اردبیل| تقویت مهارت تفکر و پژوهشمحوری در دانشآموزان در اولویت است
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: تقویت مهارت تفکر، پرسشگری و پژوهشمحوی در دانشآموزان در اولویت بوده و تلاش میکنیم دانشاموزان با این روحیه تربیت شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جشنواره علمی، پژوهشی جابر بن حیان در مرحله استانی با حضور مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش، مسئولان استانی و جمعی از دانشآموزان در سالن امام خمینی(ره) آموزش و پرورش اردبیل برگزار شد.
تربیت دانشآموزان با روحیه پرسشگری
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش در این جشنواره اظهار داشت: آموزش وپرورش با اجرای طرح جابر بن حیان، سعی دارد زمینه را فراهم کند تا دانشآموزان آنچه در کلاس درس آموختهاند را عملی کرده و مهارت تفکر در آنان تقویت شود.
مرتضی شکوهی با اشاره به اهمیت برگزاری طرح جابر بن حیان در مدارس بیان کرد: در طرح جابر بن حیان درصدد هستیم تا دانشآموزان با روحیه پرسشگری و پژوهش محوری تربیت شوند چرا که آنها باید به مرور زمان با مهارتهای مانند تفکر، حل مسئله و انجام کار علمی پژوهشی آشنایی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش وظیفه دارد تا فرصتهایی را برای دانشآموزان برای عملی کردن آموختههای خود در کلاسهای درس فراهم کند، تصریح کرد: آموزش و پرورش با اجرای طرح جابر بن حیان، سعی دارد زمینه اجرای کار عملی دانشآموزان را در مدارس فراهم کرده تا از این طریق دانشآموزان با انگیزه بیشتر فعالیت علمی و عملی خود را در آینده استمرار و بتوانند در آینده طولانیتر، نگاهی به اشتغال خود داشته باشند.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش افزود: هدف از اجرای این جشنواره یاد گرفتن روش رسیدن به یک راه حل و توانایی نشان دادن راه طولانی اندیشیدن برای یافتن پاسخ سوالات فراوانی است که در ذهن دارند.
شکوهی با بیان اینکه تربیت در دوران ابتدایی ظریفتر و حساستر است، گفت: در دوران ابتدایی با کسانی روبهرو هستیم که شرایط پذیرفتن تغییرات گسترده را دارند و از طرف دیگر به شدت نیازمند استفاده از روش ها و الگوهایی هستند که بتواند این تغییرات را به عرصه ظهور برساند.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اقتضائات دوران ابتدایی بیان کرد: کودکان در این دوران در عین حال که میآموزند، زندگی و بازی میکنند باید به واسطه اقتضائاتشان از آنها لذت ببرند.
حضور 103 پروژه دانشآموزی در مرحله استانی جشنواره جابربن حیان اردبیل
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این جشنواره اظهار کرد: 103 طرح برگزیده استانی در جشنواره علمی، پژوهشی جابربن حیان در استان اردبیل به نمایش گذاشته شد.
احمد ناصری با قدردانی از دستاندرکاران و عوامل برگزاری جشنواره جابر بن حیان به صورت مدرسهای، منطقهای و استانی گفت: در این جشنواره نمایشگاهی از دستاوردهای دانشآموزان 19 ناحیه و منطقه آموزش و پرورش استان اردبیل به معرض دید گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه جشنواره جابربن حیان یکی از نمودهای سند تحول بنیادین است که در راستای برنامههای کیفیت بخشی آموزش و پرورش اجرا میشود، تصریح کرد: در این جشنواره ما با مشارکت 50 درصدی دانشآموزان مقطع ابتدایی در استان روبهرو بودیم که بیش از 56 هزار نفر دانشآموز در مراحل آموزشگاهی، منطقهای و استانی در 5 شاخه طراحی و ساخت، آزمایش، نمایش علمی، تحقیق، مدل مشارکت کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان کرد: این جشنواره با هدف کشف استعدادهای دانشآموزان، ممارست آنها در کار گروهی و ایجاد فضای علمی بین دانشآموزان همراه با اثربخشی مناسب این طرحها بوده که به طور قطع نتایج مثبتی را نیز به همراه داشته است.
ناصری افزود: ما سعی کردیم در استان با رویکرد مشارکتی و ارتقا مهارت دانشآموزان در حوزههای مختلف این جشنواره را برگزار کنیم تا نسل آینده از این فضا به همراه اولیایشان بهره حداکثری را ببرند.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت آموزش و پرورش در زمینه توسعه مشارکتهای عمومی گفت: خوشبختانه مشارکت اولیا در این جشنواره چشمگیر بوده است و در واقع حضور آنان دانشآموزان را بیشتر به مشارکت اجتماعی راغب میکند.
مدیران کل آموزش و پرورش استان و دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش با بازدید از غرفههای دانشآموزان از چهار جلد کتاب " آوای مدرسه" که به تایید دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش نیز رسیده است، رونمایی کردند.
انتهای پیام/ u