کهگیلویه و بویراحمد| نگرانی کسبه جمعه بازار دهدشت از افزایش عوارض توسط شهرداری+تصاویر

کهگیلویه و بویراحمد| نگرانی کسبه جمعه بازار دهدشت از افزایش عوارض توسط شهرداری+تصاویر

بازاریان و کسبه بازار روز دهدشت در پی سیاست‌های جدید شهرداری مبنی بر پرداخت ۳۰۰ درصدی عوارض نگران بوده و می‌گویند تا زمان تغییر شرایط به تعطیلی کسب خود ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، بازاریان و کسبه بازار‌ روز شهر دهدشت به دلیل سیاست‌ها و اعمال تصمیمات جدید شهرداری مبنی بر پرداخت عوارضات 300 درصدی برای چهارمین روز متوالی محل کسب خود را تعطیل کرده و هیچ‌گونه خریدو فروشی در این بازار انجام نمی‌شود.

در سال جدید این دومین باری بوده که بازاریان بازار روز در پی افزایش 300 درصدی میزان پرداختی عوارض اعتراض دارند و این بار وقتی مشاهده کردند که هیچ‌یک از مسئولان به فکر آن‌ها نیست در یک اقدام هماهنگ تصمیم به تعطیلی مغازه‌های خود گرفتند.

بازار روز دهدشت همانند شهرهای بزرگ، اصلی ترین و در واقع تنها بازار شهر دهدشت بوده و بیش از 250  مغازه در این بازار روزانه کسب و کار می‌کنند، نرخ محصولات عرضه شده در این بازار بسیار مناسب بوده و همین عامل سبب شده که حجم معاملات و تقاضا در این بازار افزایش یابد به طوری که روزانه بیشترین حجم خرید و فروش و تقاضا در این بازار صورت می‌گیرد.

فیض الله گرامیان یکی از کسبه بازار روز دهدشت با اشاره به اینکه بیش از 13 سال در این بازار کار می‌کنم، گفت: سال 73  شهردار وقت به دلیل نداشتن بودجه برای ساخت مغازه‌ها به کاسبان اعلام کرد مبلغی را به عنوان عوارض به شهرداری پرداخت کنید و خودتان مغازه هایتان را بسازید با این شرط که ماهیانه مبلغی به عنوان عوارض به شهرداری پرداخت کنید.

وی افزود: از آن سال تاکنون شهرداران وقت هر ساله مبلغ اندکی را به میزان عوارض اضافه می‌کردند و ما کسبه بازار نیز به همین منوال ماهیانه مبلغ تعیین شده را به شهرداری پرداخت می‌کردیم.

گرامیان ادامه داد: شهردار وقت سال گذشته به یکباره میزان عوارض‌ها را با درصد بسیار بالایی افزایش داد و عوارضات پرداختی از مبلغ 50 هزارتومان به 200 هزار تومان رسید، با وجود آنکه از این افزایش ناگهانی ناراضی و ناراحت بودیم اما با این حال باز هر یک از کسبه مبلغ تعیین شده را به شهرداری پرداخت می‌کردیم تا اینکه در تصمیم جدیدتر شهرداری دهدشت اعلام کرده است میزان عوارضات مجددأ افزایش می یابد و تا مرز 400 هزار تومان می‌رسد.

گرامیان با اشاره به اینکه از این اقدام شهرداری بسیار گلایه‌مندیم افزود: از سویی دیگر شهرداری دهدشت اعلام کرده که هریک از کسبه بازار روز مؤظف هستند تعهد دهند که مغازه‌های فعلی متعلق به شهرداری بوده و هر زمانی که تصمیم گرفته شد باید مغازه‌های خود را تخلیه کنید.

این کسبه بازار روز ادامه داد: ما کاسبان بازار روز قبول داریم که مکان بازار متعلق به شهرداری دهدشت است اما بعد از گذشت 34 سال، ما نیز حق و حقوقی داریم و حاضر نیستیم بعد از این همه سال کار و تلاش و پرداخت عوارضات سنگین به یکباره از حق خود و خانواده‌هایمان بگذریم.

ایرج شجاعی یکی دیگر از کسبه بازار روز دهدشت به خبرنگار تسنیم گفت: این بازار تا قبل از سال 79 به صورت سنتی و کپری بود اما بعد از سال 79 به دستور شهردار وقت مبنی بر ساخت و ساز مغازه‌ها، هریک از کسبه باتوجه به میزان متراژی که داشت اقدام به ساخت مغازه خود کرد و حتی اشتراک آب و برق و تلفن هر یک از مغازه ها نیز بنام صاحبان مغازه‌ها ثبت شده است.

