مقام دوما: روسیه هرگز روابط خود با چین را بهخاطر آمریکا تیره نخواهد کرد
کارشناس سیاسی و نماینده دومای روسیه گفت که برخوردهای نادرست دولتهای مختلف در آمریکا باعث جهتگیری مسکو بهسمت شرق و تقویت روابط با چین شده و روسیه هرگز بهخاطر رضایت آمریکا به روابط خود با چین آسیب نخواهد رساند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "کنستانتین زاتولین" کارشناس مسائل سیاسی و نماینده دومای دولتی روسیه به مقاله منتشره در نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» که به دولت آمریکا توصیه کرده تا توافقنامهای با روسیه برای عادیسازی روابط بین دو کشور منعقد کند، واکنش نشان داد.
زاتولین در تفسیر این پیشنهاد با یادآوری اینکه در افزایش تنش در روابط روسیه و آمریکا، تنها یک نسل از سیاستمداران آمریکایی مقصر نیستند، گفت: «این رفتار بدون نزاکت دولتهای مختلف ایالات متحده در برخورد با روسیه بوده که مقامات مسکو را مجبور کرده تا بهسمت شرق جهتگیری و توافقات بیشتری با چین منعقد کند. "هنری کیسینجر" وزیر امور خارجه اسبق آمریکا بهترین سالهای عمر خود را صرف آن کرد تا در محور روابط سهجانبه روسیه ــ آمریکا ــ چین، ایالات متحده حداکثر سود را از آن خود کند، ولی اکنون آمریکاییها دیگر چنین امکانی را از دست دادهاند».
این کارشناس برجسته روس افزود: «نمونه بارز این مسئله در مورد اوکراین صادق است. کییف در زمان ریاست جمهوری "لئونید کوچما" موفقیت بسیار خوبی در برقراری روابط متعادل بین روسیه و غرب داشت، ولی زمانی که روابط خود با مسکو را از بین برد، اهمیت خود در روابط شرق و غرب را نیز از دست داد».
زاتولین در عین حال با اشاره به اینکه «هدف نویسنده آمریکایی در جهتگیری درستی است»، افزود: «مسئله چیز دیگری است و آن اینکه روسیه هرگز بهخاطر رضایت طرف آمریکایی، به روابط خود با چین، آسیب نخواهد رساند و این معنای واقعی مشارکت راهبردی بین مسکو و پکن است».
این نماینده دوما تأکید کرد که انتظار مسکو از آمریکا برای بهرسمیت شناختن تعلق شبهجزیره کریمه به روسیه و خودداری از گسترش ناتو بهسمت شرق، یک نظریه منطقی است و لازم است تا مذاکرات در این جهتگیری افزایش یابد. البته این یک واقعیت است که روسیه در حال حاضر در حال توسعه هرچه بیشتر روابط خویش با چین است، درحالی که اقدامات آمریکا تنها در جهت ضربه زدن به روابطش با مسکو است.
لازم به یادآوری است که مجله «نشنال اینترست» در مقالهای نوشته است: «مسکو علاقهای به مناقشه با اروپا و آمریکا ندارد و امیدوار است تا تقویت حضور نظامی غرب در نزدیکی مرزهای روسیه متوقف شود. از لحاظ تاریخی هم روسیه همواره به اروپا و آمریکا بسیار نزدیکتر از چین بوده است».
نویسنده این مقاله به دولت آمریکا توصیه کرده، واشنگتن باید بپذیرد که شبهجزیره کریمه دیگر به خاک اوکراین باز نخواهد گشت و در عین حال پیشروی ناتو بهسمت مرزهای روسیه را متوقف کند. مسکو نیز بهازای آن، به حمایت خود از جداییطلبان در شرق اوکراین خاتمه دهد، چنین توافقاتی بین واشنگتن و مسکو هرچند تمامی اختلافات دو طرف را رفع نخواهد کرد، ولی تماسها بین آمریکا و روسیه عادیسازی شده و امکان همکاری دو کشور در عرصههای مختلف، از جمله مقابله با نفوذ روزافزون چین را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام/*