آزمون و خطای سیستم متمرکز فروش ناشران خارجی را به دردسر انداخت


آزمون و خطای سیستم متمرکز فروش ناشران خارجی را به دردسر انداخت

بخش ناشران خارجی نمایشگاه کتاب دو روز است که با مشکلات سیستم متمرکز فروش دست و پنجه نرم می کند، مشکلاتی که داد ناشران و مراجعه کنندگان را در اورده است.

به گزارش به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که شاهد حضور عرضه 104 هزار عنوان کتاب  خارجی  است در دو بخش لاتین و عربی تقسیم بندی شده است، بخش ناشران لاتین خود دو به دو حوزه کتاب‌های 2016 به بعد و 2016 به قبل تقسیم شده است، قرار بود در این دوره کتاب های 2016 به بعد از یارانه استفاده کرده و محاسبه قیمت کتاب ها بر اساس ارز نیمایی باشد.

به گفته رضایی مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه  حجم عمده کتاب های عرضه شده در بخش ناشران خارجی کتاب‌های تازه منتشر شده یعنی از سال های 2017 به بعد است.

 اما بخش ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران دچار مشکلاتی در فروش کتاب ها بر اساس سیستم متمرکز فروش است.

از جمله مهمترین مشکلات موجود در بخش ناشران خارجی نمایشگاه قطع و وصل مداوم  سیستم متمرکز فروش در دو روز گذشته بوده است.
الیاس زاده مدیر غرفه انتشارات پارسینه و نماینده انتشارات الزویر در ایران در این زمینه ضمن اشاره به قطع و وصل مداوم سیستم می گوید: روز گذشته که سیستم از صبح تا بعد از ظهر قطع بود. صبح امروز نیز بالغ بر چندین بار قطع و وصل شده است، در مجموع حدود سه ساعت سیستم وصل بود اما بقیه ساعات قطع بود. از طرف دیگر با هر بار قطع و وصل شدن سیستم باید از ابتدا منتظر بالا آمدن سیستم و ریست اطلاعات باشیم که این حجم زیادی از وقت را می‌گیرد و مردمی که برای خرید کتاب آمده اند را ناراضی می کند.

 

از سوی دیگر شجاع  مدیر مسئول انتشارات سال با اشاره به قطع و وصل شدن سیستم می گوید: علاوه بر قطع و وصل سیستم مشکلات دیگری نیز وجود دارد، برای نمونه دستگاه های کارتخوان تا روز گذشته کار نمی کرد. همچنین طبق قانون وزارت ارشاد برای بررسی و هدفمندی  یارانه ها هر کتابی که در بخش ناشران خارجی مشمول یارانه دولتی شده و فروخته می‌شود را ممهور  به مهر نمایشگاه کتاب تهران می‌کند. برخی از خریداران کتاب می گویند، ما  کتاب نو را از ناشر تهیه کرده ایم چرا باید این مهر  در کتاب درج شود .

وی با اشاره به نقد کردن  بن کارت ها نیز می‌گوید : برخی از مراجعه‌کنندگان ما چند بن کارت400 هزار تومانی همراه داشتند که میخواستند برای یک کتابی با حدود قیمت یک میلیون و 500 هزار تومان ان را استفاده کند، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه این کار را نداده و می‌گوید هر کتاب تنها با یک بن کارت امکان خرید دارد که این به نظر ما جالب توجه است.

وی با اشاره به سیستم طراحی شده برای فروش کتاب های یارانه ای گفت: این برنامه برای نمایشگاه‌های کتاب استانی طراحی شده و بعد با تغییراتی در این زمینه استفاده شده است،  به نظر می‌رسد که باید این برنامه از پیش تست می شد و بعد در همچین شرایطی استفاده می شد . علاوه بر این در سیستم طراحی شده 25 درصد تخفیف اجباری را ثبت نمی‌کند. فاکتوری که صادر می‌شود تخفیف را صفر درصد لحاظ می کند. این برای خریداران کتاب و موسسات و نهادهایی که فاکتور را ثبت می‌کند، مشکل ایجاد می کند.

وی با انتقاد از اینکه اعلام شده است، تمام دانشگاه‌ها و ارگان‌ها در سه روز اول نمایشگاه حق خرید از بخش ناشران خارجی را ندارند، گفت: یک روز قبل از نمایشگاه به ما اعلام کردند که ارگان ها و موسسات نمی‌توانند در روز شنبه از بخش ناشران خارجی خرید داشته باشند.

اسدی مدیر انتشارات مجتمع خدماتی بین المللی کاسپین نیز با اشاره به مشکلات سیستم طراحی شده برای فروش متمرکز گفت: این سیستم ها باید  از قبل یک بار آزمایش شود تا بدون کمترین مشکل باشد. طبیعی است که وقتی برای بار اول از این سیستم استفاده شود مشکلات خود را نشان خواهند داد.

 

با جدی شدن مشکلات در بخش ناشران خارجی به سراغ احد رضایی مدیر کمیته ناشران خارجی رفتیم. وی  در این زمینه می‌گوید: سال‌هاست که در نمایشگاه کتاب تهران سیستم فروش متمرکز وجود نداشته است. هر ناشری بر اساس روش و فرمولی که داشت، کتاب می فروخت. ما امسال می خواستیم به این بخش نظم بیشتری دهیم، برای همین  کتاب های 2016 و بالاتر را در یک بخش و زیر 2016 را در یک سالن دیگر جانمایی کردیم.

وی ادامه داد:  وقتی بحث یارانه‌ها مطرح شد به ما گفتند که این بخش را برای 2016 و بالاتر می گذاریم و برای اینکه فروش و انتقال یارانه  را کنترل کنیم، ناچاریم سیستم فروش متمرکز را پایه‌گذاری کنیم، سیستمی که بر اساس دستورالعملی که به وزارت ارشاد داده بود، برای نمایشگاه‌های استانی طراحی شده  و مجدداً آن را برای استفاده در بخش ناشران خارجی طراحی کردند. طبیعی است  که در سال‌های اول مخالفت‌ها و مشکلاتی  در برخورد با این سیستم وجود داشته باشد. این سیستم فروش متمرکز و مشکلات آن، بحث جداسازی ناشران را اندکی تحت‌الشعاع قرار داد.

وی گفت: از روز گذشته ما به دنبال رفع مشکلات سیستم فروش و متمرکز بودیم جلسات متعددی با مسئولان مختلف و غیره برگزار کردیم، بخشی از مشکلات ناشی از قطع سیستم بود، که تا حدودی  برطرف شد، صبح امروز جلسه داشتیم که وعده دادند تا آخر امشب همه مشکلات برطرف شود. من هم می دانم که مشکلات وجود دارد اما چاره ای نیست باید مقداری تحمل کنیم تا برطرف شود.

رضایی همچنین با اشاره به مهر خوردن کتاب‌ها و انتقاد برخی از کتاب خریداران گفت: اکنون دوره ای است که مهر و کاغذها چندان مورد اعتماد نیستند، المان های  امنیتی دیگری وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد، این به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برمی‌گردد که از کدام یک از این روشها استفاده کند، اما چون سهمیه محدود بوده است، یکی از راه‌های کنترل کردن این بود که مهر به کتاب‌ها بزنند تا کتاب دوباره به چرخه فروش برنگردد،  ما مخالفت کردیم اما دلایلی آوردند که دیدیم بهتر است این کار انجام شود.

انتهای پیام/

 

 

 

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران