بیشترین موارد ابتلاء به مالاریای کشور در سیستان و بلوچستان است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بالاترین تعداد موارد مالاریای کشور در استان سیستان و بلوچستان شناسایی و درمان میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، همایش روز جهانی مالاریا صبح امروز با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، روسای دانشگاهها و معاونین بهداشتی و کارشناسان مالاریای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با شعار "حذف مالاریا، مسئولیت تک تک ما" در چابهار آغاز به کار کرد.
سیدمحمد هاشی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این مراسم اظهار داشت: بالاترین تعداد موارد مالاریای کشور در استان سیستان و بلوچستان شناسایی و درمان میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفتهایی که در زمینه مبارزه با این بیماری کسب کردهایم در حال حاضر بخش اعظم و اکثر قریب به اتفاق موارد ابتلاء به این بیماری را افرادی تشکیل میدهند که از خلال مرزهای شرقی و بدون بررسیهای بهداشت وارد کشور میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با وجود اینکه در آن سوی مرزهای شرقی استان همه ساله شاهد بروز دهها هزار مالاریا هستیم، جمهوری اسلامی ایران به هدف بزرگ و ارزشمند حذف مالاریا تا سال 2020 میلادی متعهد شده است.
هاشمی گفت: برای دستیابی به این موفقیت بزرگ؛ همچنان نیازمند تلاش مستمر، مراقبت موثر و مدیریت علمی در حوزه بهداشت و درمان، همکاری سازمانهای مرتبط و مهمتر از همه اینها، مشارکت صمیمانه مردمی هستیم.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار داشت: توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه لازمه دستیابی به سلامت مطلوب است و نمیتوان انتظار داشت تا ارتقاء شاخصهای سلامت به طور منفک و مجزا از شاخصهای اجتماعی اتفاق بیافتد.
وی بیان کرد: امروز کشور ما در شرایطی به هدف حذف مالاریا تا سال 2020 متعهد شده است که در سال گذشته یک کشور همسایه ما دو میلیون و کشور دیگر 320 هزار مورد ثبت شده مالاریا داشته اند.
رئیسی گفت: در گذشته نه چندان دور مالاریا علت اصلی مرگ و میر در کشور بود و یک سوم جمعیت کشور به این بیماری مبتلا بودند اما در سال گذشته تعداد موارد انتقال محلی مالاریا در کشور ما 57 مورد بوده است.
انتهای پیام/ش