اصفهان| کسانی که چوب لای چرخ تولید می‌گذارند را به دادگاه معرفی می‌کنیم


اصفهان| کسانی که چوب لای چرخ تولید می‌گذارند را به دادگاه معرفی می‌کنیم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: کسانی که چوب لای چرخ تولید می‌گذارند را به دادگاه شعبه ۲۳ کارکنان دولت معرفی می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سید حسن قاضی عسگر بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: متاسفانه سال‌های گذشته شرایط به گونه‌ای پیش رفته که اصفهان به سرمایه‌گریزی معروف شده و باید این وضع را بازگشت داده و اصفهان را بهشت سرمایه‌گذاری کنیم.

وی افزود: هم‌افزایی و هماهنگی بر عهده ماست و عهده‌دار رفع مشکلات صنایع و بررسی مسائل و مشکلات بخش صنعت، کشاورزی و خدمات هستیم که در این حوزه متاسفانه مسائل و مشکلات انباشته‌ای وجود دارد که کار را بسیار سخت کرده و امیدواریم با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی این معضل اساسی را برطرف کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: بسیاری از این مسائل و مشکلات به دلیل سیاست‌های غلط در گذشته و اجرای آن است، بخشی از آن نیز به دلیل بروکراسی مزمنی است که در دستگاه‌های اجرایی و اقتصادی استان به مرور زمان به وجود آمده و بخشی از آن نیز به فرهنگ خودمان باز می‌گردد و سبب شده تا با کلاف سردرگمی روبه‌رو شده و از آن فرهنگ دینی و آموزه‌های دینی دور شویم.

وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که بر اساس آموزه‌های دینی ما تاکید شده اصل را بر برائت گذاشته و کار را انجام داده و در صورت اشتباه باید با آن برخورد شود اما در سیستم اداری برعکس عمل می‌شود که باید این وضع را تغییر داد و تا زمانی که تغییر پیدا نکند اوضاع استان بهتر نمی‌شود.

قاضی عسگر گفت: هفته گذشته استاندار و برخی فعالان اقتصادی جلسه خوبی را با رئیس بانک مرکزی داشتند و مسائل کلانی که برطرف کردن آن در دست استان نبود را مطرح کرده و وعده رفع آنها داده شد، خود ما نیز فکر می‌کنیم باید بیشتر به صنایع سرکشی کنیم و با کمک مدیران استانی مشکلات را برطرف کنیم.

وی اظهار داشت: در حوزه سرمایه‌گذاری هم حرکت‌های خوبی صورت گرفته و در طول این 127 روزی که در خدمت دوستان بودیم سعی کردیم کارهای گذشته و ارزشمندی که در طول مدیریت استان شده بود را احصا کرده و به نتیجه برسانیم.

نیاز بودجه 20 هزار میلیارد تومانی برای تکمیل پروژه‌های ریلی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: برخی کارهای جدید نیز آغاز شده و سعی می‌کنیم در ابتدا پروژه‌های ریلی استان را به نتیجه برسانیم که قطار اصفهان-نجف آباد، اصفهان به شاهین‌شهر، اصفهان به بهارستان، اصفهان به زرین‌شهر و اصفهان- اهواز پیگیری می‌شود که حدود 20 هزار میلیارد تومانی سرمایه نیاز دارد که به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که روی آن حساس هستیم این است که در کشورهای پیشرفته حدود 80 درصد حمل و نقل ریلی روی زمین انجام می‌شود و 20 درصد به صورت مترو صورت می‌‌شود و سعی کردیم در استان این ذهنیت ایجاد شود به دلیل اینکه نسبت سیستم ریلی روی زمین به مترو یک به 10 است.

قاضی عسگر تصریح کرد: ایجاد خط تراموا میدان جمهوری به میدان استقلال برنامه‌ریزی شده و این طرح‌ها سریعتر انجام می‌شود، شاکله توسعه استان یک سری طرح‌های محرک و پیشران است که امیدواریم این طرح‌های بزرگ را انجام دهیم، البته قطار سریع‌السیر اصفهان به تهران نیز تا حدودی پیش رفته و امیدواریم به‌زودی نتیجه برسد.

وی بیان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری نیز فعالیت‌هایی را با نگاه داخلی و خارجی انجام داده‌ایم، اگر سرمایه‌گذارانی که در گذشته در اصفهان سرمایه‌گذاری کرده‌اند را راضی نگاه نداریم نمی‌توانیم سرمایه‌گذار دیگر را جذب کنیم، باید سیستم بروکراتیک را فعال کنیم و سرمایه‌‌گذاران داخل استان را راضی نگاه داریم.

کاهش 1.8 درصدی نرخ بیکاری در استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: کسانی که چوب لای چرخ تولید می‌گذارند را به دادگاه شعبه 23 کارکنان دولت معرفی می‌کنیم، نرخ بیکاری استان در پاییز 97 حدود 14.1 درصد بود اما در انتهای زمستان 97 حدود 1.8 درصد کاهش پیدا کرده و به 12.3 رسیده و به این کاهش نیز قانع نیستیم و سعی داریم آن را تک رقمی کنیم.

وی اظهار داشت: البته باید در کنار نرخ بیکاری در نظر گرفت که نرخ مشارکت در اصفهان بیش از دیگر شهرهاست به این معنا که نرخ افراد آماده به کار بیش از دیگر استان‌هاست، البته کاهش نرخ بیکاری شروع خوبی داشته و امیدوارم این کاهش ادامه پیدا کند، البته ممکن است به دلیل افزایش حقوق شاهد تعدیل نیرو باشیم، امسال شاهد رشد نرخ 48 درصدی حقوق هستیم.

