مرکز ویژه دانش آموزان اوتیسمی در خراسان جنوبی ایجاد شود


مرکز ویژه دانش آموزان اوتیسمی در خراسان جنوبی ایجاد شود

مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی تعداد ۲۴ دانش آموز دچار اختلال اوتیسم شناسایی شده است گفت: این استان قابلیت افتتاح مراکز تخصصی برای کودکان دچار اختلال اتیسم را دارا است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مرضیه بااطمینان شامگاه یکشنبه در شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی در بیرجند اظهار داشت: اتیسم اختلالی عصب- رشدی است که در سه سال اول زندگی کودک نمایان می‌شود و مهمترین علائم آن نقص در برقراری ارتباط، مشکل در تعاملات اجتماعی، وجود الگوهای محدود و تکراری در رفتار، علائق و فعالیت ها است.

مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان جنوبی گفت: نشانه‌های اختلال طیف اتیسم عموماً در سال سه زندگی قابل‌تشخیص هستند اما اگر کودک در سطح بالاتری بوده و به همسالان غیر اتیسم خود شبیه‌تر باشد این علائم ممکن است دیرتر شناسایی شوند.

وی بیان کرد: باید توجه داشت که اتیسم تاکنون درمان مشخصی نداشته است و هر خانواده‌ای در هر طبقه اجتماعی و اقتصادی می‌توانند فرزندی دارای اتیسم داشته باشند و در صورت مشکوک بودن والدین به رفتار کودک بهترین اقدام ممکن این است که والدین سریعاً کودک خود را نزدیک روانشناس متخصص کودک یا روان‌پزشک کودک و نوجوانان که در زمینه اختلال اتیسم دارای تجربه کافی باشد ببرند.

بااطمینان تصریح کرد: والدین باید بدانند که هیچ دارویی برای درمان اختلال طیف اتیسم وجود ندارد و داروها فقط نشانه‌های جانبی این اختلال را کاهش می‌دهند و می‌توان گفت که هرگونه اقدامی که منجر به بهبودی و یا حتی جلوگیری از وخیم‌تر شدن علائم و نشانه‌های کودک شود به‌نوعی درمان به‌حساب می‌‌آید بر همین اساس کودک دارای اختلال طیف اتیسم بعد از ارزیابی همه‌جانبه باید مجموعه‌ای از خدمات آموزشی و توان‌بخشی را دریافت کند.

مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان جنوبی تصریح کرد: این کودکان نیازمند آموزش‌های لازم درزمینه‌های رفتاردرمانی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، آموزش مهارت­های اجتماعی و آموزش و مشاوره با والدین هستند اما نکته مهم این است که مداخلات باید برای کودک، والدین، همسالان، مراکز آموزشی صورت گیرد و ارزیابی و آموزش تیمی و همه‌جانبه ضروری است.

وی ادامه داد: تشخیص و شناسایی به موقع این دانش‌آموزان برای مداخله بهنگام، طراحی برنامه آموزشی و درمانی منسجم و ویژه دانش آموزان و ارایه خدمات توانبخشی و ایجاد فضای آموزشی مناسب و استاندارد ویژه این دانش آموزان از جمله اهداف ضرورت ساخت مرکز مستقل اتیسم در استان است.

بااطمینان، با تاکید بر ضرورت ساخت مرکز تخصصی اتیسم در استان ادامه داد: بسیاری از دانش آموزان بعد از شناسایی و تشخیص برای استفاده از مراکز تخصصی به استان‌های مجاور مهاجرت می‌کنند و این یکی از مشکلات عمده در استان است.

مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان جنوبی افزود: هرساله ارزیابی بالینی و تشخیص تمامی نوآموزان پیش از دبستان و دبستان انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تخصیص فضا و کسب مجوز راه‌ اندازی مرکز پیش دبستانی و دبستانی اتیسم فرشتگان در شهریور ماه سال 96 بوده و تا کنون تعداد حدود 24 دانش آموز طیف اتیسم در استان شناسایی شده و فعلاً در حال تحصیل هستند و امید است که با همکاری و مشارکت استاندار ، خیرین ، اداره کل نوسازی مدارس و بنیاد برکت یک مرکز تخصصی ویژه کودکان اتیسم احداث شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران