رتبه نخست کشور در کاهش سوانح و تلفات رانندگی به شیراز رسید
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر شیراز گفت: شیراز در سال ۹۷ بیشترین کاهش در سوانح و تلفات رانندگی را داشته و رتبه نخست کشوری را در این زمینه بدست آورد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازشیراز، نواب قائدی عصر امروز در جلسه علنی شورای شهر شیراز با قدردانی از همکاری مسئولان متولی به ویژه شورا و شهرداری به ضرورت فرهنگسازی در استفاده از دوچرخه اشاره کرد و اظهار داشت: بدون تردید، در حوزه حملونقل و ترافیک به دوچرخه به عنوان یکی از شیوههای حمل و نقل شهری در سفرهای کوتاه و مکمل سایر شیوههای حمل و نقلی و به ویژه حمل و نقل همگانی نگاه میشود که نمونههای بارز آن را در بسیاری از شهرهای موفق جهان میبینیم، اما در کشور ما تاکنون چنین نگاهی به دوچرخه یا وجود نداشته و یا جدیت آن به حدی که لازم باشد نبوده است.
وی بیان کرد: بر این اساس، شورای پنجم اسلامی شهر در راستای هدف والای انسان محوری در توسعه و مدیریت شهری، توجه و اهمیت ویژهای برای دوچرخه به عنوان یک شیوه حمل و نقلی و نه به طور صرف وسیلهای برای تفریح قائل بوده است.
قائدی با بیان اینکه از این رو در گام نخست، پیاده سازی فاز اول مسیرهای ویژه دوچرخه در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد توسعه این مسیرها منوط به بررسی میزان کارایی آن شود افزود: پس از گذشت حدود چهار ماه از اجرای این مسیرها، جمعبندی بررسیها و پیشنهادات و انتقادات مردمی، ما را به این نتیجه رساند که در اولویتگذاری بین عرضه و تقاضا در دوچرخهسواری، باید به تقویت تقاضا پرداخت و پس از آن است که ایجاد مسیرهای ویژه دوچرخه، خود به مطالبهای عمومی تبدیل شود.
عضو شورای شهر شیراز بیان کرد: در راستای تقویت تقاضای دوچرخهسواری، علاوه بر راهاندازی و تقویت پویشهایی همچون سهشنبههای بدون خودرو و همایشهای دوچرخهسواری عمومی، به ایجاد ایستگاههای تحویل دوچرخه (یا همان دوچرخههای اشتراکی) در طول مسیرهای ویژه دوچرخه نیز اقدام شد.
وی با بیان اینکه بنا به پارهای از دلایل، این اقدامات، انتظارات مورد نظر برای افزایش موثر در تقاضای دوچرخهسواری را به همراه نداشت تصریح کرد: در بررسی علل این مساله، مشخص شد که چاره کار را باید در هوشمندسازی این اقدام دنبال کرد. چیزی که از آن در دنیای امروز به عنوان نسل چهارم دوچرخههای اشتراکی یاد میشود.
قائدی بیان کرد: در این نسل از دوچرخههای اشتراکی بسیاری از محدودیتهای نسلهای پیشین رفع شده و دوچرخهسواری تبدیل به شیوهای بسیار جذاب تبدیل شده است؛ به گونهای که دسترسی به دوچرخه در هر نقطه از شهر و به سادهترین شکل ممکن میسر خواهد بود و در پایان سفر نیز دوچرخه دریافت شده، در هر نقطه از شهر پارک خواهد شد. چنین سهولت در دسترسی و استفاده از دوچرخه، سبب تحولی شگرف در زمینه استفاده از دوچرخه در سراسر دنیا شده است.
وی گفت: در این راستا، در کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک استفاده از توان اپرتورهای مطرح ملی و بینالمللی در زمینه دوچرخههای اشتراکی به عنوان یکی از تکالیف بودجه شهرداری شیراز در سال 98 در نظر گرفته شد و انتظار میرود با اتمام مراحل انعقاد قرارداد با شرکت مذکور، راهاندازی خدمات دوچرخههای هوشمند اشتراکی در شهر شیراز از ابتدای تابستان سال جاری عملیاتی شود که در کنار اقدامات ارزشمند دیگری که در حوزه حمل و نقل در دست اقدام است، تحولی قابل توجه و موثر در کیفیت خدمات حمل و نقلی در شهر شیراز در شش ماه نخست سال جاری شاهد خواهیم بود و بدون شک گامی ارزشمند در جهت تحقق شعار انسان محوری شورای پنجم برداشته میشود.
رئیس شورای شهر شیراز نیز در نطق پیش از دستور خود با گرامیداشت یادروز گرامیداشت شیخ اجل مصلح الدین محمد سعدی شیرازی اظهار داشت: این شاعر نامی با نگاهی آرمان خواهانه و اصلاح طلبانه جامعه ایرانی خویش را به نقد میکشد و با کسب تجربه از سفرهای مختلف در نقش یک مصلح اجتماعی ظاهر شده و نظام چاپلوسانه حاکم بر قدرت را به چالش می کشاند تا جامعه را با شالودههای اخلاقی و اجتماعی آشنا کند و فضائل اخلاقی و اصول رواداری در بین مردم عادی و مدارا را در بین حاکمان مستقر کند.
سیداحمدرضا دستغیب بیان کرد: انتخاب قالب زیبا و روایی شعر همراه با توانمندی کلامی سعدی و برداشت آزادانه از متن زندگی اجتماعی انسانها باعث استقبال از آثار این شاعر پرآوازه در قرون متمادی شده و همچنان سعدی با اشعارش زنده است.
وی گفت: سخن گفتن از اندیشههای سعدی در مجالی کوتاه شایسته نیست اما باید اذعان کرد چراغ بسیاری از ارزشهای اجتماعی- فرهنگی معاصر سعدی همچنان در جامعه امروزی روشن است و بسیاری از این عناصر بواسطه هنر شگرف سعدی در نویسندگی به عصر حاضر منتقل شده و لازم است برنامهریزان فرهنگی و اجتماعی به این آموزهها توجه ویژه داشته باشند.
رئیس شورای شهر شیراز با تاکید بر اینکه به اندیشههای پاک و بزرگ سعدی ادای احترام میکنیم و به آنان که قصد دارند در قامت منتقد اجتماعی برای اصلاح محیط پیرامون خود گام بردارند، عرض میکنم که کلام مملو از احساس و اخلاق سعدی بهترین الگوست خاطرنشان کرد: منتقدان اجتماعی با تأسی به سعدی و آموزههای آن بیش از هرکس دیگر رواداری و ادب را باید سرمشق خود قرار دهند افراط و تفریط را از خود دور کنند و با شناخت دقیق مبانی اخلاق اسلامی و ابعاد وجودی انسان، آثاری شایسته از خود به نمایش بگذارند که همچون سعدی تا به ابد نامش به نیکویی برند. برخی تندرویها در بیان انتقادات از ابعاد مختلف جامعه جز تخریب ستونهای اعتماد اجتماعی حاصلی ندارد.
انتهای پیام/ز