اشرف غنی: هیچ معامله در روند صلح افغانستان بدون توافق پارلمان صورت نخواهد گرفت
رئیس جمهور افغانستان اعلام کرد که ادامه نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی از خطوط قرمز در مذاکرات صلح هستند و هیچ توافقی با طالبان بدون تائید پارلمان این کشور صورت نخواهد گرفت.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، امروز هفدهمین دور از پارلمان افغانستان توسط اشرف غنی رئیس جمهور این کشور افتتاح شد اما در این مراسم نمایندگان مردم کابل حضور نداشتند زیرا با وجود گذشت هفت ماه از زمان انتخابات هنوز نتایج انتخابات پارلمانی کابل اعلام نشده است.
رئیس جمهور افغانستان با اشاره به این موضوع تصریح کرد که دولت افغانستان مداخله در امور کمیسیون انتخابات مداخله نکرده است و دولت افغانستان هیچ نقشی در افتضاح و تاخیر اعلام نتایج انتخابات پارلمانی این کشور ندارد.
اشرف غنی در مراسم افتتاح پارلمان این کشور مالکیت صلح را متعلق به نمایندگان مردم در پارلمان این کشور دانسته و هرگونه معامله با طالبان را بدون تائید پارلمان این کشور ناممکن توصیف کرد.
وی افزود: نمایندگان پارلمان بخش اساسی تیم صلح افغانستان هستند زیرا مالکیت افغانها بر روند صلح به این معنی است که نمایندگان پارلمان باید در مذاکرات صلح با طالبان در ابهام قرار نگیرند.
رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت: صلح نیاز اولیه مردم افغانستان است اما نظام جمهوری اسلامی نیز ادامه خواهد یافت و نباید قانون اساسی بر اثر این تلاشها تضعیف شود.
وی افزود: برخیها با ایجاد شک و بدگمانی برای تضعیف قانون اساسی تلاش میکنند که این افراد را میتوان کودتاگران نرم نامید اما مردم افغانستان در برابر آنها هرگز سرخم نخواهد کرد.
اشرف غنی گفت: اینها نمی دانند که هر بار کودتا چه هزینههای بزرگی را برای ملت به بار آورده است من از این تربیون ملت به آنها میگویم که عصر کودتا پایان یافته است.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که طالبان قانون اساسی افغانستان را نمیپذیرند و برخی از رهبران سیاسی نیز به تعدیل قانون اساسی این کشور به خواست طالبان چراغ سبز نشان داده اند.
اخیرا نیز نشست بین الافغانی صلح در قطر به دلیل اختلاف نظر دولت افغانستان با طالبان بر سر هیئت مذاکره کننده لغو شد که در نتیجه فشارها بر دولت افغانستان برای اصلاح هیئت مذاکره کننده صلح افزایش یافته است.
از سوی دیگر، اشرف غنی در حالی دور جدید کاری پارلمان افغانستان را افتتاح کرده است که نتایج نهایی انتخابات پارلمانی کابل هنوز مشخص نشده است.
برخی از کارشناسان معقدند که اشرف غنی تلاش میکنند تا با افتتاح پارلمان موضع دولت این کشور در روند صلح در برابر طالبان را تقویت کرده و از نمایندگان پارلمان در برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح نیز استفاده کند زیرا بسیاری از جریانهای سیاسی و حتی ریاست اجرایی دولت این کشور لویه جرگه مشورتی را تحریم کردند.
انتهای پیام/.