تلاش آمریکا برای ورود به بازار نفت با ۲ حربه تحریم ایران و گرانی نفت
واشنگتن بهدنبال واردکردن نفت آمریکا به بازارهای جهانی است که با توجه به تحریم نفتی ایران این امر ممکن میشود و گرانی نفت هم به آمریکا در این زمینه کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، این هفته واشنگتن اعلام کرد معافیتهای موقتی را که به هشت کشور برای خرید نفت از ایران داده بود، تمدید نمیکند. مهلت این معافیتها در دوم ماه می پایان مییابد.
هشت واردکننده نفت ایران، چین، هند، یونان، ایتالیا، تایوان، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی اجازه داشتند از ایران نفت وارد کنند تا کاهش ناگهانی عرضه نفت، قیمت آن را بالا نبرد و اختلالی در بازار جهانی نفت ایجاد نشود.
تحلیلگران در مورد نحوه تأثیرگذاری تصمیم آمریکا بر تعادل جهانی بازار نفت تحقیق کردهاند تا نشان دهند چهکسی بزرگترین بازنده خواهد بود و چهکسی بیشترین منفعت را خواهد برد.
بهنظر میرسد اقدامات اخیر علیه ونزوئلا و ایران به واشنگتن کمک کرده سوددهی صنعت نفت آمریکا، مخصوصاً نفت شیل این کشور را بالا ببرد.
دنیس لیسیتیس، مدیر مدیریت سرمایه گروه اوراریوم تأکید کرد: «عدم اعتراض دونالد ترامپ به قیمت بالای نفت نشان میدهد قیمت بالای نفت یکی از اهداف آمریکا بوده است، علاوه بر این واشنگتن بهدنبال وارد کردن نفت آمریکا به بازارهای جهانی است که با توجه به این محدودیتها ممکن میشود».
پایان معافیتها کلاً تأثیر قابلتوجهی بر صادرات ایران یا بر بازار جهانی نفت ندارد.
در حالی که یونان، ایتالیا و تایوان واردات خود را از ایران صفر کردهاند، واردکنندگانی مثل چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه طی 6 ماه از این معافیتها بهره بردند.
پتر پوشکاروف، تحلیلگر ارشد تلهترید گفت: «حداقل هند و چین چندان از تحریمهای آمریکا نمیترسند، در حالی که سایر صادرکنندگان اروپایی بهدنبال راههای جایگزینی برای ادامه خرید از ایران هستند تا از ابزارهای مالی تحت کنترل آمریکا دور باشند».
اگر تصمیم آمریکا واقعاً صادرات نفت ایران را صفرکند، تهران بهعوض اقداماتی سختگیرانه انجام میدهد. ایران میتواند تنگه هرمز را ببندد و کل شبهجزیره عربستان بهویژه عربستان و قطر را به دردسر بیندازد.
این اقدام تأثیر زیادی بر قطر، عربستان و کویت میگذارد و عرضه جهانی نفت بهشدت سقوط میکند.
انتهای پیام/143*