همدان| مرمت بناهای تاریخی نهاوند مانع از آسیب جدی آنها در سیل اخیر شد
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند گفت: خوشبختانه مرمت بناهای تاریخی نهاوند مانع از آسیب جدی آنها در سیل و بارندگیهای اخیر شد.
محسن جانجان در گفتو گو با خبرنگار تسنیم در نهاوند، اظهار داشت: در بارندگیها و سیل اخیر آثار باستانی و بناهای تاریخی شهرستان نهاوند کمترین میزان خسارت را در سطح استان همدان داشتند.
وی تصریح کرد: در سال 97 با بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد که اغلب بناهای تاریخی شهرستان حدود 15 الی 20 سال بود که مرمت نشده بودند و با این شرایط این آثار تاریخی تابو تحمل ایستادگی در مقابل حوادث طبیعی را نداشتند.
جانجان افزود: از همین روی مرمت بناهای تاریخی شهرستان را در دستور کار خود قرار دادیم و موفق شدیم در سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی و مذهبی شهرستان جذب کنیم.
وی عنوان کرد: در همین راستا در سال 97 مرمت امامزاده بدیعالزمان(ع)، مسجد و حمام حاجآقا تراب، خانه شهید قدوسی و حمام گلشن در دست اجرا قرار گرفتند و مرمت این بناهای تاریخی و مذهبی شهرستان در سال گذشته انجام شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند بیان کرد: مرمت این بناها و آثار تاریخی شهرستان موجب شد که در بارندگیها و سیلاب اخیر کمترین آسیب و خسارت را در سطح استان داشته باشند و اگر این بناها مرمت نمیشدند قطعا آسیب جدی میدیدند.
جانجان با اشاره به آمار مسافران نوروزی در شهرستان، گفت: در ایام تعطیلات نوروزی امسال 170 هزار نفر گردشگر از امکان تفریحی، تاریخی و توریستی شهرستان بازدید کردند که از این تعداد 18 هزار و 500 نفر در این ایام در شهرستان اسکان داشتهاند.
وی اظهار داشت: امسال با وجود بارندگیهای شدید در نیمه اول فروردین و شرایط نامساعد آبو هوایی، آمار حضور گردشگران و مسافران نوروزی در نهاوند مطلوب بود.
جانجان تصریح کرد: آمار گردشگران نوروزی امسال در مقایسه با سال 97 کاهش کمی داشت و این به خاطر شرایط جوی نامساعدی بود که در ایام تعطیلا نوروز در شهرستان به تبع سایر نقاط کشور حاکم بود.
وی افزود: سراب گیان، حمام حاجآقا تراب، جشنوارههای نوروزی باباقاسم و فارسبان و نمایشگاه آئینهای بومی و محلی طی ایام نوروز 1398 بیشترین آمار بازدیدکنندگان را به خود اختصاص دادند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند تاکید کرد: شهرستان نهاوند نقطه تلاقی تاریخ و طبیعت محسوب میشود و دارای 200 اثر تاریخی، طبیعی و مذهبی است که تاکنون 100 اثر آن به ثبت آثار ملی رسیده است.
جانجان عنوان کرد: موزه حمام حاجآقا تراب، تپه باستانی گیان، تپه باستانی باباقاسم، مقبره شیخ ابوالعباس نهاوندی(درب شیخ)، مسجد جامع نهاوند، بابا پیره، پل زرامین، موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند، خانه شهید قدوسی، سرابهای نهاوند از جمله مهمترین آثار تاریخی و طبیعی دیدنی در این شهرستان است.
انتهای پیام/ ت