گیلان| اجرای برنامه‌های حوزه سلامت بدون کمک پرستاران امکان پذیر نیست


گیلان| اجرای برنامه‌های حوزه سلامت بدون کمک پرستاران امکان پذیر نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه نمی‌توان بدون استفاده از پتانسیل جامعه پرستاری هیچ برنامه‌ای را در حوزه سلامت اجرایی کرد گفت: پرستاران بار اصلی را در حوزه سلامت به عهده دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرانزلی، شاهرخ یوسف‌زاده چابک صبح امروز در نخستین کنگره ملی آموزش و توانمندسازی بیمار و خانواده در دهکده ساحلی بندرانزلی اظهار داشت: جایگاه پرستاران در نظام سلامت بسیار ارزشمند است و آنان اصلی‌ترین بار در این حوزه را بر دوش می‌کشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه پرستاران بیشترین ارتباط را با بیماران داشته و نقش اصلی را در حوزه سلامت ایفا می‌کنند گفت: نقش پرستاران در سلامت جامعه به گونه‌ای است که اجرای هر طرح و برنامه‌ای بدون استفاده از پتانسیل آنان امکان پذیر نیست.

وی به بحث اجتماعی شدن سلامت اشاره و تصریح کرد: دامنه فعالیت‌ها در حوزه بهداشت بسیار وسیع‌تر از حوزه درمان است زیرا ما پیشگیری را مقدم بر درمان می‌دانیم، از این رو ضروری است که برنامه‌ریزی‌های حوزه سلامت به سمت پیشگیری از بیماری‌ها برود.

یوسف‌زاده پرستاران را اصلی‌ترین عنصر برای اجرا کردن طرح "اجتماعی شدن سلامت" دانست و افزود: این طرح پتانسیل زیادی برای پیشرفت در حوزه بهداشت و درمان دارد و خوشبختانه ما توانستیم در بیمارستان‌های سراسر استان گیلان این طرح را پوشش دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نقش خانواده بیمار در تکمیل روند درمان را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: در دوران نقاهت بیمار که پزشک و پرستار در کنار او نیستند، خانواده نقش اصلی در تامین سلامت و مراقبت از بیمار را بر عهده دارد.

یوسف‌زاده چابک با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رابطه با تامین رضایت همراه بیماران گفت: این برنامه مربوط به ذی‌نفعان است که در راس آن همراه بیماران قرار دارند و اصلی‌ترین هدف آن ارتقاء سطح رضایت همراه بیماران است.

مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این کنگره اظهار داشت: این کنگره به منظور بررسی یکی از وظایف مهم پرستاران یعنی آموزش به مردم تشکیل شده است و همه می‌دانند که آموزش بیمار در افزایش سطح سلامت جامعه بسیار موثر است.

معصومه ادیب در رابطه با هدف از برگزاری این کنگره ملی خاطرنشان کرد: این کنگره به منظور فراهم کردن بستری جهت تبادل نظر و پیدا کردن راهکار برای اجرایی کردن ساختار آموزش به بیمار در بیمارستان‌ها و جامعه تشکیل شده است.

وی افزود: برگزاری "جشنواره تجربه" به منظور تبادل تجربیات مختلف در حوزه بهداشت، برپایی بازارچه و همچنین برگزاری دو کارگاه شامل کارگاه آموزش به بیماران و کارگاه نظارت بر فرآیند آموزش به بیماران از برنامه‌های جانبی این کنگره هستند و تاکنون 37 مقاله به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon