قاچاق معکوس دارو در کرمانشاه از استانهای دیگر بیشتر است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: قاچاق معکوس دارو در کرمانشاه به دلیل همجواری با کشور عراق نسبت به استانهای دیگر بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، قباد محمدی ظهر امروز در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، با اشاره به تحریمهای دارویی کشور اظهار داشت: بیش از 95 درصد داروهای مورد استفاده بیماران در کشور تولید شده که 45 درصد مواد اولیه این داروها از کشورهای خارجی وارد میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه پنج درصد از داروهای مورد نیاز از کشور خارجی وارد میشود، عنوان کرد: با وجود اینکه دارو و مواد غذایی جز لیست تحریمها قرار نگرفته اما به دلیل بلوک و مسدود شدن راههای مالی دارو و غذا نیز تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته است.
محمدی با بیان اینکه در سال رونق تولید هدف حمایت از تولیدات داخلی و کاهش وابستگی به دارو از کشورهای خارجی را خواهیم داشت، بیان کرد: مکملها و ویتامینها، داروهایی هستند که نیاز به وارد شدن از کشورهای خارجی ندارند و در کشور تولید میشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه استفاده از تولیدات دارویی باید در کشور فرهنگسازی شود، عنوان کرد: برای فرهنگسازی استفاده از تولیدات داخلی، پزشکان و متخصصان مربوطه باید داروهای ایرانی را به بیماران توصیه کرده و به آنها اطمینان خاطر دهند که داروهای ایرانی از نظر کمیت و کیفیت در درجه بالایی قرار دارد.
محمدی با اشاره به اینکه قاچاق معکوس دارو روز به روز در حال افزایش است، بیان کرد: قاچاق معکوس دارو در کرمانشاه، به دلیل همجواری با کشور عراق نسبت به استان های دیگر بیشتر است که برای جلوگیری از قاچاق دارو، نظارتها بر مواد دارویی بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قاچاق دارو در داروخانهها، تیمهای بازرسی افزایش پیدا کرده است، بیان کرد: برای حمایت از تولیدات دارویی، نظارت بیشتری بر پخش دارو و داروخانهها انجام میگیرد که مردم کمبود دارو را در کرمانشاه نداشته باشند.
محمدی با اشاره به اینکه تأمین مواد غذایی مردم با وزارت صمت و جهاد کشاورزی است، بیان کرد: وزارت بهداشت متولی سلامت غذا در کشور است که داروهای مورد نیاز مردم علاوه بر تأمین، سلامت آنها نیز بر عهده وزارت بهداشت است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه با تشدید گرانی محصولات، تقلبات مواد غذایی نیز زیاد شده است، بیان کرد: مردم باید در این مورد همکاریهای لازم را با معاونت غذا و دارو انجام دهند و از خرید مواد غذایی بدون شناسنامه و بدون پروانه ساخت معتبر خودداری کنند.
مدیر نظارت بر فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، دارویی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این نشست گفت: 267 واحد تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و 76 واحد کارگاهی در سطح استان فعالیت میکنند که بیش از 1486 مورد بازدید بهداشتی از واحدها انجام شده شده است.
شهریار مستوفی با بیان اینکه 98 فقره صدور پروانه بهداشتی، غذایی و آرایشی در سال 97 انجام شده است، گفت: بر روی 100 درصد محصولات تولیدی استان نشانهگرهای رنگی تغذیهای نصب شده است.
مدیر نظارت بر فرآوردههای غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از کاهش اسیدهای چرب ترانس و اشباع در روغنهای تولیدی استان خبر داد و گفت: روغن جامد خانوار میزان اسیدهای چرب اشباع روغن جامد خانوار 26 درصد است که استاندارد آن 30 درصد است.
وی با بیان اینکه 25 درصد مصرف نمک در مواد غذایی کاهش پیدا کرده است، بیان کرد: با افزایش بیماریهای غیرواگیر مثل فشار خون در جامعه، کاهش نمک در مواد غذایی تاثیر بهسزایی در سلامت جامعه دارد.
مستوفی با اشاره به اینکه 100 درصد محصولات تراریخته استان کرمانشاه برچسب گذاری میشود، بیان کرد: بیشتر محصولات تراریخته دارای لوگو هستند که همشهریان کرمانشاهی در صورت درخواست مصرف آنها بتوانند تصمیمگیری صحیحی انجام دهند.
وی با بیان اینکه سند بهبود کیفیت نان با مشارکت سازمان صمت، دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و غیره در حال تدوین شدن است، عنوان کرد: با اجرای سند بهبود کیفیت نان، افزایش میزان نمک و PH نان که در سال گذشته با آن مواجه بودیم را در سال 98 نخواهیم داشت.
انتهای پیام /ح