وی افزود: بعد از ساخت و ساز مغازه‌ها و تغییر وضعیت بازار به شکل فعلی همچنان عوارضات را بر اساس میزان تعیین شده پرداخت می‌کردیم اما در آن سال‌ها به دلیل اعتمادی که به شهرداری داشتیم برای پرداخت عوارضات خود فیش خاصی دریافت نمی‌کردیم.

شجاعی تصریح کرد: در سال‌های بعد که قرارداد تنظیم شد بنا به همان اعتمادی که از قبل داشتیم و از سویی دیگر به دلیل نداشتن سواد کافی، متن قرارداد جدید را امضا می‌کردیم و گمان می‌کنیم بر اساس همان توافق اولیه این قرارداد به منزله پرداخت عوارضات است.

 این کسبه بازار روز با اشاره به اعتراضات خود مبنی بر افزایش میزان عوارضات ادامه داد: سال گذشته بعد از افزایش ناگهانی میزان عوارضات اعتراض کرده و اعضای شورای شهر و برخی از مسئولان قول دادند که میزان پرداختی عوارضات را سرو سامان می‌دهند و حتی اعلام کردند نرخ قبلی عوارضات را پرداخت کنید، تا اینکه اخیرأ و در روزهای گذشته شهرداری دهدشت اعلام کرده برای تخریب مغازه‌ها حکم قانونی داریم و باید مغازه های خود را تخلیه کنید.

شجاعی افزود: بعد از ساخت و ساز مغازه‌ها هنگامی که برای گرفتن اشتراک به شرکت برق شهرستان مراجعه کردیم از شهرداری دهدشت مبنی بر مالکیت مغازه خود نامه گرفتیم و بر اساس نامه مالکیت مغازه توانستیم اشتراک برق بگیریم، الان اشتراک آب و برق و تلفن به نام هریک از صاحبان مغازه‌ها است، چطور الان شهرداری دهدشت اعلام می‌کند که مغازه‌ها به شما تعلق ندارد و مالکیت مغازه‌ها متعلق به شهرداری است.

این کسبه در پایان گفت: تا زمانی که تکلیف ما کسبه به طور کامل و 100 درصد روشن نشود همچنان به اعتراض خود ادامه خواهیم داد، هر چند مدت میخواهد طول بکشد ایرادی ندارد، باید جواب خود را بگیریم.

نادر فضیلت دیگر کسبه این بازار به خبرنگار تسنیم گفت: فرمانده انتظامی کهگیلویه و معاون فرماندار شهرستان در بازدیدی که از وضعیت فعلی بازار روز داشتند تصمیم گرفتند تا در روزهای آینده باحضور شهردار دهدشت و چند نفر به نمایندگی از بازاریان با حضور دیگر مسئولان شهرستان تشکیل جلسه بدهند و وضعیت کسبه بازار روز دهدشت را مشخص کنند.

وی افزود: مسئولان و اعضای شورای شهر قول مساعد دادند که خروجی جلسه مثبت و به سود کسبه باشد، چنانچه طبق وعده مسئولان نتیجه جلسه به حق بوده و به سود کسبه باشد فعالیت بازار روز به روال گذشته خود برمی‌گردد و اگر خدایی ناکرده نتیجه جلسه غیر واقعی و به ناحق باشد همچنان کسبه و بازاریان به اعتصاب خود ادامه می‌دهند.

فضیلت خاطرنشان کرد: اگر شهرداری بخواهد بعد از گذشت 30 سال مغازه‌های ما را تخریب کند تکلیف هر یک از ما و خانواده هایمان چه خواهد شد؟ تعداد 250 تا 350 کاسب در این بازار فعالیت می‌کنند و به طور میانگین از هر مغازه‌ای حدود 10 نفر به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم امرار و معاش می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: حق ما نیست که بعد از این همه سال شهرداری بخواهد راه امرار و معاش خانواده‌های ما را ببندد، اگر شهرداری می‌خواهد با تخلیه بازار روز وضعیت ظاهری و فیزیکی مغازه‌ها را تغییر دهد ایرادی نیست ابتدا در فضای خالی کنار همین بازار، اقدام به ساخت و ساز بازار جدیدی کند و پس از آن مغازه‌های ما را به بازار جدید نقل مکان کند و بعد از آن می‌تواند به بازسازی این بازار بپردازد.

با وجود پیگیری‌های مکرر خبرنگار تسنیم در شهرستان کهگیلویه موفق به انجام مصاحبه با شهردار و اعضای شورای شهر دهدشت نشدیم.


انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon