عدم موفقیت در رشد اخلاق جامعه باعث تبدیل کردن اخلاقیات به قانون

عدم موفقیت در رشد اخلاق جامعه باعث تبدیل کردن اخلاقیات به قانون

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: قانونگذاران به علت اینکه موفق به رشد اخلاق در جامعه نشدند، مجبور به تبدیل اخلاقیات به قانون شدند و برایش مجازات گذاشتند؛ کارهایی که با اخلاق حل می‌شد هر روز برایش مجازات تعیین و کتاب قانون کیفری قطورتر می‌شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری تسنیم؛ سید مصطفی محقق‌داماد صبح امروز در همایش ملی «مدیریت جمعیت کیفری؛ نظریه و رویه» اظهار کرد: مسلم است که نسبت میان آمار جمعیت کیفری یک جامعه با اخلاق، نسبت تضاد و عکس است، یعنی هر چه آمار بدهکاران و مجرمان زیاد باشد، نشانه ضعف اخلاق در جامعه است.

وی با اشاره به ضرب‌المثلی در زبان عربی که می‌گوید «آخر دواء الکی» افزود: «کی» یعنی داغ کردن که در فارسی دو معنا دارد اول به معنای نشان گذاشتن است و معنای دوم داغ در فارسی مربوط به سوزاندن نسوج عفونی یک زخم دیرینه در زمانی است که مداواهای دارویی جواب نداده و راهی جز داغ کردن آن زخم باقی نمانده است.

وی با بیان "این مثل از معنای دوم اتخاذ شده است"، تصریح کرد: اگر از روز اول زخمی را برای درمان داغ کنند، بد و اشتباه است و محی‌الدین عربی حتی عذاب‌های الهی را هم از جنس آخرالدواء می‌دانست.

محقق داماد انحطاط اخلاقی جامعه را موجب مجرم شدن و افزایش آمار جرم دانست و تصریح کرد: قانونگذاران به علت اینکه موفق به رشد اخلاق در جامعه نشدند، مجبور به تبدیل اخلاقیات به قانون شدند و برایش مجازات گذاشتند و کارهایی که با اخلاق حل می‌شد هر روز برایش مجازات تعیین و کتاب قانون کیفری قطورتر می‌شود.

وی با ابراز اینکه "بنا بود کارهایی را از ترس خدا و روز قیامت‌ انجام ندهیم و بنا نبود شلاق بزنیم"، گفت: فرض کنید اگر بگویند "هر کسی دروغ گفت باید شلاق بخورد" الان پشت همه افراد جامعه زخم بود و اول از همه باید کسانی را که پشت تلویزیون علناً دروغ می‌گویند، می‌خواباندند.

وی با بیان اینکه "امسال با یک عفو عمومی زندانهای کشور کمی لاغرتر شده است"، افزود: اما چرا از ابتدا در قبرستان بخوابیم که خواب آشفته بینیم؟ باید اخلاق را در جامعه نهادینه کنیم و اول خودمان مؤدب باشیم؛ پیشنهاد عاجزانه این طلبه ضعیف نهادینه کردن اخلاق است؛ باید به آموزش و پرورش اهمیت دهیم و دانش‌آموزان را از دبستان آموزش دهیم و قبل از جرم‌انگاری پرتاب کردن زباله به خیابان و زدن حرف زشت باید زشت بودن کارها را نهادینه کنیم، حتی زشتی عمل نکردن به قانون هم یک اصل اخلاقیست و یک کار غیراخلاقی.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران