خراسان رضوی| نخستین آزمایشگاه مرجع ارزیابی حسی مواد غذایی در شرق کشور افتتاح شد


خراسان رضوی| نخستین آزمایشگاه مرجع ارزیابی حسی مواد غذایی در شرق کشور افتتاح شد

نخستین آزمایشگاه مرجع ارزیابی حسی مواد غذایی و رفتار مصرف کننده در شرق کشور که توسط موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تجهیز و راه‌اندازی شده با حضور مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آزمایشگاه «ارزیابی حسی مواد غذایی و رفتار مصرف کننده» موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی براساس تجربیات ارزشمند اعضای هیئت علمی این مجموعه راه‌اندازی و به منظور پاسخگویی به نیاز صنعتگران جهت ارزیابی موفقیت ورود محصولات جدید غذایی به بازار راه اندازی شده است.

در این آزمایشگاه آزمون‌های مربوط به پذیرش، مشتری‌گرایی و دینامیک وابسته به زمان در زمینه طعم، بافت، رنگ و سایر ویژگی‌های محصولات غذایی انجام می‌شود که نتایج این آزمون‌ها می‌تواند کمک قابل توجهی به بازار پسندی این محصولات کند.

مشاوره و آموزش روش‌های ارزیابی حسی مواد غذایی، همکاری در انجام پروژه‌های تحقیقاتی داخل و خارج از کشور، توسعه روش‌های نوین ارزیابی حسی مواد غذایی، طراحی و اصلاح فرمولاسیون محصول و همچنین تعیین نقش فرآیندهای دهانی در ارزیابی حسی دینامیک مواد غذایی مهمترین مزیت‌های استفاده از این آزمایشگاه برای صاحبان صنایع است.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در حاشیه افتتاح این آزمایشگاه گفت: بهبود و گسترش تکنیک‌های ارزیابی حسی از مهمترین الزامات جهت توسعه صادرات و افزایش توان رقابتی در صنعت غذا به شمار می‌رود.

قدیر رجب‌زاده با بیان اینکه خدمات این آزمایشگاه قابل ارائه در سطح ملی و بین‌المللی است خاطرنشان کرد: با هدف توسعه تکنیک‌های ارزیابی حسی مواد غذایی با برخی از کشورها قراردادهای مشترک پژوهشی منعقد شده است.

آزمایشگاه‌ها زیربنای توسعه کشور هستند

رجب‌زاده گفت: این موسسه یک مرکز ملی و مستقل وابسته به وزارت علوم است که با سیاست گسترش فعالیت‌های تخصصی در عرصه ملی و بین‌المللی در حال حاضر بیش از 90 درصد درآمدهای آن از طریق ارائه خدمات فنی و تخصصی به بخش خصوصی جذب می شود.

وی با بیان اینکه برخی از خدمات آزمایشگاهی در این موسسه از طریق ارتباط با شرکت های اروپایی ارائه می‌شود ادامه داد: در حال حاضر بیش از 82 واحد صنعتی برای دریافت خدمات آزمایشگاهی با این موسسه قرارداد همکاری امضا کرده‌اند.

رجب‌زاده با تاکید بر اینه از سوی وزارت علوم دبیری شبکه ملی پژوهش و فناوری به موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واگذار شده تاکید کرد: در تمامی فعالیت‌های این موسسه سعی شده نقش و وظیفه ملی در صنعت غذا کشور مورد توجه قرار گیرد.

ارتقاء تعاملات بین‌المللی با هدف افزایش درآمدهای ارزی برنامه کلان شبکه

رضا اسدی‌فرد در این نشست گفت: برنامه کلان شبکه برای سال‌های 88 و 89 ارتقاء تعاملات بین المللی با هدف افزایش درآمدهای ارزی برای دولت است که برای تحقق این موضوع شبکه با تمام توان با آزمایشگاه‌های فعال کشور همکاری خواهد کرد.

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: از جمله راه‌های کسب درآمد در شبکه می‌توان به ارائه خدمات آزمایشگاهی، تدوین استانداردها، ممیزی‌ها و سایر موارد از این قبیل اشاره کرد.

اسدی فرد با اشاره به تحریم‌های موجود افزود: در دل هر محدودیتی فرصت نهفته است و قطعا تحریم‌ها با توجه بیشتر به ظرفیت‌های داخلی و کشف راه‌های کسب درآمدهای غیرنفتی باعث پیشرفت کشور خواهند شد.

وی به آغاز فعالیت بنیاد علم و فناوری مصطفی اشاره و بیان کرد: این NGO برای توسعه علم و فناوری در جهان اسلام تاسیس شده است.

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان از تامین مالی صورت گرفته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شبکه خبر داد و گفت: با تامین مالی صورت گرفته در سال جاری طرح تخفیف خدمات آزمایشگاهی برای اعضای هیئت علمی و باشگاه مشتریان اجرا می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon