مرکز خلاقیت و بازارچه فروش و عرضه صنایعدستی در سنندج راهاندازی میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: مرکز خلاق و بازارچه فروش و عرضه صنایعدستی در سنندج راهاندازی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سیدمحسن علوی عصر امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه ادارهکل میراث فرهنگی در سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی ارائه خدمت میکند، اظهار داشت: میراث فرهنگی اولویت و دغدغه اصلی است چراکه نقش هویتی داشته و در صورت آسیب، این خلاء جبران نخواهد شد.
وی افزود: پژوهش، مرمت و موزهها از جمله بخشهای کلیدی ادارهکل میراث فرهنگی است که طی سالهای اخیر به صورت جدّ پیگیری میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با اشاره به گسترش سدسازی در استان، گفت: در مناطقی که قرار بر سد سازی بود کاوشهای جدیدی صورت گرفت که منجر به کشف مجموعههای جدید تاریخی در این مناطق و تقویت میراث کهن این دیار گردید.
وی با ذکر اینکه همایشهای علمی با همکاری دانشگاههای سطح استان برگزار شد، تصریح کرد: حضور بدنه دانشگاهی در قالب همایشها منجر به تقویت بنیه علمی همایشها گردید.
علوی با اعلام ثبت 11 روستای کردستان به عنوان مراکز هدف گردشگری در سطح ملی، ادامه داد: کردستان یکی از استانهای دارای پتانسیل ویژه گردشگری فرهنگی است و به همین خاطر ظرفیتهای فرهنگی این دیار با نگاه ویژه پیگیری شد.
راهاندازی موزه عروسک در سنندج
وی در ادامه با ابراز تأسف از بروز برخی تغییرات در بافت منطقه اورامان، اظهار کرد: موزه فرش بیجار که شامل تمام بافتههای کردی بوده و راهاندازی موزه عروسک در شهرستان سنندج نیز در دست پیگیری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با گریز به محدودیتهای بودجهای، خاطرنشان کرد: پروژههای این اداره کل به ترتیب اولویتها پیگیری و اجرا خواهند شد.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید در قالب خانه صنایع دستی مدیریت و ساماندهی شده است، اضافه کرد: راهاندازی بازار مخصوص عرضه و فروش محصولات صنایعدستی در پارک شهدای سنندج در دست اقدام است اما این محل با محدودیتهایی مواجه شده و به همین خاطر تغییر کاربری بخشی از قبرستان تایله شهر سنندج جهت راهاندازی این بازار در دست پیگیری است.
به گفته علوی مرکز خلاقیت صنایعدستی نیز در سنندج راهاندازی میگردد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه حوزه گردشگری یکی از بخشهای فعال این اداره کل است، ادامه داد: گردشگری کردستان بر مبنای فرهنگی و روستایی تعریف شده و به همین خاطر این بعد به یکی از مهمترین پتانسیلهای توسعه گردشگری این استان بدل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با ذکر اینکه اقامتگاههای بوم گردی یکی از موارد دارای اهمیت در توسعه گردشگری است، گفت: این مراکز جهت معرفی خوراک، پوشاک، فرهنگ حاکم بر منطقه و زندگی بومی منطقه نقش کلیدی را عهدهدار هستند.
وی با اعلام اینکه 40 درخواست راهاندازی خانه بومگردی در روستاهای هدف گردشگری ثبت شده است، تصریح کرد: 4 آموزشگاه گردشگری در استان کردستان راهاندازی شده که طی یکسال گذشته تعداد یکهزار و 555 نفر _ ساعت در دورههای این آموزشگاه ها شرکت کردهاند.
علوی با اشاره به اینکه مقوله جذب اعتبار از طریق تبلیغات بصری در استان کردستان بسیار ناچیز است، اظهار کرد: این کمبود به دلیل ضعف کلی در بنیه مادی حاکم بر استان است.
انتهای پیام/ ت