قاضی عسگر افزود: یکی از دیگر کارهای مهمی که در دست اجرا داریم این است که شاخص‌های بهبود مستمر محیط کسب و کار اصلا خوب نیست و آن چیز که تحویل گرفته‌ایم نسبت به دیگر استان‌های کشور اصلا خوب نیست و بخشی از آن فرهنگی است و باید از خودمان شروع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخشی خصوصی را دنبال می‌کنیم و تا کنون 100 مصوبه داشته و تعداد 66 مصوبه استانی بوده و 34 مصوبه ملی نیز دارد، به اثر بخشی این مصوبه‌ها باید توجه شود، حوزه دیگری که فعالانه پیش می‌رود بحث کارگروه تسهیل است که هر هفته 2 یا 3 کمیسیون تخصصی تشکیل می‌شود و 899 مصوبه داشته که 37 درصد آن مربوط به استمهال وام‌های بانکی بوده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان تصریح کرد: باید یک سری از متفکرین و اقتصاددان‌ها می‌نشستند و طراحی می‌کردند تا بر اساس برنامه مدونی پیش می‌رفتیم و متاسفانه این اتفاق رخ نداد و نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه استراتژی اقتصادی کشور به دست دولت‌هایی داده شد که با انتخابات روی کار می‌آمدند.

جراحی‌های لازم در اقتصاد صورت نگرفته است

وی بیان کرد: همه  به دنبال انتخاب در دوره دوم هستند و باید جراحی‌هایی در اقتصاد صورت می‌گرفت که رخ نداد، سرکوب نرخ ارز و ثابت نگاه داشتن در طول سالیان گذشته سیاست غلطی بود که اجرایی شد و درصد بالایی از وضعیت امروز به دلیل سیاست سرکوب نرخ ارز است.

قاضی عسگر گفت: در حقوق و مزایا کارکنان اگر برنامه‌ریزی به درستی صورت می‌گرفت نرخ پول ملی باید به گونه‌ای تعدیل می‌شد که بتوان حقوق کارکنان و مشاغل مختلف را تعدیل کنیم، وضعیتی که در آن هستیم زاییده یک سری نکرده‌هایی است که صورت نگرفته است.

وی اظهار داشت: یکی از سخت‌ترین کارگروه‌های زیر نظر کارگروه تنظیم بازار است و سعی کردیم این کارگروه‌ را فعالانه تشکیل دهیم و 4 کمیته تخصصی برای آن تعیین کردیم تا راهکار تخصصی ارائه دهند که این معضلات را کنترل کنیم، با تعدیل نرخ ارز از یک طرف سعی کردیم سهمیه استان را از محل ارز 4 هزار و 200 تومانی گرفته و بین اقشار کم درآمد توزیع کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: اعتقاد ما این است که تنظیم بازار را نمی‌توانیم از جیب کشاورز و دامدار داشته باشیم، در ارتباط با گوشت با 11 شرکت دنیا صحبت کردیم که با ارز نیمایی این قیمت کمتر هم می‌شود، تنظیم بازار را به صورتی انجام می‌دهیم که در عین حالی که تولید کننده داخلی هست خارجی هم باشد.

مدرک پرستی یکی از معضلات فرهنگی در کشور

وی خاطرنشان کرد: ما در کشور یک معضل فرهنگی داریم که به تدریج به وجود آمده و آن هم بحث مدرک گرایی و مدرک پرستی است، ما در وضعیت فعلی نیاز به افراد ماهر داریم، بحث مهارت‌آموزی را در دستور کار قرار دادیم و از همه مهمتر به دنبال این هستیم که نظام صلاحیت حرفه‌ای را در استان دنبال کنیم.

قاضی عسگر تصریح کرد: با پرتال سرمایه‌گذاری که در دوره گذشته راه‌‌اندازی شده برخی مجوزهایی وجود دارد که به آن بی نام گفته می‌شود و همه مراحل را گذرانده و اگر کسی بخواهد سرمایه‌گذاری کند مجوز در چند روز صادر می‌شود.

وی بیان کرد: با روان‌سازی و کاهش بروکراسی سرمایه‌گذاری می‌توان تکلیف سرمایه‌گذاری را روشن کرد، دنبال هستیم تا صندوق خطر پذیر را به اصفهان منتقل کنیم و در بحث استارتاپ‌ها از آن‌ها استفاده کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: یکی از اولویت‌های مسلم استان بحث گردشگری است و همه بخش‌های خصوصی و دولتی را درگیر این جریان کرده‌ایم و شورای سیاست‌گذاری گردشگری استان را تشکیل دادیم و تا پیش از تشکیل این شورا کارها به صورت جزیره‌ای برگزار می‌شود، اما اکنون همه زیر یک چتر کارهای تخصصی و متمرکز انجام می‌دهند.

وی اظهار داشت: امیدواریم با توصیه دولت الکترونیک بتوانیم مکاتبات و کارهایی که یک فعال اقتصادی انجام می‌دهند را رصد کنیم دیگر کسی در اداره با مشکل مواجه نمی‌شود، در کاهش بروکراسی موضوع تفویض اختیار را در دستور کار قرار دادیم و همه اختیارات را در حد توان به مسئولان شهرستان‌ها تفویض کردیم.

قاضی عسگر گفت: باید کالای صادراتی را افزایش دهیم و ما هیچ راهی نداریم جز اینکه صادراتی تولید کنیم و باید وابستگی به نفت را کاهش دهیم، باید میزان ارز مورد نیاز را از راه صادرات تامین کنیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران