بیتوجهی مسئولان کهگیلویه و بویراحمد به صندوق توسعه بخش کشاورزی
صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با ارائه تسهیلات کمبهره به کشاورزان از مهمترین حامیان این بخش از اقتصاد کشور محسوب میشود این در حالی است که مسئولان کهگیلویه و بویراحمد در ۲ سال گذشته هیچ بودجهای در اختیار این صندوق قرار نداده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز به همراه رئیس اتاق تعاون استان از تعدادی از واحدهای گلخانهای تولید گل رز در شهرستان بویراحمد بازدید و از نزدیک مشکلات این واحدهای تولیدی را بررسی کردند.
سهراب جاوید از گلخانهداران شهرستان بویراحمد در این بازدید با بیان اینکه 50 واحد گلخانهای با سه هزار کارگر در شهرستان بویراحمد وجود دارد، اظهار داشت: گلخانهداران این استان در یک سال گذشته مشکلات زیادی را تجربه کردند که از مهمترین آنها افزایش قیمت نهادهها و کود مصرفی بود.
وی افزود: هر هکتار از گلخانههای هیدرولیک روزانه 50 تا 60 هزار لیتر مواد غذایی مصرف میکند که همه این مواد وارداتی بوده و به یورو خریداری میشود که با توجه به نوسانات ارزی، از یک سال گذشته تاکنون قیمت مواد مصرفی این گلخانهها 500 درصد افزایش یافته است.
این تولیدکننده گل رز با بیان اینکه ما به یورو نهاده و کود خریداری میکنیم اما فروشمان به ریال است، عنوان کرد: برای صادرات زیرساخت مناسبی نداریم و حمایتی هم در این زمینه صورت نمیگیرد.
جاوید با بیان اینکه اکثر گلخانهداران این استان تسهیلات با سود 10 درصد دریافت کرده و به علت اینکه نتوانستهاند آن را پرداخت کنند سود این تسهیلات تا 18 افزایش یافته است، گفت: آوازه بانکها همه جا پیچیده و حتی یک کودک هم میداند بانکها چه بلایی بر سر تولید آوردهاند.
وی مهمترین مشکل حال حاضر گلخانهداران را عدم وارد شدن مواد غذایی مورد نیاز این واحدهای تولیدی با شروع تحریمهای جدید عنوان و بیان کرد: وارد کردن مواد غذایی مورد نیاز واحدهای گلخانهای هزینههای هنگفتی را میطلبد و بسیاری از گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد به علت این مشکل در آستانه ورشکستگی هستند.
این تولیدکننده گل رز ابراز کرد: همه این مشکلات در حالی است که استان کهگیلویه و بویراحمد قطب تولید گل رز و یکی از قطبهای تولید قلمه رز در کشور است.
جاوید عنوان کرد: در سالهای گذشته تبصرههایی مانند استمهال بدهیهای تولیدکنندگان مطرح شد که به جایی نرسید زیرا بانکها به جای استمهال وامهای گلخانهداران، تنها وامهای مرده را زنده کردند و عملا گلخانهداران از اجرای این مصوبه خارج شدند.
گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد در آستانه ورشکستگی
وی بیان کرد: نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "رونق تولید" نشاندهنده اهمیت فراوان این حوزه است اما تنها چیزی که الان به آن توجه نمیشود بخش کشاورزی و حوزه تولید است.
این تولیدکننده گل رز با بیان اینکه حوزه تولید در این استان در آستانه ورشکستگی است، ابراز کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاده و کود مصرفی، تولید یک شاخه گل رز 2500 تومان برای تولیدکننده هزینه دارد اما کمتر از 500 تومان به فروش میرسد.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد هم در این بازدید با بیان اینکه در واحدهای گلخانهای این استان بدون اینکه آلودگی ایجاد شود به اندازه 6 تا هفت پتروشیمی اشتغال ایجاد شده است، گفت: این در حالی است که برای احداث یک پتروشیمی چند صد میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما کل سرمایه و اعتباری که برای احداث این واحدهای گلخانه ای هزینه شده به 100 میلیارد تومان هم نمیرسد.
سرهنگ حمید خرمدل افزود: واحدهای گلخانهای این استان با این حجم اشتغال در حال ورشکستگی هستند و کسی صدایش در نمیآید بعد ما دنبال احداث پتروشیمی میرویم که طبیعت ما را نابود میکند، چند صد میلیارد اعتبار نیاز دارد و سالها هم طول میکشد تا به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل اتحادیه گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد هم در این بازدید اظهار داشت: جنگ اقتصادی مختص فرد و گروه خاصی یا دولت یا سپاه به تنهایی نیست و همه را هدف قرار داده و برای مقابله با این شرایط نیازمند ورود همه نهادها و دستگاهها هستیم.
عزیزالله فتحی با بیان اینکه پتروشیمی دردی از مارگون و یاسوج دوا نمیکند به نقل از اهالی مارگون بویراحمد گفت: یک هزار هکتار زمین برای احداث این پتروشیمی اشغال و 2 هزار چوپان را بیکار کردند در حالی که احداث پتروشیمی در شهرستان بویراحمد هیچ لزومی ندارد.
استفاده از ارز دولتی مخصوص از ما بهتران است
وی با اشاره به اینکه برای تأمین کود و نهادههای مصرفی گلخانهداران استان نیازمند نقدینگی هستیم، ابراز کرد: استفاده از ارز دولتی چهار هزار و 200 تومانی پیچیده و سخت و مخصوص از ما بهتران است و با ارز نیمایی هم که هشت تا 10 هزار تومان است قیمت تمام شده محصولات بالا میرود که آثار آن باز هم در زندگی مصرفکنندگان نمایان میشود.
اما رئیس هیئتمدیره اتحادیه گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد مهمترین راه حل مشکلات گلخانهداران را تجهیز صندوق توسعه بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: صندوق توسعه بخش کشاورزی تنها جایی است که تاکنون هر چه در توانش بوده در اختیار گلخانهداران قرار داده و کوتاهی نکرده است.
فریماه یوسفی با بیان اینکه از سال 96 تاکنون هیچ بودجهای در اختیار این صندوق قرار داده نشده است، افزود: استانداری باید منابع مورد نیاز صندوق را تأمین کند تا صندوق هم بتواند تسهیلات کمبهره در اختیار گلخانهداران قرار دهد.
مدیر صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: این صندوق در سالهای گذشته حدود 100 میلیارد تومان در اختیار اتحادیههای بخش کشاورزی قرار داده است.
عدم تجهیز صندوق حمایت از بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در 2 سال گذشته
آیتالله اسکندی با بیان اینکه در سال 96 و 97 هیچ اعتباری از سوی استانداری به صندوق داده نشد، افزود: هماکنون سرمایه صندوق حدود 17 میلیارد تومان است و 10 میلیارد تومان نیز برای رفع مشکل واحدهای تولیدی بخش کشاورزی نیاز داریم.
رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد هم در این بازدید با اشاره به مزایای صندوق توسعه بخش کشاورزی، گفت: این صندوق تسهیلات قرضالحسنه چهار درصد با دوره بازپرداخت یک ساله ارائه میدهد و تنها تعاونیها میتوانند عضو این صندوق باشند.
امینالله محمدی با بیان اینکه ایجاد صندوقهای شهرستانی در هشت شهرستان به جمعبندی نهایی رسیده است، افزود: اعتبارات این صندوقها تقسیم شده و قابل برگشت هم نیست.
وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی املاک زیادی دارد که بلااستفاده مانده از جمله میتوان به خوابگاه دخترانه در محدوده ترمینال یاسوج اشاره کرد که 10 تا 15 میلیارد تومان قیمت دارد و با فروش آن میتوانند بخش زیادی از مشکلات تولیدکنندگان بخش کشاورزی را حل کنند.
رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی میتواند بدون اینکه تولیدکنندگان نیازی به بانکهای عامل داشته باشند راهگشا باشد.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد در پایان این بازدید برای پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی گلخانهای این استان قول مساعد داد.
انتهای پیام/ ت