مصاحبه| کارشناس سازمان ملل: جهان شاهد تشدید اختلافات بین آمریکا و اروپا است
یک کارشناس حقوقی سازمان ملل بر این باور است که موضع اتحادیه اروپا در قبال اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن بلندیهای جولان به عنوان سرزمینهای اشغال شده رژیم صهیونیستی نشانگر تشدید اختلافات بین واشنگتن و بروکسل است.
«مایکل لینک» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر سرزمینهای فلسطینی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: موضع اتحادیه اروپا در قبال به رسمیت شناخته شدن بلندیهای جولان به عنوان سرزمینهای اشغالی توسط رژیم صهیونیستی از سوی ایالات متحده نشان میدهد که اختلافات عمیقی در سیاست راهبردی بین واشنگتن و بروکسل وجود دارد.
وی در ادامه افزود: موضع اتحادیه اروپا هماهنگ با سیاست دیرینهای است که الحاق سرزمینها را غیرقانونی ارزیابی کرده است. این مساله همچنین تایید میکند که اشغالگریها موقت خواهد بود و قدرت و اختیارات رژیم اشغالگر صهیونیستی هیچ دلیلی نمیشود که این رژیم ادعای مالکیت بر بلندیهای جولان را مطرح کند.
این کارشناس سازمان ملل اظهار داشت: ما شاهد اختلافات عمیقی در سیاستهای راهبردی بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا هستیم. این اختلاف همواره با درجه پایینی بر سر سیاست مربوط به اشغالگری سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل وجود داشته است، اروپاییها بر لزوم تبعیت اسرائیل از قوانین بینالمللی و پایان دادن به اشغالگری تاکید و پافشاری کرده و آمریکا همچنان از نقض قوانین بینالمللی از سوی اسرائیل حمایت و پشتیبانی کرده است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر مالکیت بلندیهای جولان، گفت: الحاق سرزمینهای متعلق به سوریه بر اساس قوانین بینالمللی، ممنوع و غیرقانونی است. این اقدام به طور مطلق در قوانین بینالمللی ممنوع شده است، چه این اقدام با یک جنگ تجاوزکارانه صورت گرفته باشد یا یک جنگ دفاعی. قوانین بینالمللی هرگونه بهانه از سوی کشورهای مختلف برای توسعه و گسترش مرزهای خود را از بین برده است. بنابر این اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن الحاق بلندیهای جولان به سرزمینهای اشغالی فلسطین، یک گام مهم برای نقض قوانین بینالمللی و دیپلماسی است. شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر 1981 میلادی با تصویب قطعنامه 497 اقدام رژیم صهیونیستی در الحاق سرزمینهای اشغالی به خاک خود را محکوم کرده است.
این کارشناس ارشد سازمان ملل در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر مخالفت بروکسل با این اقدام آمریکا نیز تاکید کرد: موضع اتحادیه اروپا نشانگر اختلاف عمیق با واشنگتن است. اختلافات فعلی شاید تبعات مثبتی برای صلح در خاورمیانه داشته باشد، ولی به شرطی که اتحادیه اروپا بیشتر از گذشته مایل به تاکید بر رعایت اصول و قوانین بینالمللی برای دستیابی به راه حل نهایی برای بحران خاورمیانه باشد، این اصول شامل برابری و عدالت برای همه مردم، رعایت و احترام به حقوق آوارگان فلسطینی است.
وی در پایان در پاسخ به این سئوال که "جامعه بینالمللی به خصوص سازمان ملل باید چه واکنشی نشان دهد"، تصریح کرد: پاسخگو کردن یکی از اجزاء بزرگ گم شده در پازل جامعه بینالمللی است. قوانین بینالمللی به روشنی در بسیاری از موارد از سوی شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل تشریح شده است. ولی با این حال برای مدت زمان مدیدی است که اشغالگری اسرائیل فراتر از قدرت عدالت، شکل گرفته و گسترش یافته است. حدود 39 سال قبل شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 476 را تصویب کرده است. این قطعنامه شهرک سازی اسرائیل و الحاق بیت المقدس را غیرقانونی اعلام کرده است.
انتهای پیام/