گیلان| ۹۵ درصد ابریشم تولید داخل در صنعت قالیبافی کشور مصرف میشود
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه ۹۵ درصد نخ ابریشم تولید داخل در صنعت فرش و قالیبافی مصرف میشود گفت: هیچ مشکلی در حوزه فروش پیله تر و نخ ابریشم در کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، عدیل سروی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استقبال بازرگانان از پیله تر کرم ابریشم داخلی بسیار زیاد بوده و هیچ مشکلی در حوزه بازاریابی این محصول وجود ندارد اظهار داشت: در حال حاضر 95 درصد ابریشم تولید داخل در صنعت فرشبافی کشور مصرف میشود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور از فعالیت نوغانداری در 22 استان کشور سخن گفت و عنوان کرد: گیلان یکی از قطبهای تولید پیله تر کرم ابریشم کشور محسوب میشود و این مرکز امیال قصد دارد زمینه تولید این محصول را در سایر استانهای دیگر نیز به صورت آزمایشی و ترویجی فراهم کند.
سروی توزیع تخم نوغان در استانهای گرمسیری از اوایل فروردین را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: توزیع تخم نوغان در گیلان به علت شرایط آب و هوایی کمی دیرتر از سایر نقاط اتفاق میافتد به طوریکه طبق برنامه امسال توزیع تخم نوغان در این استان شمالی از 7 اردیبهشت آغاز میشود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه هماکنون تعرفه واردات نخ ابریشم حدود 26 درصد محاسبه میشود افزود: 80 درصد واردات نخ ابریشم از منطقه ویژه اقتصادی سرخس انجام میشود که تغییر تعرفه واردات از ارز دولتی به ارز نیمایی اقدامی مهم در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است.
سروی نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم را طبق مصوبه شورای اقتصاد با 21 درصد افزایش نسبت به سال قبل حدود 21 هزار و 906 تومان اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 18 هزار خانوار در سطح 22 استان کشور به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند.
وی با تأکید بر اینکه این خانوارها سالانه حدود 900 تن پیله تر ابریشم تولید می کنند ابراز داشت: توزیع 40 هزار جعبه تخم نوغان به قیمت هر جعبه 7 هزار و 500 تومان از اوایل فروردین بین نوغان داران کشورآغاز شده که سهم استان گیلان در این حوزه حدود 15هزار جعبه است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور تولید 41 درصد پیله تر ابریشم ایران در گیلان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: پرورش پیله تر کرم ابریشم متناسب با شرایط جوی و وضعیت آب هوایی هر کدام از استانهای کشور به طور معمول از اوایل فروردین تا اواخر خرداد هر سال انجام می شود.
سروی کاهش هزینههای تولید را از جمله تمهیدات مرکز توسعه نوغانداری کشور اعلام کرد و بیان داشت: تولید تخم نوغان هیبریدی، مبارزه بیولوژیک با آفت شپشک نهال توت و عرضه تخم نوغانهای باکیفیت از جمله برنامههای تدوین شده این مرکز در راستای افزایش تولید پیله تر کرم ابریشم است.
وی همکاری با پارک علم و فناوری گیلان برای تولید تخم نوغان استاندارد را از دیگر اقدامات مرکز توسعه نوغانداری کشور خواند و اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با جذب شرکتهای دانشبنیان و با مکانیزه کردن تولید پیله تر کرم ابریشم در راستای ارتقاء این صنعت گامهای مهمی برداریم.
انتهای پیام/ن