حل مشکل بیکاری آذربایجان غربی در گرو مهارت آموزی فارع التحصیلان دانشگاهی است

حل مشکل بیکاری آذربایجان غربی در گرو مهارت آموزی فارع التحصیلان دانشگاهی است

فارغ‌التحصیلان بیکار زیادی در آذربایجان غربی وجود دارند در حالی که اگر در دانشگاه‌ها مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در دستور کار قرار می‌داشت دانشجویان می‌توانستند به‌سادگی وارد بنگاه‌های اقتصادی شوند این خلاء فقط از طریق مرکز آموزشی فنی قابل پر شدن است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی جزء دانشگاه‌های متولی آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای در کشور هستند که بین علم، عمل و تبدیل آن به ثروت پیوند ایجاد کرده‌اند و تلاش می‌کنند از طریق تربیت تکنسین‌های ماهر و کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی، بخش دولتی و غیردولتی، زمینه لازم را برای کسب مهارت، اشتغال و کارآفرینی فراهم کنند و  این دانشگاه‌ها توانسته‌اند به معنای واقعی علم را به محصول تبدیل کرده و ارتباط خوبی با صنعت برقرار کنند.

 دانشگاه جامع علمی-کاربردی در مهرماه سال 1370  باهدف افزایش سطح مهارت دانشجویان در رشته‌های مختلف تحصیلی و کارآفرینی تأسیس شده و  امروزه  بیش از 1000 مرکز آموزشی در رشته‌های مختلف مهارت‌آموزی در سراسر کشور وجود دارد.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی یکی از مراکز آموزش عالی هستند که به ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی آموزش‌های کاربردی در جامعه، فراهم‌سازی زیربنای مناسب به‌منظور به‌کارگیری توان دانش‌آموختگان در حل مسائل کاربردی و انتقال فناوری نوین در نسل جوان و جویندگان مهارت و دانش است.

فقر و بیکاری دو عامل اصلی آسیب‌های اجتماعی است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی بیان می‌کرد:  آموزش‌های مهارتی نقش ارزنده‌ای در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند.

محسن مددی در دیدار با دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ارومیه با اشاره به اینکه آموزش‌های مهارتی نقش بسیار ارزنده‌ای در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند تصریح می‌کند:  آموزش فنی و حرفه‌ای در استان با حضور در این حوزه همگام با سایر دستگاه‌های ذی‌ربط از قبیل بهزیستی، سازمان زندان‌ها، نیروی انتظامی و کمیته امداد، با ارائه آموزش در راستای توانمندسازی زندانیان، زنان سرپرست خانوار، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، معتادان بهبودیافته، کودکان کار، ساکنین بافت‌های فرسوده و حاشیه‌نشین‌ها  و دانشجویان گام‌های مؤثر در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی برمی‌دارد.

مددی می‌گوید:  توانمندسازی افراد در معرض خطر ضمن ایجاد اشتغال برای آنان و بازگشت دوباره به آغوش اجتماع، ایجاد انگیزه، امید به زندگی، گرایش به ارتکاب جرم و بزه اجتماعی را در آنان کاهش می‌دهد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ارومیه با اشاره به اینکه بحث اشتغال یکی از مؤثرترین راهکارهای کاهش آسیب‌های اجتماعی است، می‌افزاید:  با توجه به بررسی‌های انجام‌شده اکثر مفاسد در خانواده هایی که بنیان خانواده و تعهد خانوادگی در آن‌ها ضعیف بوده و  افراد فاقد شغل و درآمد صورت گرفته است.

مصطفی حبیبی می‌گوید: زنان سرپرست خانوار در معرض بیشترین صدمات قرار دارند و نیازمند خدمات بیش‌ازپیش در قالب برنامه‌های حمایتی هستند و فقر وبیکاری دو عامل اساسی درزمینه آسیب‌های اجتماعی است.

آموختن مهارت کارآفرینی از اولویت‌های دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای است

سرپرست دانشگاه علمی و فناوری آذربایجان غربی با اشاره به مسائل و مشکلات فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در انتخاب شغل و راه‌اندازی کسب‌وکارهای مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان بیان می‌کند: موضوع اشتغال آفرینی در کشور بسیار حائز اهمیت بوده  و از این سو دانشگاه‌های کشور سوق دادن دانشجویان و فارغ‌التحصیلان را به سمت کارآفرینی را در مبنای کار خود قرار داده‌اند.

یعقوب پور اسد می‌افزاید: برای مهارت‌آموزی دانشجویان در دانشگاه‌ها فنی حرفه ای تلاش می‌شود تا فارغ‌التحصیلان بتوانند مستقیماً وارد بازار کارشده و یا به یک کارآفرین نمونه تبدیل شوند که این امر مهم در جای خود عامل کمک به تولید ملی، انجام خدمات و گره‌گشایی از مشکل آسیب‌های اجتماعی نیز می‌شود.

وی می‌گفت: برای افزایش مهارت‌آموزی دانشجویان در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان مرکز نوآوری ایجادشده  و فعالیت مهم این مرکز آشنا کردن دانشجویان با فضای بازار کار و ایجاد اشتغال  است و همچنین دانشجویانی که دارای طرح‌های دانش‌بنیان، نوآورانه و خلاقانه هستند با ارائه طرح‌هایشان به مرکز نوآوری و بعد از بازدید این طرح و ایده‌ها توسط اساتید مرکز آنهایی را که واقعاً قابلیت تجاری‌سازی دارند انتخاب و حمایت می‌شوند که درنهایت شیوه تجاری‌سازی و کسب درآمد از این طرح‌ها از طریق مرکز نوآوری آموزش داده می‌شود.

ایجاد مرکز نوآوری حمایت از  طرح‌های نوآورانه

پور اسد بیان می‌کند: دانشگاه علمی و فناوری کشور کلاً 120 مرکز دارد که از این تعداد فقط به 6 استان برتر مجوز تأسیس مرکز علمی و فناوری داده‌شده است و دانشگاه فنی حرفه‌ای قاضی طباطبایی ارومیه  به دلیل داشتن پژوهش‌های موردتأیید دانشگاه علمی و فناوری کشور، جزو شش استان برتر بوده و  باید از دانشجویان این دانشگاه حمایت شود.

وی می‌افزاید: هدف از ایجاد مرکز نوآوری حمایت از  طرح‌های نوآورانه و خلاقانه‌ای که از سوی دانشجویان به این مرکز ارائه می‌شود و به همین جهت با صندوق کارآفرینی امید در این زمینه تفاهم‌نامه امضاء شد و همچنین دانشگاه علمی و فناوری کشور مجوز یک مرکز شکوفایی نوآوری و خلاقیت را به دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان اختصاص داده است.

سرپرست دانشگاه فنی حرفه‌ای آذربایجان غربی تأکید می‌کند: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک دانشگاه مهارتی است و بیشترین نیاز و دغدغه در این دانشگاه به‌روزرسانی تجهیزات کارگاه است که انتظار می‌رود تا مسئولین استانی این مشکلات را بررسی و حل نمایند اما متأسفانه تاکنون هیچ حمایتی از سوی مسئولین و مدیران استانی صورت نگرفته است.

گزارش از زهرا بخشی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon