمت و بهسازی نشده و حتی چاله‌های آن نیز لکه‌گیری نشده است بااین‌حال مسئولان انتظار دارند گردشگران خارجی بدون در نظر گرفتن این اوضاع برای بازدید و گردش به این مکان‌ها سفر کنند.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ ع

جاده تخت سلیمان سمیرا حسن زاده
جاده تخت سلیمان سمیرا حسن زاده
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon