گزارش ویدئویی تسنیم از هجوم ملخ‌ها به بلوچستان؛ ایمنی مزارع مقابل موج جدید هجوم حشرات نیازمند اعتبار است

گزارش ویدئویی تسنیم از هجوم ملخ‌ها به بلوچستان؛ ایمنی مزارع مقابل موج جدید هجوم حشرات نیازمند اعتبار است

گروه استان‌ها ـ جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اعلام کرده ردیابی ملخ‌های مهاجر را در دستور کار قرار داده و هر چند موفق شده قبل از رسیدن به مزارع آنها را در مراتع ساحلی مهار کند، اما به تجهیزات بیشتری برای هجوم تازه نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ عواقب سیل فراگیر در ایران کم‌کم دارد نمود پیدا می‌کند و در حالی که هم‌چنان غرب و جنوب‌غرب کشور سیل‌زده و اصطلاحاً در گل است، حمله گسترده ملخ‌های مهاجر به 6 استان جنوبی کشور، وضعیت ایران را در سازمان جهانی خواربار کشاورزی، "فائو" از زرد به نارنجی تغییر داده است.

فائو اعلام کرده، رطوبت ناشی از سیل فراگیر اخیر در ایران موجب‌ شده ملخ‌های مهاجر از کشورهای حاشیه‌ خلیج‌فارس، عمان و عربستان به 6 استان جنوبی ایران، خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان حمله کنند.

ملخ‌های مهاجرِ دریایی- صحرایی از نوع مقاوم‌ترین ملخ‌ها و با قدرت تخریب بسیار هستند؛ محمدرضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور می‌گوید: "ملخ‌های صحرایی که به 6 استان جنوبی کشور حمله کرده‌اند، اگر کنترل نشوند امنیت غذایی کشور را به خطر می‌اندازد".

سازمان حفظ نباتات می‌گوید: هر کیلومتر مربع از دسته پروازی متراکم می‌تواند شامل 50میلیون ملخ باشد که روزانه قادرند 100تن پوشش گیاهی را از بین ببرند. دسته پروازی بسیار بزرگ نیز می‌‌تواند هزارکیلومتر مربع را پوشش دهد و قادر است روزانه 100هزار تن پوشش گیاهی را به مصرف برساند.

ملخ صحرایی می‌تواند 6 تا 20 ساعت بدون وقفه با سرعت وزش باد 12 تا 120کیلومتر برساعت پرواز کند و روزانه 500 تا 1000کیلومتر را بپیماید.

در سیستان و بلوچستان، کانون هجوم این آفت، سواحل جنوبی و به‌ویژه بخش زرآباد شهرستان کنارک بوده است؛ رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان می‌گوید: مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان به 13هزار و 20هکتار رسیده که در این میان مراتع شهرستان‌های کنارک، چابهار، قصرقند، نیکشهر و دلگان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

غلام حیدر زورقی در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه "مبارزه با این آفت از  13 اسفند پارسال در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است"، می‌افزاید: بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی با هفت‌هزار و 440 هکتار به کنارک اختصاص دارد که بعد از آن سمپاشی در 100 هکتار از مراتع نیک‌شهر، هزار و 400 هکتار قصرقند، سه‌هزار و 780 هکتار چابهار و 300 هکتار دلگان در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح می‌کند: در حال حاضر برای مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان از محل منابع داخلی استان استفاده می‌شود که برای مقابله جدی با موج جدید نیازمند تخصیص اعتبارات ملی با توجه به درخواست‌های مکرر هستیم.

هرچند ملخ‌ها تقریباً مهار شده‌اند و در جنوب سیستان و بلوچستان هنوز به مزارع نرسیده‌اند، اما فائو اعلام کرده دسته‌های پروازی دیگری از اردیبهشت‌ماه به ایران وارد می‌شوند و وضعیت ایران همچنان نارنجی می‌ماند.

سازمان حفظ نباتات می‌گوید: به 10میلیارد تومان برای مبارزه فراگیر با ملخ‌ها و تأمین سم، خودرو و احیاناً هواپیما نیاز دارد.

مشاهدات دوربین تسنیم از کانون حمله در جنوب سیستان و بلوچستان، شهرستان کنارک، بخش زرآباد، حاکی از آن است که ملخ‌ها در این منطقه به‌ مزارع نرسیده‌اند و ردیابی و مهار آنها در مراتع ساحلی ادامه دارد.

 

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon