خراسان رضوی| پای حرف مردم گناباد در روز شوراها؛ مطالباتی که صرفا نباید روی کاغذ بماند


خراسان رضوی| پای حرف مردم گناباد در روز شوراها؛ مطالباتی که صرفا نباید روی کاغذ بماند

مردم گناباد همزمان با روز شوراها درخواست‌هایی از اعضای شورا برای رسیدگی بیشتر به معضلات شهری دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، شورا نهادی است که در کانونی مبتنی بر مشورت؛ سعی بر برطرف مشکلات و معضلات اجتماعی دارد. این نهاد برآمده از آرا مردم به واسطه مسئولیت ذاتی ارتباط دهنده مشکلات و مسائل مردم به حاکمیت محسوب می‌شود.

ارزش و اهمیت شورا تا جایی است که در قرآن کریم، در سوره‌های‌ «شوری و آل عمران»‏ بر اهمیت نقش آن و امر ارزنده مشورت در جامعه سفارش شده است؛ بنابراین با پیروی از این تاکید ارزشمند قرآن کریم، برنامه‌های شورا باید با انسجام و هماهنگی بیشتری پیگیری شود و اعضا با هر گرایش و تفکری که دارند، نسبت به یکسان‌سازی اهداف خود که همانا خدمت شایسته به مردم است، همت گمارند.

نهم اردیبهشت‌ماه روز شورا نامیده شده؛ به همین مناسبت به میان مردم رفتیم تا نظر آن‌ها را در زمینه شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها جویا شویم.

یکی از دانشجویان گنابادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در این زمینه اظهار داشت: لزوم داشتن نگاه عادلانه در خدمت‌رسانی شهرداری به محلات مختلف شهر, به ویژه حاشیه شهر باید مدنظر باشد زیرا هر چه به بحث کیفی‌سازی این محلات توجه شود و خدمت مناسب و شایسته صورت پذیرد, به بالاتر رفتن سطح کیفیت زندگی در شهر کمک مضاعف شده که شورای شهر به جهت نظارتی که بر عملکرد شهرداری دارد باید این مهم را پیگیری و هماهنگ کند.

یکی از پاکبان‌های شهر گناباد نیز به خبرنگار تسنیم می‌گوید: در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی، پاکبان‌ها در حوزه حقوق و معیشت خود مشکلاتی داشته‌اند که مهمترین دغدغه سال‌های اخیر وضعیت نامناسب معیشتی کارگران شهرداری است که بارها به عنوان مسئله مطرح شده است, یک مطالبه قطعی از اعضای شورای شهر صیانت از حقوق این زحمتکشان در شهرداری است.

یک بانوی فعال اجتماعی نیز در زمینه نقش شوراها بیان کرد: فعالیت‌های اجتماعی در شهرهای کوچک با کمترین حمایتی از سوی مسئولان قابل انجام بوده که یکی از مهمترین وظایف شورای شهر حمایت از حقوق معنوی و قانونی شهروندان و گروه‌های اجتماعی است, اعضای شورای شهر در این باب باید مسئولیت‌پذیر باشند و از حرکت‌های مردمی و اجتماعی در قالب سمن‌ها, خیریه‌ها, هیئت‌ها و انجمن‌ها حمایت کرده و با رایزنی با مسئولان، زمینه‌ساز فعالیت‌های اجتماعی باشند که در مسیر توسعه, بسیار مهم و تاثیرگذار است, یعنی توجه ویژه به سرمایه اجتماعی شهروندان.

شوراهای شهر باید تعامل همه‌جانبه‌ای با مردم داشته باشند

علیرضا موحد نایب رئیس شورای شهر گناباد نیز به خبرنگار تسنیم گفت: باید مطالبات مردم در شهرها و روستاها توسط شوراها با جدیت پیگیری شود و شوراها از عملکرد و اقداماتی که در رابطه با مطالبات مردم انجام می‌دهند نیز گزارشی به مردم ارائه دهند.

وی افزود: شوراها منتخبان مردم بوده که با رای مستقیم خود مردم انتخاب شدند و باید تعامل همه‌جانبه‌ای با مردم داشته باشند و تمام تلاش خود را برای تحقق مطالبات مردم و پیگیری خواسته‌های آنان انجام دهند.

عضو شورای شهر گناباد تصریح کرد: مردم وقتی که مطالبه‌ای از شوراها دارند باید شوراها این مطالبات را پیگیری و در مورد تحقق و یا عدم تحقق و نیز مشکلات پیش روی مطالبات عموم به مردم به صورت  دقیق و جز به جز اطلاع دهند تا مردم بدانند که شوراها تلاش خود را انجام داده‌اند.

موحد خاطرنشان کرد: در اصل هدف از تشکیل شوراهای شهر و روستا که یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است مشارکت دادن مردم در اداره امور محلی بوده و اکنون شوراها به عنوان یک نهاد تاثیرگذار در زمینه قانون‌گذاری و نظارتی در امور محلی نقش آفرینی می‌کند و به عنوان نمایندگان مردم وظیفه دفاع از حقوق مردم را عهده دارند.

وی عنوان کرد: بررسی مشکلات و موانع موجود در عرصه‌های مختلف شهری از طرف شوراها که به عنوان سیستم مدیریتی و نظارت بر کارآمد بودن امور اجرایی می‌توانند زمینه‌های توسعه شهری به لحاظ ساختار فیزیکی و غیر فیزیکی شهرها را بهبود بخشد.

عضو شورای شهر گناباد بیان کرد: شوراها نقش تاثیرگذاری در توسعه منطقه دارند و استفاده از ظرفیت شوراها در بخش‌های مختلف بسیار ضروری است که باید همگان به این امر اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

علی اکبر آقایی رئیس شورای شهرستان گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: تاکنون شوراها تنها ناظر بر کارکرد شهرداری‌ها بوده که در نوبه خود کاری پسندیده و از جایگاه قانونی و اجرایی برخوردار است. این هم کار شورای اسلامی نیست و اختیارات و وظایف شوراها فراتر از این‌ها است.

وی می‌افزاید: آنچه که در این زمینه قانون‌گذار باید به آن عمل کند، اصلاح پاره‌ای از قوانین شوراها و افزایش حوزه اختیارات آن است تا برآیند کارکرد این نهاد مردمی، بیش از پیش نمایان شود و شوراهای شهر و روستا بتوانند در راستای ایفای نقش خود به خوبی بدرخشند.

وی افزود: از عمده وظایف شوراها برابر اصل یکصدم قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان یا نظارت شورایی با نام شورای ده، بخش شهر، شهرستان یا استان صورت می‌گیرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می‌کنند و این بخش از وظایف شوراها نقش به‌سزایی در کاهش تصدی‌گری دولت، موازی‌کاری دیگر دستگاه‌های اجرایی و صرفه‌جویی مالی دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: از دیگر مزایای این بخش از وظایف شوراها، جذب و تخصیص به موقع اعتبارات و ساخت و بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی با نظر و تصمیم کارشناس شورا است.

گزارش از یاسر سالاری

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon